Téma: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ahoj,

potrebuji poradit s ozvucenim. Potrebuji sehnat co mozna nejlevnejsi, ale zase ne uplne nekvalitni ozvuceni pro mistnosti, ktere se budou lisit velikosti. Velikost muze byt od 150m az klidne po nekolik set metru. V podstate se v nekterych pripadech jedna o telocvicny. Potrebuju aby se k zarizeni dal pripojit projektor a notebook.
Zvuk - pujde z toho jen mluveny slovo a obcas zvuk z videa nebo neceho podobneho. V mistnosti bude pomerne ticho. Zadny prervavani nekoho necim, jak je treba v pripade nejakyho fitness cviceni. Ani zadny pousteni hudby apod., takze nejaka super kvalita zvuku asi neni nutna. Vzdy se jedna o ozvuceni vnitrnich mistnosti s elektrinou, takze nic na baterky nepotrebuju.

Dal potrebuju bezdratovy mikrofon, nejlip na hlavu, ten rucni asi ne.

Muzete poradit co koupit? Jak jsem psal, shanim neco za co nejmin penez, ale zase nechci to, co se za pul roku podela nebo z toho pujde zvuk jak z radia. Co to je nejmin penez - nemamp predstavu, protoze jsem nikdy nic takove nekupoval. Nasel jsem treba RHsound za par tisic ale taky cosi za 20t. a vic.
Nebo jestli to treba nejak jde slozit ze stare domaci veze a jen dokoupit mikrofon... Postupem casu, bych treba koupil i neco kvalitniho, ale zatim se nevi, jestli to bude potreba.
Takze potreboval bych v kostce vedet, na jakou znacku se orientovat a z ceho zhruba vybirat.

Dik.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Co tak si raději někoho najmout ? Zvučit tělocvičny, srozumitelně, levně, to moc nejde dohromady.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

To nejde. Nejsem porad v telocvicne a taky penize netisknu. Potrebuji vyresit tohle.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Najskôr musíš napísať čo sa vlastne bude ozvučovať ( druh akcie ) , potom cenový strop do ktorého sa môže ísť. Ak rozmýšľaš o niečom za cca 15 000,- CZK tak rýchlo na to zabudni a nerob naozaj nič. Len za spoľahlivý mikrofón ( ako píšeš aby to nehralo ako z rádia ) dáš prinajmenšom 200 a viac € + ostatné veci , takže si priprav aspoň 100 litrov.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Radku, máš opravdu hodně zkreslené představy o tom jaké jsou dnes nároky a jak to dneska funguje. Je to také o soudnosti. Tady je plno lidí od fochu, kteří by se spíš hanbou propadli, kdyby s něčím takovým co popisuješ měli toto jít zvučit. Na několikasetmetrové, často komplikované prostory bude potřeba několik párů reprosoustav se ne uplně jednoduchým procesoringem. Taková sranda se může přehoupnout snadno přes 100 litrů. Opravdu nechtěj po profíkách, ani amatérech co se jim snaží rovnat, aby ti odkejvali nějakej šmejd za pár táců.

Holt z jedný vejplaty si nekoupíš ani hudbu, ani auto, ani dům, ani ženu na klín, jak by sis asi mohl přát. Kdyby tomu tak bylo, měli by to všichni, a ty bys tam byl uplně zbytečný.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

100 litrů je dost hodně, na základ mu stačí míň. Ovšem zvučit velkou tělocvičnu se dvěma bednama, to bych si troufnul leda na koncert Dave Listera s jeho skladbou Ommm smile

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

100000 snad ne, ne? Volal jsem do nekolika prodejen a rekli mne, ze do 20 se v pohode vlezu. Jak jsem uz psal druh akce je mluvene slovo + obcas zvuk z videa z pc. Nejde vubec o hudbu, takze naroky podle myho nejsou vubec tak vysoky, ani na bedny a ani na mikrofon. Staci aby bylo rozumet a slyset. V podobnych tematech a odpovedich na netu jsem nasel, ze se ruzne doporucovaly veci do 10 max 20t. a to to ten clovek potreboval na predcvicovani aerobicu, takze tam hulakal a nekoho prekrikoval. V mistnosti kde to delam ja, je ticho. Shanim radu od cloveka, co temto vecem rozumi nebo od cloveka, ktery neco podobneho delal a zusil. Ty jako DJ mne asi moc neporadis. Mas uz z principu jiny pozadavky i naroky. Ja hudbu hrat nebudu, nikdo do mikrofonu nebude zpivat, nikdo nebude nikoho prervavat.

