Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

RCF ART310-A je hodně levný reproduktor, ta dvanáctka je jen o málo dražší, proto jsem volil tu. Je to opravdu o požadavcích. Já bych se třeba za horší řešení styděl, a to samé bych si myslel i o tom kdo prováděl instalaci.
Lepší mix - třeba od Tapca, nebo něco slušného bazarového.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

No na rovinu, ja se za to stydet nebudu. Mne na to nikdo penize neda a lidi kteri tam budou se urcite stydet nebudou a take si o mne nebudou nic spatneho myslet, protoze o tom budou vedet jeste min nez ja. Jak jsem rikal, nedelam zadny super produkce, kde budou nejaci blazni hodnoitit, jestli z repraku vylezl o pultonu jiny zvuk nez podle nich mel.
O pozadavcich to urcite je. Jenze ja nevim jaky mam, protoze jsem to nikdy takto nedelal. O projektorech se taky tvrdi, ze musis mit za nekolik set tisic, jinak je to o nicem a mne staci za necelych 20 a funguje bez problemu a je na nem videt vse, pritom mne taky vsichni v obchodech tvrdili, ze stacit nebude.
V tech bazarech se da koupit i neco dobryho? Mam srach, ze nepoznam, jestli to tam nekdo nedal jen proto, ze to za tyden odejde.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

To nepoznáš ani při koupi v obchodě smile.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Aha, v obchode jsem doufal, ze koupim novou vec smile

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Avatar a nick je minulosť. Robil som a robím rôzne akcie, od dňa detí, cez mikuláša, zumbu až po firemné konferencie takže viem o čom píšem.Tu nejde o to či Teba bude niekto druhý posudzovať čo máš za techniku. Tu ide o to že Tebe by to nemalo byť jedno akú máš techniku. Samozrejme chápem že začiatky sú ťažké, hlavne finančne, ale časom budeš chcieť rozšíriť aparát a prídeš na to že to čo momentálne máš je prakticky nepredajné a Ty budeš musieť investovať znovu do všetkého. Takto sa prichádza o peniaze, ako prichádzali básnici o ilúzie. Nezabudni že čínske šmejdy vypadajú na povrchu a cenovo lákavo, ale ver tomu že vo vnútri je nasypaný elektroodpad.

Web

(upravil radek178 17. 9. 2010 7:25)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ja ti verim, jenze co kdyz se vsechno dela v cine? Ja kdys si kupuju treba boty Adidas jsou vyrobeny v Cine. Kupuju objektiv Canon- vyrobeno v Cine, zadny Japan, jak driv byvalo.
Neni mne jedno, co mam za techniku, ale proste kdyz na to penize nemam, tak si nemuzu koupit nic za 100t. a i kdybych je mel, tak to za to nedam. Neni to pro me zase takova priorita. O projektorech Acer se rika, ze jsou to smejdy. Setkavam se s nima denne a nemam s nima problem. Dokonce diky svitivosti jsou lepsi nez treba doporucovane Epsony. Za ten Epson das 2x tolik a presto neni lepsi. Cetl jsem, ze bedny RH hraji tak, jako kdyz hodis hovno na stan, ale jak jsem rikal, ja si porad myslim, ze moje "hudebni produkce" bude hodne jednoducha a ze to ty bedny prece musi zvůadnou. Jde jen o mluveni a trosku zvuku z videa. Nic nebude hrat nahlas, nikdo z toho nebude poustet hudnu, podle myho pojedou tak na 20-30% hlasitosti, to prece nemuze byt az tak spatny.

Dal mne napadlo, ze kdyz koupim 4 RH, tak to musi hrat lip nez 2 Mackie a jeste mne zbydou penize. Samozrejme to jsou jen moje domnenky a na tohle jsem chtel odpovedi od lidi, co tomu rozumi. Nepotrebuju slyset, ze se mam stydet, ze nemam na veci za 100 nebo 60t. Proste na to nemam. Tak at to tady neprotahuju. Muzete nekdo rict vas nazor na to, co jsem ted napsal a co bych koupil (RH neni podminka), ale z pohledu obycejnyho cloveka, ne profika, co by se za tyto veci stydel? Jde mne o to, jestli jste nekdo vubec slysel kuprikladu z RH nekoho mluvit. Proste vychazim z toho, ze jsem slyset i ve velke mistnosti, kde mluvim pouze na zivo bez reprobeden. Tak si rikam, ze i se spatnou bednou to prece musi byt jen lepsi nebo ne?

No a jinak jsem samozrejme pocital s tim, ze bych ted na zacatek koupil neco horsi a pokud by to fungovalo, tak byh pak koupil neco lepsi. Vim, ze bych vyhodil penize. Ale ja se nekdy pohybuju i v mistnosti, ktera je sotva tak velka jako trida ve skole.

(upravil KomarD-Jeay 17. 9. 2010 9:06)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Myslis si zle a aj domnienky su skutocne len domnienkami.

