Téma: MPEG4 na DK

V návodu u DK mám napsaný, že můžu přehrávat video MPEG4 (jednoduchý profil) s příponou ASF a následujícími parametry:
Zvukový kodek: G.726
Velikost videa: 384x288 (CIF)
Max. bitová rychlost: 384 kb/s

Zkoušel jsem převést jedno video, všechno jde nastavit, kromě toho G.726. V programu si můžu vybrat, jestli chci MP3 nebo WMA a o G.726 tam není ani ťuk. Tak jsem tam jen tak mrsknul MP3 a na DK to nevalí.

Nevíte někdo, jak to G.726 nějak nastavit?

hue hue hue

Web

Re: MPEG4 na DK

moc se v tom nevyznam ale spravnym softem by mel jit oddelit zvuk zvlast a pak si ho muzes dle libosti prekonvertovat, ted de o to co na to tvoje DK.....

Re: MPEG4 na DK

Tedy jestli umí jen tohle tak to je dost nahovno ne? Zkus to bez zvuku, jestli děláš správně to video, ale stejně bude kvalita tak jako VHS...

Re: MPEG4 na DK

DK umí i VCD (no fuj) a SVCD, ale moc se mi nechce to SVCD dělat (hlavně na to nemám software).

Chtěl jsem to prostě jen vyzkoušet, jaký to bude.

hue hue hue

Web

Re: MPEG4 na DK

vzhledem k rozlišení to bude uplně k ničemu. MPEG 4  neni nic jinýho než dobře vyřešený MPEG 2 s variabilnějšíma funkcema ale na tom rozlišení ti to bude k ničemu.

Re: MPEG4 na DK

Simple profile má o dost míň funkcí než MPEG2...

Re: MPEG4 na DK

Pochopitelně smile

Re: MPEG4 na DK

No tak rozlišení 4096x3072 od toho asi čekat nemůžu big_smile, ale prostě jsem chtěl jen vědět jestli to G.726 jde nastavit. Jinak to DK je fakt na prd, protože novější už umí i divx, ale neumí rozlišení 1280x720, což mě dost jebe.

Když už jsem tady začal kecat o SVCD, tak v jakým programu se to dá udělat dobře?

hue hue hue

Web

Re: MPEG4 na DK

divx? Myslíš ten jejich formát s menu, na kterej si musíš koupit ten jejich program abys to moh vytvořit? Děkuju, nechci, mě stačí film samotnej, kravinky typu menu mě naprosto nezajímají...
SVCD jde enkódovat mencoderem, ale nevim čim to vypálíš tak aby to bylo korektní. Moje DK bere i normální mpg soubory, tak to zkus.

Re: MPEG4 na DK

Normální divx. Prostě vypálím soubor s příponou AVI nebo DIVX a už to valí (tohle DK nemám já, ale kámoš). Video s rozlišením 1280x720 to už nenačte. Jinak divx s nějakým menu na tom asi vůbec valit nebude, jde akorát u VCD (jde, ale zároveň nejde, řešit to tady nebudu), SVCD a DVD.

hue hue hue

Web

Re: MPEG4 na DK

Divx je modifikovaný avi co umí menu. Žádnej jinej divx formát neni.

Re: MPEG4 na DK

DivX prostě vznikl hacknutím ASF big_smile, ale je to můj velmi oblíbený formát.
Dá se nějak vytvořit video s rozlišením 4096x3072 nebo větším (max. 16384x12288)? Proč to chci je snad jedno.

hue hue hue

Web

(upravil Iridescent 23. 4. 2007 1:24)

Re: MPEG4 na DK

Ale hovno. Divx formát je modifikovaný avi. (a mam dojem že před divx 6 to bylo dokonce jen úplně obyčejný avi, jen s jnou koncovkou) Žádnej jinej formát divx neni. A neviděl sem ho nikde jinde než na stránkách divxu. Tedy rozšířený formát, opravdu...
Pokud to uložíš jako avi, neni to žádnej divx formát ale avi.
Hacknutím microsoftích kodeků pro ASF vzniknul původní divx 3 kodek. hacknutí bylo v tom smyslu, že umožňoval nahrávat i do jinýho typu souboru než ASF. Novější verze už jsou původní kód a nemají s tim hacknutým nic společnýho.
Jo, proč by nemělo jít tak šílený rozlišení?
Mimochodem, když máš avatara maskota freebsd, docela se divim že tolik obdivuješ komerční soft. (já bych řek že libavcodec je kvalitou videa o dost lepší než divx, ale holt nebudeš mít divx formát a menu, který zase zobrazí jen komerční divx)

Re: MPEG4 na DK

Jak už tu mě bylo několikrát vyčiněno : Avi je pouze kontejner, který může obsahovat prakticky cokoliv, zajišťuje prokládané uložení datových proudů nehledě na to, jestli je uvnitř komprimovené video, zvuk nebo jakákoliv jiná data. A divx taky není "formát" to je mpeg4, divx podobně jako xvid jsou jen enkodéry do formátu mpeg4.
Jak píše iridescent, ukradenej kód byl jen v původním divxu, pozdější verze jsou už naprogramované od základu.

Re: MPEG4 na DK

Tak to jsem zas nevěděl. Poprvý jsem slyšel o divx někdy před sedmi lety, že to tak vzniklo. FreeBSD se zatím nekoná, partišn medžik mi nechce vytvořit partišnu nenaformátovanou žádným souborovým systémem wink. Snad si teda divx bude rozumět s H^2XGA.

hue hue hue

Web

Re: MPEG4 na DK

nech prostě volný místo

Re: MPEG4 na DK

Iridescent: co?

hue hue hue

Web

(upravil Boramyr 24. 4. 2007 18:59)

Re: MPEG4 na DK

Prostě nějakou partition smaž a nebo zmenši, ve zbylém místě zbyde co zbyde, ale žádná korektní struktura to nebude... případně pokud to chceš opravdu pořádně, můžeš vytvořit nějakou partition a tu následně projet killdiskem, ten ve free verzi umí jen převálcovat kompletně všechen prostor oddílu nulami, ale o to jde. Zbyde jen blok prázdného místa na disku.

Edit : On si instalátor od BSDčka neumí poradit sám? Linuxí instalátory mají v sobě správce oddílů snad vždy.

Re: MPEG4 na DK

http://slepicispolek.czweb.org/pmroz1.png
Error je tady: http://slepicispolek.czweb.org/pmroz2.png prostě nejde nastavit žádný souborový systém.
Žádnou partition mazat nebudu, nechci přijít o data (většinou velmi důležitá: projekty v c++, jako třeba totální zásek compu, atd.).
Tady něco je http://www.freebsd.cz/doc/en_US.ISO8859 … steps.html .Kdyby mi to někdo vysvětlil, tak bych byl rád.

hue hue hue

Web

Re: MPEG4 na DK

Musíš napřed rozšířit tu "modrou" extended přes celý prostor a pak do toho můžeš něco dělat... patrně se tu naráží na nějaké prehistorické omezení ohledně nejzazšího možného umístění fyzického oddílu... holt když se navrhovala struktura organizace disku na oddíly, byl gigabajt leda tak ve sci-fi románech. Taky si nejsem jistý, jestli je partition takhle daleko na disku ještě bootovatelná, ale dneska už snad jo.