Téma: subwofer help

Zdravím. Mám hotový zosilnovač mostík 2x LM3886 (ževraj 150W) + výhybka. Potrebujem doladiť aký reproduktor kúpiť .Mám na ruke tento :  http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=518
Ani len netuším o čo sa líši dvojcievkový reprák od obyčajného tak poraďte prosím.
V druhom rade by som prosil o radu s bedňou. Je labyrint vhodný ?
Ďakujem za rady...

Re: subwofer help

Dvojcievkový reproduktor by si mohol zapojiť na ten tvoj zosilňovač keby si ho nedal do mostíku. Proste by si tam zapojil aj lavý aj pravý kanál, takto môžeš využiť iba jednu cievku. Alebo v tvojom prípade by si mohol spojiť cievky paralelne aby mali výslednú impedanciu 4 Ohm ale je to zbytočné.
Ja by som riešil na tvojom miestne niečo takéto: http://www.copper.sk/eshop/ozvucenie-pr … lab12.html
čo vyzerá ako basák. Ale to je len vec názoru, pretože som ani jeden reproduktor nepočul hrať.
S tím ti poradia asi skôr ostatný.

Re: subwofer help

Lix: to jsou teda rady. LAB 12 na LM....
Stanihlav: no jestli tuším správně (LM jsou těžce mimo můj zájem), tak jestli je chceš dát do můstu, předpokládám, že bude nejlepší, když si seženeš jednocíkvokej basák s impedancí 8 ohm nebo 2 cívky 4+4. Dvoucivka 8+8 by šla napojit jen každá cíka zvlášt a to není uplně nejlepší řešení. Navíc bys měl hrozně malej výkon. Na těch 8ohm v můstku si myslím budeš rád, když to dá aspoň 100W, takže si spíš vyber citlivej 8 ohm basák. A 12" bych na to nevěšel, myslím, že s tím co máš za zesík si bude víc rozumět 8" max 10" spíkr. Pokud chceš něco dostupnýho za lidovej peníz, myslím, že Monacor SPH-200/250KE nebo SPH-265 by mohly bejt ideální. Pokud vezmeš nějakou Subwooferovou 12" s nižší citlivostí, myslím, že to s tím zesíkem nebude hrát moc dobře.

Web

Re: subwofer help

na labku už sem připojoval kde co a opravdu když není zesilovač dostatečně silný tak to stojí za prd.

Web

Re: subwofer help

chyna: počítám, že 150W bude asi naprostý minmum co? Nehledě na to, že lab je 6ohm a to by asi těm LM v můstku taky moc nesvědčilo.

Web

Re: subwofer help

čo takto tesla AUJ 637-čka ? keby použijem tú ?