V telocvicni si predsa uz bol, pocul si tam aj nieco hrat? mal by si vediet, ze je tam velky problem s ozvenou.
Tzn. cim horsie bude hrat zdroj zvuku, ktory je sam o sebe slabo zrozumitelny, ozvena bude stale  horsia a horsia.

To s cinou, co si napisal je somarina, nebudeme rozoberat preco.

Velke prazdne haly sa ozvucuju so stlpami, to z dovodu, ze su viac smerove a nedochadza k priamym odrazom od podlahy a stropu. Exterier potrebuje opat iny typ ozvucenia, s vacsim vykonom. Na 150m (co si asi velmi prestrelil) potrebujes HODNE velky vykon, aj 5kW.  Male miestnosti sa opat ozvucuju niecim inym a tam by relativne ozvucilo aj RH sound.
Radsej zacni s 2ks Mackie, s tym, ze dokupis dalsie ako zacat s bordelom a casom ten bordel vyhodit a nakupovat nove veci.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Viděl jsem a slyšel jsem moderovat v jakési školní aule slečnu,která předváděla prvky sebeobrany, či co to bylo (měla náhlavní mikrofon s vysílačkou) a na ozvučení používala komplet EPA900 od Behringera.Aula byla cca 20 x 15 , dozvuk bez lidí cca dva dny:-).Když se to zaplnilo,tak na mluvené slovo (ještě tam byla přednáška o drogách),to docela šlo. Slečna byla velmi hezká,takže objektivita trochu mizí:-).
Jinak ještě poznamenávám,že v téhle cenové kategorii ti nikdo nezaručí provozní spolehlivost.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Nechápu. Co má společnýho Behringer s dozvukem? Že by se mu zapínal sám od sebe reverb?

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

1.Totéž co každý jiný zdroj zvuku.
2.Nezapínal,sice pro výrobky značky Behringer nijak nehoruji,ale z toho bych ho nepodezříval.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Radku za míň to prostě nejde. Už ty dvě bedny jsou míň než minimum a ty bys to chtěl ještě srazit. Pak už to nebude srozumitelné a bude to stát za prd. Takže jsou dvě možnosti. Buďto na to máš a pak se to dá udělat kvalitně a nebo na to nemáš a pak se na to radši vyprdní a nič si hlasivky. Bohužel je to tak. Nahodil jsem ti minimální konfiguraci a pod to jít nejde.

(upravil radek178 17. 9. 2010 18:48)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

babakus

V pohode beru to. Jen porad nechapu, ze by z RH nebylo rozumet. To prece musi silene hulakat, kdyz to pouzivaji i muzikanti, jak jsem se nekde docetl.
Takze podle tebe bude lepsi 2x Mackie nebo treba ten set od Behringer EPA 900, o kterym tady nekdo mluvil(ted jsem si o nem neco zjistoval a ma to repraky 10", takze ten mackie s 15" musi byt asi mnohem lip slyset).

Pujde pak treba dat jeden mackie pred lidi a druhy za ne nebo je to blbost?
Pokud by to neslo, jde dat za lidi nejakou pasivni bednu jen pro zlepseni nebo tam nejak zapojit treba starou hifi vez?

Petr V.: Co myslis tou provozni spolehlivosti? Prece v tom neni zadna slozita elektronika ne? Navic to ma snad i nejakou zaruku? Stejne jako ostatni zbozi. Pokud by to bylo vsecko takovej smejd, jak tady nekteri naznacujete, tak ty obchody musi zakonite zkrachovat, protoze skoro vsechny prodavaji RH, Skytec, Omnitronic nebo jak se to jmenuje apod. a silne pochybuju, ze nejprodavanejsi zbozi bude RCF za 40t. a vic.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

V kuchyňském mixéru není elektronika dokonce žádná, a taky se jen každý druhý dožije konce záruční lhůty. Jestli ti nevadí to během dvou let dvakrát nebo třikrát vézt na reklamaci, tak směle do toho. Obchody a továrny které to dělají nezkrachují díky tomu, že ty šmejdy mají výrobní náklady zhruba desetinu prodejní ceny, takže zaplatíš i ty záruční výměny.

No a mlčící (nebo kouřící) aparát během prezentace je poměrně trapný způsob ukončení přednášky.

Ale ty už jsi stejně rozhodnutý, akorát chceš aby ti tvé rozhodnutí někdo schválil, a dráždí tě, že se nikdo takový neobjevuje. Tak teda aby už byl pokoj: Jo, kup si ten RH, podařilo se ti objevit firmu, která vyrábí to samé co RCF a prodává to z dobročinnosti za čtvrtinu. Za půl roku se přijď poradit co koupit místo toho RH.

A v tvém zájmu prosím o prostudování pravidel diskuze, jestli Toník objeví tenhle thread dřív než to opravíš, tak tě zabanuje.

