Téma: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

bo je (zcela legitimně) zakazané zasir.. vlákno o DPA440 ale dovolené tlachat na hnoji (smetišti), tak se do něj pohodlně posadím a dokončím myšlénku, sorry za OT, ale v mém věku (50) je OT u všech myšlenek už standard.
dokončení : Mistr není první zneužitý konstruktér, např. Marek Levinsonů byl zneužitý minimálně 3x ! (ML, Cello, Red Rose) ; to co tady tak těžce prožíváme je průmyslový a světový standard a kradou se podstatně objemnější a cennější  hou-nou ; plakat nad morálkou, etikou etc... je vysoce nemorální a neetické už jen pro ta nakradená duševní vlastnictví jiných tvůrců - která jsme nezaplatili a vesele je užíváme
že P.D. umí, a stovky (tisíce ?) lidí si jej váží - o tom se řeč nevede, ale taky mi připadá ujetý se bát jeho hněvu vyzkoušet změnu v maličkostech (na DIY fóru !!), na 15 let starých free schématech nota bene "obyč." audio zesů...to si myslím, že chtěl ten slovenský chlapec říct  : prečo stále riešite také somariny ? jsem přesvědčen, že to nebyl útok na Mistra
závěrečné zvolání : "a teď nám to vy mladí ukažte !" je bohužel výrazem zapšklého seniorátu, kde chybí jen hrozící hůl v roztřesené ruce k dokreslení archetypálního obrazu rozhněvaného děda, jemuž ovšem jaksi nedochází, že mladí starým většinou nic nedokazují, neboť na ně zvysoka ser..
poznámka osobní : já jsem to pochopil v minulé dekádě, přijal jsem to a mnohem líp se mi žije
Mistra si vážím, žije se mnou jeho ADMkIV a je jasné, že již vešel do síně slávy českého DIY a zůstane v ní, i kdyby již nic nového nevytvořil

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

Docela jsem se nad tvým příspěvkem zasmál a bohužel nebo bohudík, v mnohém máš pravdu. Toto:

kal napsal:

......... jemuž ovšem jaksi nedochází, že mladí starým většinou nic nedokazují, neboť na ně zvysoka ser..
..............

není nic jiného než obvyklá generační vzpoura, kdy mladí jsou přesvědčeni, že oni znají vše lépe, než ti staří. Nebyli jsme jiní, ale nechali jsme si poradit, což dnešní mladá generace mnohdy považuje za něco degradujícího, protože jak by to vypadalo, aby jim radil nějaký starý dědek ! Bohužel jsou k tomu nejen vychováváni ve škole, ale denně je jim vtloukáno do hlavy, že ti starší než jsou oni (a stačí jen pár let) jsou pro společnost přítěží...

(upravil sinclair 26. 7. 2010 21:19)

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

Jde o klasický střet generací. Problém je v tom, že ti soplové, až si nebudou vědět rady s dědkovou původní konstrukcí, přijdou vytahovat rozumy ze "starých dědů s roztřesenou holí v ruce". Až se jim dostane rady, případně pomoci, zasmějou se s úšklebkem "to jsme s tebou vyjebali dědku" a půjdou dál pokračovat v načatém a rozjetém byznyse, přičemž onen "dědek" z toho má jen posměch.
Proto chápu Pavla Dudka, který už odmítá rozdávat rozumy a pracně nabyté zkušenosti jen tak, zadáčo, aby s ním o půl roku později zas někdo vyjebal.
Já udělám přesně totéž - to co umím a co jsem za třicet let získal, si raději vezmu do hrobu, než bych se díval, jak na mých myšlenkách, postupech a zkušenostech někdo tříská prachy a ještě se mi vysmívá.
Naposled se mnou takhle vyjebal jistý Peter Škunda, kterému jsem ještě za dob fóra zesilovace.cz poslal mnoho megabajtů schémat, poznámek a všeho možného, abych se poté dozvěděl, že si založil firmu a tříská na tom prachy. Třískal prachy i na prodeji dokumentací a desek ke "staré" řadě DPA a prodával i mnou pracně oskenované a jemu zaslané servisní dokumentace, které měly sloužit pro jeho osobní potřebu.
Prostě už ani hovno. Takový Sendy je servisák jako já a moc dobře ví, co dělá, když k některým tématům raději mlčí.
A ano, co je nad 50 je stařešina, nezaslouží ani úctu, nic, prostě jen kopnout do prdele, protože tu jen překážejí.

