Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

"ale tady slysim jen samy neprimy urazky na to, jakej su chudak, jak sem mam stydet atd."
Radek, všetci sa ti snažili na základe vlastných, draho zaplatených skúseností poradiť, aby si neopakoval rovnakú chybu a nevyhadzoval peniaze na niečo, čo na prvej alebo druhej akcii zhorí (alebo zisťíš, že je to naozaj nepoužiteľné..) a budeš začínať od nuly, ale bez vložených financií.Stále platí, že "Nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci"..
Ak neveríš,skús si ten " jednoboxový system" proti zálohe požičať a vyskúšať v reálnych podmienkach, kde to chceš používať.

(upravil sinclair 21. 9. 2010 17:30)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Aktivní bedny RH Sound opravuju dost často, protože ne každý má chuť se s tím balit a vláčet na poštu a posílat na reklamaci. A abych Tě uvedl do obrazu: bedna RHA15/2 má uváděný výkon zesilovače 300W, přičemž já jsem regulérní metodou na ještě neshořelém boxu naměřil necelých 130W. Zesilovače v těch boxech jsou vyrobené z toho nejhoršího a nejlacinějšího šrotu, co se v Číně dá sehnat a který se i GME bojí prodávat. Firma RH Sound moc dobře ví, z čeho je to vyrobeno, kdo to vyrobil, jak to navrhl a vyrobil a proto jsou tak levné.
Pravidelně jde o vybuchlé filtrační kondenzátory, proražené koncové a budicí tranzistory a odcházející /šumící/ operáky na vstupech. Dost často taková oprava vychází i s prací na téměř polovinu ceny nového boxu a majitelé těchto boxů mi je svěřují do opravy s tím, že to osadím materiálem, se kterým se to už nestane.

Edit: zapomněl jsem dodat takovou perličku - u zmíněných boxů RHA15/2 je napájecí napětí zesilovače naprázdno kolem 2x75V, přičemž jsou tam použity koncové i budicí tranzistory s Uceo 140V...
Koncové tranzistory jsou tam dávno nevyráběné 2SB817/2SD1047 - zřejmě jsou to tranzistory znovu vyráběné v Číně a nebo je to něco zcela jiného, jen označeno tímto známým označením. Budicí tranzistory jsou tam nějaké KSA/KSC od Korejců, jak už Joži zmínil, filtrace jen 2x3.300uF/80V a celé to strašně plave, protože trafo je hrozně měkké a pravděpodobně má hliníkový primár.
Výškový driver to má sice dynamický, ale s citlivostí tak 95dB/W/m, takže je to dohoněno nižším dělicím kmitočtem a výsledkem je protivný, ječivý zvuk s maximem okolo 2kHz, kromě toho drivery díky tomuto "opatření" dost odcházejí.
Naštěstí to má 1"závit a dá se tam dát třeba DT150 s příslušnou výhybkou, ale i ten čtyřohmový středobas stejně hraje jak z prdele.
Dělal jsem totální rekonstrukci dvou těchto boxů, v podstatě jsem do toho plastu vestavěl EM151 s tím, že v zesilovači se měnil transformátor, elektrolyty, můstek, budicí i koncové tranzistory a prakticky všechny operační zesilovače. Rozdíl proti originálům byl naprosto neskutečný, investice značná, nicméně pořád nižší, než je cena něčeho od RCF. Pravdou je, že to nikdo neměřil, výhybku, resp. tlumení driveru jsem dělal jen podle ucha jak v plenéru, tak v místnosti. Jedinou vadou na kráse je to, že zesilovač nemá ani jednu z běžných ochran, tj. proti zkratu, proti ss na výstupu. Na vstup koncového zesilovače jsem osadil sérioparalelní soustavu germaniových diod, které při přebuzení /bedny mají nyní 200W/8ohm sinus/ zabrání přebuzení koncového zesilovače a "zakulatí" signál tak, že zkreslení není alespoň tak drsné a dráždivé.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ak vravis ze pozadovany priestor skoro "ukricis" toto by mohlo byt to co prave hladas:

http://www.mackie.com/products/srm150/index.html

na rec ako stvorene, kompaktne a navyse uz k tomu netreba pult-ma to pouzitelny preamp s 2 mic vstupmi a linkou
cena okolo 8 tis.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

A ty, radku, po nás nepřímo nechceš schválit levné bedny????