Crashpc:
Predstavy zkreslene mam, to je mozne, ale ja nepotrebuju superkvalitu, kde zalezi na nejakym decibelu navic. U mne nikdo nikdy nebude resit jestli ten zvuk mel vyjit takovy nebo makovy nebo  o kapanek jiny. Dulezity je, abych byl slyset. Vychazim z toho, ze i v telocvicne, pokud mluvim bez mikrofonu, jsem slyset bez problemu minimalne do 3/4. Navic jak jsem psal, nepohybuju se jen po telocvicnach a verim tomu, ze by se asi profik za moje vybaveni(ktere jeste navic nemam) asi stydel, ale ja nejsem profik a ani profi vybaveni nepotrebuju.
Kam se teda mam jit zeptat, aby mne nekdo rekl, jo tohleto za par tisic ti v pohode staci a je to lepsi, nez hulakat na ostro vlastni hubou? Nevedel jsem, ze je tohle profi forum. Proste jsem do googlu placl "forum ozvuceni" a vypadlo tohle.

Potrebuju proste nejaky rozumny kompromis mezi tim, co na tohle staci a cenou. Uz v dotazu jsem psal, ze jsem se dival po RHsound, ktery je za par tisic, takze jsem predpokladal, ze budete tusit, kam "cenove" asi tak patrim.
JInak jeste k tem cenam vybaveni. Mam fotovybavu za statisice a presto se da vyfotit velice podobna fotka s vybavou za par desitek tisic. Takze takto pristupuju i k tomu audiu.

(upravil babakus 15. 9. 2010 18:07)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Pánové četli jste pořádně co Radek napsal?

radek178 napsal:

Zvuk - pujde z toho jen mluveny slovo a obcas zvuk z videa nebo neceho podobneho. V mistnosti bude pomerne ticho. Zadny prervavani nekoho necim, jak je treba v pripade nejakyho fitness cviceni. Ani zadny pousteni hudby apod.

Bude mu stačit ten nejjednodušší mix, hlavový mikrofon a dejme tomu 2 aktivy. Na to těch 20-25000 bude v pohodičce stačit.


Behringer XENYX 802
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87941

Behringer UL2000B
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=90263

Mackie Thump TH-15A
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88468

K tomu nějaký ten kabel a hraje...

(upravil radek178 15. 9. 2010 18:21)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

babakus

Dik moc za pochopeni. Ja jsem se fakt uz lekl, ze jsem uplne mimo:). Muzes napsat jakou znacku a model bys bral? Ja jsem dnes resil Rhsound, Generalsound, Dexon a pak mne v prazskym obhcodu nabidli nejaky Skytec nebo podobne, ze je to srovnatelny s RHsound. Z te prazske prodejny to vyslo v zakladu vse kolem 8000 s jednou bednou s tim, ze casem muzu prikoupit dalsi. Takze jsem se chtel spis jen na nejakym foru ujistit, co vzit nebo co naopak vubec nevzit. Asi ani nepotrebuju ty drahy mikrofony, ktery umi prepinat kanaly, protoze predpokladam, ze v okoli se nebude pohybovat nikdo, kdo by rusil moji frekvenci.

Tak uz vidim, zes stihl odpovedet.
Myslis, ze pro zacatek staci 1 bedna? Aha, ted tam vidim 2 aktivy, takze asi 2 bedny, ze?
Ten mixazni pultik potrebuju? Pry je neco podobnyho na nekterych bednach zezadu namontovany.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

RHsound, Skytek a podobně nebrat....

Ten mixáček se určitě hodí, zaprvé s ním máš víc možností jak připojení, tak nastavení zvuku. Takže mixák bych bral jako základ.
Bedna by možná stačila jedna, ale to tak na menší tělocvičnu. Pokud to má být trochu větší, určitě bych použil minimálně dvě.
Existují sice aktivní bedny, co mají svůj "mixák". Jenže to je něco tak mizerného, že to bych nepoužil ani náhodou.
Mikrofon se dá možná vybrat i levnější, tohle byl jenom takový nástřel.

Jenom upozorňuji, že zvuk z toho poleze možná použitelný, ale hodně velkou roli bude hrát to, jak velký bude prostor a jak bude zaplněný lidma. Pokud budeš mít ve velké tělocvničně pár lidí, bude tam echo jako svině a nebude rozumnět ani prd. Už proto je lepší mít víc beden, které mohou hrát "potišeji", nebo spíš tak, aby nevznikala moc velká ozvěna.
Ono zase není možné zvučit něco podobného úplně zadarmo. Holt něco investovat musíš...

(upravil radek178 15. 9. 2010 18:40)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Rozumim. Takze ja asi zacnu s jednou bednou. Nebude lepsi koupit to RCF nebo jak se to jmenuje nebo je to zbytecne drahy? Premyslim, jestli je lepsi vzit jednu lepsi a drazsi nebo 2 levnejsi.
Zaplnenost lidma neumim odhadnout, ale nekdy to jsou i skoro 200 lidi.