Web

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

Sinclaire, bylo by rozumější psát sem spíš s chladnou hlavou a ne se jen rozčilovat a při tom všem vztekaní vše zveličovat. Ano, takoví "zmrdi" jako popisuješ jsou, ale nelze je brát jako majoritní skupinu mezi mladými českými bastlíři. Ano, rádi bychom nabyli znalosti které vaše generace sbírala po léta a je pravda že v dnešní době internetu se ty informace sbírají daleko snáze. Dost mladých lidí tě ale bere jako svůj vzor a nikoliv odpad jak popisuješ a tímhle jednáním a slovníkem asi dost z nich zklameš. Na co já to tu vlastně píšu, stejně mě nikdo ze starších neveezme vážně

(upravil dokken 27. 7. 2010 0:33)

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

Pak je ovšem další řešení, spojit kvality výborného konstruktéra, který pochopitelně "nestíhá" v marketingových záležitostech, s dobrou obchodní strategií a dovést dílo k dokonalosti. Vysrat se na DIY a rozjet to komerčně. Ne u nás, tady je to malej rybník. Jinými slovy najít člověka, který dokáže výrobek dotáhnout na trh, reklamně ho podpořit a hlavně PRODAT. Není to nemožné, svět nás denně zaplavuje neskutečnýmí kosočtercovinami, za něž človíček milerád zaplatí. Podle mě jediná cesta. Howgh...

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

Protože se nedají přesouvat příspěvky, vrazím sem aspoň ty texty, ať to je hezky pohromadě.

JTO 24.7.2010:
A co takhle zesilovač JTO s laterálama, měl by někdo zájem? Mám se do něj pustit?
...
Já udělám prototyp pro sebe a kdo bude chtít, bude si moct postavit pro sebe. Laterály budou daleko dostupnější než ty na DPA330. Cena je myslim 250 Kc/ par s tim ze jeden kanal by mel nejspis 2 pary lateralu. Zapojeni bude z velke casti inspirovane DPA, ale budou tam urcite obmeny... Jak moc se projevi se uvidi az bude hotovej prototyp.

sinclair na to reagoval poznámkou ve stylu "Jen naserte Pavla Dudka ještě víc, smradi"

vanadoo 25.7.2010:
Moj ty boh! Chudaci Borbely, Cordel  ktorym sa odopieraju zasluhy a duchovne vlastnictvo na tychto zosilnovacoch! Vsak, znamenite prebrate (pajcnute) schemy? By ma zaujimalo ci mal pan povolenie na komercne ucely! Uz mi je zle z tohoto zastrasovania, ohovarania, vyhrazania sa, urazenej pichy, bububu a co ja viem este coho pricom jeden sa strka do zadku tomu druhemu a naopak.... Niekoho ego tu narastlo tak velke, ze to sam nechape a nezvlada to.
Ozaj a bavite sa o DPA tych mikrofonoch http://www.dpamicrophones.com/en, alebo o tomto http://www.musicant.sk/index.php?page=s … p;Itemid=1 alebo o rade CD od sony, alebo toto http://www.polkaudio.com/images/showcase/205_47_big.jpg ?
Robite tu falosnu mystifikaciu, demagogiu  a odopierate tu duchovne pravo inym! Uz sa preberte, zijete 20rokov v nejakom umelom spanku a letargii!

PS: Toto nie je ziaden osobny utok!

sinclair 25.7.2010:
Já si myslím, že smradi, kteří v době vzniku DPAček možná ještě nebyli ani na světě, by měli držet zobák a spíš víc studovat a sledovat příspěvky starších a daleko zkušenějších lidí, naučí se takhle mnohem víc.
Já vím, momentální trend je starší a zkušené lidi odhodit do starého železa a mládí vpřed. Nebylo tomu tak vždycky, za první republiky a dokonce i za komunistů ti mladší rádi přebírali zkušenosti od starších a učili se od nich.
Holt doba je jiná a tak si zřejmě na takové mladé dacany budeme muset zvykat, co Ty na to, Ondro?

Jo a ještě mi vadí jedna věc. Dneska to, co není výslovně zakázané, je vlastně tím pádem dovolené, nebo aspoň se skřípáním zubů tolerované. Nějaká etika, slušnost nebo úcta, to se dnes už nenosí...