Zkrátka to nejde, a každý kdo má ruce ti sem napíše, že přesně v momentu koupě zahodíš do kanálu všechny ty investované peníze, a jelikož jsi chudák, čemuž se tak bráníš, tak už zase dlouho nebudeš mít odkud ty peníze brát a do čeho je dávat, protože budeš namizině. Z toho kanálu už totiž vytahnout nepůjdou, a zbydou jen trosky a oči pro pláč a ticho v tělocvičně....

Dokonce i danny to pochopil, a podpořil tu moudrou myšlenku, kdy bys měl konat nejlépe a nejdráž jak to jde, nikoli naopak, protože pak se situace otočí, a po koupi budeš mít to nejlepší a nejdražší. Spolu s ostatními cajky ke tvé práci a s tvým přístupem pak snáze získáš status profíka, někdo z davu si toho přece jen všimne, pozve tě, a ty dostaneš peníze, zatímco chudák s RH soundem bude hasit své bedny, a zamykat dveře aby návštěvníci neutíkali smile

S Čínou se to má tak, že tam lze vyrobit i dobré věci, jen jsou cenově podobné kterékoli jiné drahé kvalitní věci. Podstatné není odkud to je, ale vlastnosti toho výrobku. Tyhle rasistický předsudky jsou zbytečný...

Acer, to je prostě lumpárna pod zástěrokou hodně za málo peněz. Je to tak i v počítačích. Za danou cenu je téměř vždy na prvním místě Acer. Jen si ale zkuste jako servisák ten notebook opravit jak softwarově - protože je to nestandartně udělané, a nejde tam pracovat jako na kterémkoli jiném PC, a hardwarově, kdy celý notes odchází na baterku i zdroj velmi často už před zárukou, a kdy vám za půl roku na zem upadne displej, protože se ulomí i s plastovými levnými panty. Co naplat že má lepší procesor než dvakrát dražší HP....

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

tak tak, Ako píše Leoš. V tých plastových aktivkach je to des a hrôza. výškový reproduktor delený cez kondenzátor. Zosilňovač je ošidený kde sa dá. Filtracia 2x3300uf, mostík 6A trafo 150W. Operaky NJM4580 sumiace jak morský príboj, nehovoriac o tom že pri náhodnom prebudení mikrofonoveho vstupu odvalí vstupný operák. Je to hnus, material je slabý, a pri vyššej hlasitosti "fučí" ta bedna kadejakou štrbinou. Nikdy by som to nekupil ani ako nenáročný odposluch....

Web

(upravil Lukáš33 19. 9. 2010 20:14)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Jo RH je hnuj,radši něco postav.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Do 19.9.2010 to bylo co den, to nějaký příspěvek. Od 17.9.2010 radek178 mlčí. Skoro bych se radoval, že si nechal poradit. Že se zamyslel nad konsekvencemi rady od člověka, který se servisem léta zabývá, a dalších matadorů. Nemohl by zde radek178 vyjádřit zřetelně, jaký učinil závěr? To by byla alespoň minimální satisfakce, resp. poděkování, těm, kteří hřivnou svého času a zkušeností přispěli.

(upravil radek178 1. 10. 2010 16:16)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Nechce se mne odpovidat kazdemu zvlast, takze se to pokusim shrnout.
Nepsal jsem sem, protoze jsem k tomu mel dva duvody. Prvni byl ten, ze jsem byl pryc a mel jsem k dispozici jen mobilni pripojeni (takze takove male ztizeni prohlizeni for atd., ale pokud bych moc chtel, mohl jsem odepsat). Druhy duvod byl ten, ze jsem nepovazoval za prinosne a nechtelo se mne psat nekam, kde jsem oznacovan za chudaka apod. Opravdu jsem nemel chut. Navic upozorneni na email o tom, ze nekdo dalsi prispel do tematu chodi jak se tomu zachce. Jednou jo a 2x ne. Dneska prislo a tak jsem odepsal.

Ted k veci. Pokud byste si poradne cetli co jsem psal, tak jsem psal babakusovi, ze vyuzivam jeho rad ohledne Mackie. RH vubec nechci, tak se porad neohanejte RH. O nich jsem uvazoval zcela na zacatku.