(upravil radek178 17. 9. 2010 19:59)

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

pepe

Diky za velice podnetny prispevek k "veci".
Jen pro vysvetlenou, nikde jsem nepsal veci, o kterych pises. Priste cti co pisu a nepis tvoje domnenky. Nikde jsem nepsal, ze chci schvalit RH, pokud bys cetl co jsem psal babakusovi (ktery mimo jine jako jeden z mala reaguje na to, co jsem se ptal), tak bys pochopil, ze to minim udelat podle nej. Za druhe jsem vubec nikde nepsal, ze jsem objevil firmu:"která vyrábí to samé co RCF a prodává to z dobročinnosti za čtvrtinu". To sis proste vymyslel. Nechapu cim jsem podle tebe porusil pravidla fora, ale pokud jsem je porusil ja, tak jsi je porusil i ty a ban bys mel dostat taky, obzvlast za bod 6 a 9. Nechapu co mam opravit. Jestli diakritiku, tak bez ni psat musim. Nemam CJ klavesnici a neznam z pameti, kde jsou cesky znaky a bez diakritiky nepisu v tomto threadu sam.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Ano, každá věc má záruku, ale jak už bylo řečeno, pokud chceš mít bednu 2 měsíce v roce na záruční opravě, proč ne. Stejně s tím budeš hrát maximálně 2,5 roku, pak se to totiž znovu rozbije a ty to vyhodíš...

Chtěl bych tě vidět když by se k nějaké tvojí šou přidal kouřový efekt z techniky. Věř že nic příjemného to není smile.
To že v těch boxech není složitá elektronika je dobrý vtip.

Příspěvky jsem ti upravil do podoby jak to má vypadat. Přečti si pravidla.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

V oprave nic mit nechci, to jsem uz snad nekde psal. Jde o to, ze temto vecem nerozumim a chtel jsem se poradit, ale tady slysim jen samy neprimy urazky na to, jakej su chudak, jak sem mam stydet atd. Opravdu si myslim, ze toto do takovyhoto fora nepatri. Jestli nekdo radit nechce at neradi, ale takovy trapny poznamky jsou k nicemu. Ano, nejsem milionar, ale podle myho delam prospesnejsi praci, nez nejakej frikulin, kterymu tatinek koupi vybavu za 100 a on do ni mlati denodenne treba pul dne...

Samozrejme pokud to shori, tak je to problem a opravdu me ani ve snu nenapadlo, ze by se neco takovyho mohlo stat s takovouto veci, kde podle myho neni slozita elektronika. Vim, rikas opak, ale to jsem predtim nevedel. Proste to mam zafixovany jako velkou bednu k vezi co mam doma a v te bedne opravdu zadna poradna elektronika neni.

Jeste chci vysvetlit proc jsem si myslel, ze to nemuze byt nejak extra poruchovy - proste stoji to nekolikanasobne vic, nez moje "kripl-hifi" vezicka, kterou mam doma a ta funguje uz snad 8 let bez zakoureni a bez zavad. Proto jsem predpokladal, ze u nekolikrat drazsi veci se zavada vyskytne jeste mene casto. Proste jsem uvazoval logicky a jak se zda, tak to v tomto pripade bylo nespravne a ted uz vim (nejen odtud z fora), ze RH a podobny nebrat a koupim si Mackie.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Aku mas ty predstavu o "nezlozitej" elektronike? Potrebujes aktivne bedne alebo zosik. Myslis, ze ten je uplne jednoduchy?

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Také jsem začínal, avšak po zkušenostech které jsem si přečetl zde, nebo na jiných fórech vím, že je pitomost kupovat levné věci, ve finále vyjde levná věc ještě daleko dráž než drahá věc smile Začínal jsem s tím co se dá použít, ovšem není to žádný high-end stavebnice EM121 a sub BCSUB15 osazený eminencí. Dnes mám ty 121 maximálně jako odposlechy.
S tím Mackiem určitě nevolíš špatně.

Aktivní bedna obsahuje i zesilovač, někdy i crossover. Na kvalitě zpracování zesilovače pak závisí životnost samotné bedny, protože třeba v případě RH si nedělám iluze že by za zesilovačem byla účiná ochrana proti ss napětí na výstupu. Tim pádem takový vyhořelý zesilovač vezme ssebou i reproduktory.

Web

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

PetrV: Ok, nabyl jsem dojmu, že to přisuzuješ konkrétnímu výrobku.

Re: Potrebuji poradit s ozvucenim

Radku, jestli jsem tě špatně pochopil tak sorry. Tady se prostě objevuje spousta lidí, kteří si nenechají poradit a pak ještě nadávají, když se jim nepodařilo slepou uličku prokopat. Pokud si necháš od pánů poradit, uděláš dobře, i kdyby ti poradili abys čekal a šetřil.

Dal bych do úvahy ještě jeden úhel pohledu: pokud bys třeba s prezentacemi za nějakou dobu skončil, kvalitní aparát zavedené firmy bude zřejmě ještě funkční a půjde zpeněžit. Šmejd bude tou dobou buď (částečně či zcela) odpálený a tedy bezcenný, nebo prodejný doslova za pár stokorun. Víceméně budeš rád že si to někdo odveze.