kazzatel 25.7.2010:
Na téma co je a co není kopírování, co je poznávání, co je sdílení téhož s druhými, co je a co není vychcanost, to můžu napsat desetistránkovej elaborát a rozebrat vše z padesáti různejch úhlů...jsem už starej chlap, mám dost zkušeností s lidma a mám dost empatie, abych se vcítil do všech pohledů. I já jsem samozřejmě hledal inspiraci jinde, ale byla jiná doba, vše se nesmírně obtížně shánělo, dovoz klíčových součástek byl leckdy na hranici kriminálu...první 2N3055, kterou jsem v roce 67 držel v ruce, stála 700 kaček...v tý době byl plat cca 1500 - umí si to někdo dnes představit ? První diskrétní operák, který dnes s úžasem mladí " objevujou ", jsem stavěl v roce 72...první jsem tady měl celosymetrickej konec, první jsem postavil tehdy neuvěřitelnej 200W konec ryze z českejch součástek....první jsem postavil sadu přenoskovejch předzesů, abychom poznali, co je příčinou rozdílnosti ve zvuku...první jsem postavil ze stavebnice mosfetovej konec, abych zjistil, jak se jejich zvuk liší od bipolárů...jako jedinej jsem si postavil vlastní varianty všech prvních Borbelyho konců, abych si vlastnosti mosfetů osahal...první jsem tady odzkoušel korekci chyby, kterou jsem objevil v manuálu JAES...a tak dále...ano byly to kopie, ale vždy na mých vlastních plošňácích..a vždy jsem vše pak zveřejnil, aby si i ostatní mohli udělat radost...a kde byli v tý době všichni ti nynější kritici a zíváci, kteří se mi snaží vysvětlit, jak se mám chovat a co mám dělat ? Když jsem vymýšlel konce pro ten seriál do Amára a pak to psal, dělal jsem to dohromady 15 měsíců a to bez jediný koruny příjmů, jen za honorář a ten byl 7000, takže si to vydělte...někteří z vás mi říkáte " mistr ", což víceméně ze srandy vymyslel Petr Komp a já to jako srandu beru..a i takováhle blbost leží některým v žaludku, jako bych si přivlastnil kdovíjakej titul...a to i takovým, od kterých bych to nikdy nečekal...chodilo za mnou spousta z vás pro rady..nebo psalo.." a co kdych to udělal takhle ? a nebo takhle ? A jak se projeví tohle ? A jaký je vliv tohohle ? A tak dál a dál ...většina, nikdy neopoměla dotaz zakončit " Mistrem ", s patřičným uctivým poklesnutí hlasu ...a já radil a vysvětloval a když jsem nevěděl, odkazoval jsem na jiné znalé... a tak bych mohl pokračovat dál a dál...ale nějak už se mi v tomhle pokračovat nechce, přestože jsem laskavý člověk, ačkoliv pro poslání do řiti nejdu nikdy daleko...padla tady slova o neohlížení se zpět, o hledění kupředu...nu, máte možnost...ale já když se ohlídnu, vidím tam jen naivního a důvěřivýho blbce a když pohlídnu kupředu, tak se tam míhá taky, holt neumí bejt jinej...ale i blbec by si měl umět říct dost..a to já právě činím, ti chápající mi rozumí a ti ostatní nechť si to holt přeberou jinak...

Web

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

KAL 26.7.
tak, a teď budeme podepisovat Dudkochartu / Antidudkochartu 2010 v nějakém největším a nejkrásnějším skladu polovodičů a veřejně manifestovat své postoje k Mistrovi...já osobně raději podepíšu obě dvě, pro jistotu...
smile smile

sinclair 26.7.
KALe, já bych řekl, že spíš jde o to, že za to, co Pavel umí a už dokázal, by se správným parťákem už měl postaveny baráky pro sebe i pro děti a jezdí si na Moravu na slivovicu nejméně v BMW X5.
Protože je ale důvěřivý blbec a měl odjakživa smůlu na parťáky, kteří akorát tak zneužili jeho dobroty a potenciálu, tak jej prostě vojebali - vítejte na konci 20. a začátku 21. století.
Já mám to štěstí /jsem taky dobráckej vůl a špatnej obchodník/ na parťáka jménem Pierre, takto Aleše Popelku, který není kurva převlečená za kamaráda a který si nedovolil mě za celou prozatímní existenci Aldaxu ošidit byť jen o desetník. Proto mě tenkrát napadlo, že distribuci Pavlových DIY záležitostí budeme dělat my a ne nikdo jiný.
Je hrozná škoda, že se začátkem 90. let alespoň nemyslelo na copyright, případně patenty a že Liška byl zmrd.
S chutí bych dneska proháněl různý Quarty, Aišmany a jim podobný po soudech.
Já když se ohlédnu třicet let pozpátku, vidím tam kvanta spokojených lidí, kterým mnou opravené přístroje třeba chodí ještě dodnes a neradi se jich vzdávají, vidím tam tisíce spokojených lidí, kterým jsem pomohl ať už radou, či materiálem - ale být taková kurva jako Quart, byl bych finančně mnohem dál, těch spokojenějších lidí by bylo asi míň a já bych zřejmě neměl tak klidný spaní.
Navážu tedy na slova Pavla Dudka - ukažte vy mladí něco svého, něco, co jste jinému v "inspiraci" neopajcovali a předveďte se, jak jste dobří. Zatím za váma není vidět žádná transparentní práce, pouze to, co jste šlohli jinému, nebo opajcovali z netu /a dejme tomu dodělali vlastní desku/. S Eaglem díru do světa neuděláte,akorát si tak možná trhnete ostudu....