Takze mezitim jsem se spojil s nekolika obchody a rekl co me trapi. Jeden obchod jsem ihned zavrhl, protoze chovani prodavace bylo podobne tomu, co jsem zazil tady na foru. Tim si nechci na toto forum stezovat, jen nemam rad takovy jednani. Ja si treba o cloveku, kterej jezdi na dovolenou za 30 nebo 50t. nemyslim, ze je to chudak (jezdim na cesty, kdy me jedna stoji treba 300t.). Proste na vic nema nebo ani nechce vic utracet.

Druhy obchod kytary.cz mne vysel ve vsem vstric. Je tam hodne ochotnej pan, kterej mne to uplne polopate, jako cloveku, kterej tomu nerozumi vysvetlil a v podstate se shodl s babakusem, kterymu timto taky dekuju.
Takze kupuju Mackie TH 15A a mikrofon Samson nebo spis AKG.

Jinak pro ty, co mne doporucovali sestavy za 100 atd. mam jednu dnesni zkusenost. Dnes jsem mel prednasku pro 200 lidi v telocvicne, ktera mela minimalne 500m ctver.. Pouzil jsem jejich techniku MIPRO MA-705 (50W), ktera nema v podstate zadny vykon proti Mackie TH 15A a mel jsem jeste spis problemy s tim, ze to bylo prilis hlasite a musel jsem hodne tlumit zvuk i hlas, abych zbytecne nekricel. Jedna bedna byla aktivni a druha asi pasivni.

Pro crashpc - me si nema kdo vsimnout. Nezpivam, nerecituju a tak me asi zadna reklamni, audio nebo ja nevim jaka spolecnost asi tezko vsimne. Nemela by k tomu zadnej duvod. No a jinak uz vidim, jak si nekdo z davu (delam environmentalni prednasky pro deti) deti vsimne a da mne nejakou smlouvu:) a jeste navic pozna, ze su chudak, kterej ma obycejny Mackie a ne ja nevim jakou super hyper mega znacku za minimalne sto litru. Trosku jsem si z toho ted udelal srandu, ale tak nejak to ve skutecnosti je.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Jeden kus a nebo dva? Mikrák spíš od AKG, přecijen je to zavedenější značka. A co mix? Aspoň ten nejmenší tříkanál bys určitě uživil...

S chováním lidí zde na fóru se moc nezaobírej. Někteří si holt myslí, že jsou osvícení nebo co a rejpou jak to jen jde. Za čož by si zasloužili pěkně po čumáku! Naproti tomu se najde i dost těch co rádi poradí a najdou řešení.

Jinak Mackie=Tapco, takže pokud bys hledal nejnižší cenu, tak můžeš hledat i Tapco TH15A. Je to to samé, akorát jiné logo.

(upravil radek178 1. 10. 2010 15:21)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Napisu ti presne, co je to zac. Chovanim se nezaobiram, jen jsem radsi vysvetlil, proc jsem nepsal.

Takze mixazni pult beru tohle MACKIE 402 VLZ3 nebo pak nejaky predzesilovac ROLLS CL 151, tady jeste nevim co z toho.
Ze zacatku beru 1kus Mackie s tim, ze po cca mesici dokoupim druhej - nemuzu tolik utratit najednou, jsme nadacni fond. Prece jen dva budou lepsi a stoji to jen o neco vic, nez to Mipro, ktery jem mel moznost zkusit dnes a ktery ma podle vseho asi 5x mensi vykon. Spis se bojim, aby to Mackie nebylo tak zbytecne silny. Radsi ale koupim ho, i kdyz je 2x tak tezky a velky.

To AKG asi tohle AKG WMS40 PRO VOCAL SINGLE nebo ten SPORT

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Zbytečně silný to nebude...nikde není psáno, že s tím musíš hrát nahlas wink Ale co když někdy přijde produkce v opravdu velké tělocvičně, kde bude narváno? Nebo venku.... tam se ti bude výkon sakra hodit.

Jinak si myslím, že ta kombinace bude plně postačující.

(upravil radek178 1. 10. 2010 19:00)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Venku to mit nikdy nebudu. To proste z principu nejde, protoze by tam nebylo nic videt na projektoru.
Velka telocvicna prijit muze, ale na skolach byvaji +- stejne velky a i kdyby nahodou bylo neco vetsiho, tak to bude urcit eminkrat, nez potkam tzv. standardni. I z tohoto duvodu by bylo asi lepsi koupit neco malyho, prenosnyho, ale rozhodl jsem se pro to Mackie. Libi se mne to.