Kupovat to budu asi tady www.maxistore.cz, takze budu brat neco, co maji tam. Skytek nabizeli tam prave misto RHsound. Ten tam maji taky. Ten generalsound zase nabizi bedny ze dreva, skutecnych 150W a 5 let zaruku. Pak je dalsi varianta koupit to na www.thomann.de nebo jak se to jmenuje. Tim padem bych neco usetril a mohl bych koupit i neco drazsi. Zase teda ale bez zaruky, protoze posilat to zpet asi nema smysl.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ten behringer, a následně třeba šumící aktivky bych snad překousl. Nedovedu si ale představit jak s jednou aktivkou za necelých 15 000Kč ozvučí požadovaný prostor i nad 100m smile

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

On ale psal o 2 bednach. Tak napis co bys doporucil ty? Existuje nejaka takova aktivni bedna, ke ktere by sla pripojit treba jeste starsi vez? Nekam uplne dozadu/zezadu.

Pises tam pak jeste tohle:"ozvučí požadovaný prostor i nad 100m". Jak jsem uz rikal, mam vyzkouseno, ze v mistnosti kolem 400m jsem slyset kdyz mluvim pouze hlasem i vzadu a take je tam slyset zvuk z notebookovych repracku. Neni to sice zadna superkvalita, ale slyset to tam je, takze z takoveto jedne bedny, to musi byt slyset mnohonasobne vic a ze dvou jeste lip.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ano, v tělocvičně to diváci uslyší z jedné (2, 4) beden skvěle, akorát se to bude mlátit s odraženým zvukem. Zkus si to v té tělocvičně, jak to bude srozumitelné. Sokolíci u nás mají 18 bedýnek. Dokud byly 4 kusy v rozích, tak si cvičenkyně stěžovaly, že slyší něco, ale nerozumí ani slovo.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Jo to mas mozna pravdu, ze to bude tak, jak rikas. Ja doufam, ze to tak hrozny nebude a bude to porad lepsi, nez rvat svym hlasem.
Jeste me napada, ze to treba nebude tak hroznym, kdyz lidi nebudou sedet az uplne vzadu. Tim narazim na ty 4 bedny v rozich, to ja mit urcite nebudu.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Jo, dej kamna doprostřed a dělej akce v zimě, voni si posedají kolem lol

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

O to prece vubec nejde, ale lidi budou sedet od kraje a neverim tomu, ze jich bude nekdy vic, nez do poloviny mistnosti.

(upravil Crashpc 15. 9. 2010 20:10)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

No, asi jsem trošku pomalej, ale 400m je 400m. Kdybys uvedl čtyřista metrů krychlových nebo čtverečných, hned to pochopím lépe. Zvučit se dá zcela jistě i v hangáru, nebo v Sazka aréně. Rozhodně ale ne ze dvou aktivek, a přitom tam ty metry jsou taky smile

No, aktivní bedny za 15 000Kč/pár doporučovat nebudu. Je to náběh hlavou proti zdi.
Osobně bych to viděl na 4ks ART 312-A
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84148
+ kabeláž + trochu lepší mix, a jsme na cca 62000Kč. V případě pouze dvou satelitů pak něco přes 30 000Kč za takové "nuzné" řešení...
Není to jen o té osobní náročnosti, ale o spolehlivosti, servisu, bezpečnosti, a tak dále.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Na mluvené slovo stačí úplně ART310 a podobné. V nouzi i nějaké Uli bedny, když oželí spolehlivost.

Web

(upravil radek178 16. 9. 2010 8:14)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Crashpc:
No myslel jsem 400m ctverecnich, nechtelo se mne hledat tu dvojku a tak nejak jsem myslel, ze kazdy vi, kde jako zak cvicvil a pribliznou velikost si pamatuje. Telocvicny jsou podobne velky, ale to je jedno, napsat jsem to mel.
Tedka jsem byl parkrat na miste, kde maji takovyhle bedny 2, mistnost je minimalne 500m ctverecnich velka a slysi mne vsichni uplne v pohode. Co to je ale za znacku beden nevim.

Muzes napsat co to je ten trochu lepsi mix? Staci ten od Babakuse?

Na 4 kusy RCF nemam penize, to neni sance koupit. Spolehlivost me zajima, servis taky. Ty bedny co doporucil babakus  prece nejsou tak spatny nebo jo?

Znate nekdo ten Generalsound?

Sendy: Co myslis tim podobne? Muzes napsat konkretni znacku? To RCF je hodne drahy, co jsem se dival.