Vim, ze to nemusim mit nahlas a ze je lepsi mit v zaloze nejakej vykon. ja spis doufam, ze mne bude jeste lip rozumet.

Myslis ze je lepsi koupit ten predzesilovac nebo mix pult?
Ted me napadlo, dela Mackie neco pasivniho? To Mipro melo jednu aktivni a ta druha byla asi pasivni. Dve bedny bych pak pouzil pouze v pripade, ze by byla vetsi mistnost.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Vážně jsem to nemyslel zle, ale srovnávat to s cenou dovolené, když obousměrná letenka po Evropě je hluboko pod 5000Kč, a slušný hotel na 14 dnů také vyjde ne zrovna moc. Dokonce jsme v Belgii pili pivo zadarmo smile No asi si každý představujeme úplně jinou dovolenou. Od reproduktorů si představuju, že to co koupím i dostanu, a že koupí nepřijdu o půl ceny reprosoustavy, protože jsem se nechal napálit od někoho, kdo mi vlídně pomohl od posledních stovek co jsem upěnlivě svíral v ruce, že je to bezpečné, a že na to bude servis ještě nějaký ten pátek. To je celé. Ten přístup nákupu párků v Tescu mi prostě také nesedne. To je celé.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Radku nevím jestli dobře chápu tuhle část: "Ted me napadlo, dela Mackie neco pasivniho? To Mipro melo jednu aktivni a ta druha byla asi pasivni. Dve bedny bych pak pouzil pouze v pripade, ze by byla vetsi mistnost."

Myslíš jako že bys koupil jednu aktivní a jednu pasivní, které bys spojil v případě potřeby? Pokud ano, tak to nejde. Zesilovač v té aktivní bedně je děláný pouze pro tu jednu bednu a výkonový výstup na druhou nemá. Výstup tam sice je, ale to je jenom linkový výstup pro další aktivní bednu.

Mixpult určitě použij a to co označuješ jako předzesilovač je taková kouzelná krabička k mikrofonu, která je ovšem pro tebe asi k ničemu.

(upravil radek178 6. 10. 2010 19:46)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

No tak jsem sem nahodou zabrousil a vidim novy odpovedi. Upozorneni na email fakt nejak blbne, ale neva.

Takze k tomu co jsem jak myslel. Jo, mel jsem na mysli presne to, cos popsal. Proste kdyby byla mistnost mala, pouzil bych jen jedno aktivni Mackie a kdyby byla vetsi, tak bych pouzil i to druhy, pasivni.

Jak teda to Mipro mohlo fungovat? Ta druha bedna (fyzicky uplne stejne velka), byla 100% pasivni. Teda jestli se aktivni a pasivni pozna podle spousty direk na jacky, zastrcky a ja nevim na co vsechno jeste. Jedna proste mela vzadu displej se spoustou zdirek na nejaky draty a druha nic, jen na kabel.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Protože ta první aktivní, obsahovala dva zesilovače. Jeden pro svojí potřebu a druhý pro druhou a nebo mnohem pravděpodobnější řešení je to, že byl udělaný výstup který připojil druhou bednu paralelně k té původní. Obě tedy hrály to samé, tedy žádné stereo.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Aha, to me nenapadlo. Takze Mackie budou vzdy aktivni a tim padem budou hrat i stereo?  Stejne v tom moc rozdilu nevidim. mam na mysli to stereo vs obe hraji to stejne. Tohle je ta "pasivni" http://hudebniraj.cz/ozvucovaci-technik … -ma-705exp

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ano, existují sety aktiv + pasiv, v aktivním boxu je i zesilovač pro další, pasivní.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Jo uz to asi chapu, takze to Mipro je aktiv a pasiv, protoze je to set a to Mackie set neni a prodava se zvlast. Takze je to aktiv. Takze teoreticky by meli mit i pasiv. Zitra tam zavolam, jestli to ma smysl takto delat. Dik.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ne, některé systémy jsou vyráběny jako set s možností připojení pasivního boxu a elektronika je na to dimenzována. U klasické aktivky se s žádnou další připojenou pasivní bednou nepočítá.

Web