A kritika lidí ze Slovenska typu vanadoo, co mají akorát nasráno v hlavě a IQ kolísající podle pokojové teploty už neberu vůbec a je to přesně ten typ příspěvků, které by moderátoři měli bez varování mazat.
A zcela rozhodně by se měly mazat celé thready, kde to jen zavání propagací něčeho, co je v množství než malém na prodej. Ať si potenciální prodejce zřídí své vlastní stránky a veškerá propagace se odbývá tam.
Tohle vždycky bylo a je DIY fórum, ne bezplatný propagační web. Dělá to tak Hubert Mašín na Prodancu, veškerou reklamu bez milosti maže a má tam pořádek.

zuki 26.7.
Naprosto souhlasím ve většině s Sinclairem, ale asi tady taky rozvířím hladinu. Vážím si práce každého člověka, zejména na poli technických publikací, ale taky mě příjdou občas místní názory za schizofrenní. Seriál p. Dudka jsem nečetl, ani nevím kdy byl vydán, takže nevím jak konkrétně vypadají jeho obvodová řešení. Pravěpodobně jsem měl v té době ( cca r.84-r.85) své první pořádné 2x100W HiFi audio vyřešené, tak nebylo třeba nic dalšího řešit. Taky tenkrát skutečně stálo KD503 apod. 400Kč a za jeden plat se jich moc nekoupilo... Taky jsem si dělal svůj první lampáč 2x10W (cca r.69-70, 2x 20W  komplementár tranzistor. zes. germaniový - cca r.71-72) atd. A sch která se zde občas objeví, mě tím pádem často vrací cca 20-30let zpět do historie...

Tranzistor má 3 nohy nebo zapojit DC servo = cca integrátor nebo hornofrekvenční zádrž - taky nemá moc variant, ale občas to jde chytře nebo méně chytře...Pokud si ale někdo nezapatentuje své řešení, nebo ho dokonce předtím zveřejní v nějaké publikaci, tak je automaticky považované (nebo dříve to tak určitě bylo) - za jak se dnes řekne za "free", tak nevím co tu pořád řešíte.... Jsem zvyklý vyvíjet elektroniku a řešit problémy a né pajcovat. Dělal jsem taky pár let v Akademii věd a tam není od koho pajcovat, tam se řeší většinou nové věci...  Takže stará sch jsou mi často k nepotřebě, ale někdy se samozřejmě něco zajímavého taky najde.... To uvádím jen proto, abych objasnil svůj úhel pohledu na věc!

Taky jsem takovej "blbec", co často každýmu poradí, ale proč řešit historii.... Většinou technik není zdatný obchodník, tak ho "v penězích" , často  z jeho pohledu téměř negramoti, předhání. Ale tak to bohužel často je... řešením je buď nic neříkat, nebo z laskavostí a nadhledem z nejasných důvodů (aby se ta technika obecně někam hnula atd.) holt poradit... Pak nechápu proč řešit, že to někdo začal dělat (vyrábět), však stejnou možnost mám i já...

Klidně to smažte, nic mi to neudělá....je to lehce mimo téma, ale nejsem jediný...

reeb 26.7.
Zuki:

http://www.mako.webz.cz/DPA.pdf

PŘÍŠTĚ NA VÁS ZA ZASÍRÁNÍ VLÁKEN FAKT VEZMU TU KALEM AVIZOVANOU HŮL smile

Web

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

KAL dakujem za skutocne triezvy pohlad a nazor na celu tuto vec ohladom kadejakych vymahanych prav, atd.. Ak uz bolo raz nieco prezentovane ako free, tak je to free a konec. Co viac sa tu riesi? Tak ako sa uz povedalo kazdy ma pravo oslovit agenturu, nech mu zabezpeci marketing, alebo kazda agentura moze oslovit spickoveho konstruktera s ponukou! Vsetko je vec dohody nicoho ineho len DOHODY! Aj na slovanete som sa vyjadril ze pracu PD si vazim, ale neviem pochopit tie utoky, od cloveka, ktory sa vie ematicky vcitit a ma nadhlad na vec. (Kazdy je z toho unaveny...) No a o utokoch sinclaira ani rasej nehovorim... Sorry, mozno je to mojim vekom, ale aj sinclair este v tom obdobi nesexoval, takze taky mladasek/ smrad/ sopel nie som! Vela ludi je tu unavenych zo vsetkych tych kydov, urazok, vyhrazania, a na to funguje len = bye bye hnila komunita DIY..., alebo sa clovek postavi proti prezentovanemu nazoru...
A to ze si niekto chce nieco upravit, tak nech si upravuje..., niekto bol prvy v CSSR, tak a on je prvy v 21storoci... Nasledky treba predvidat hned od zaciatku  a nie sa potom zastrasovat.... Vela sikovnych nadejnych  mladych konstrukterov sem uz radsej nechodi a to je to co sa dosiahlo aragonciou moci a presadzovania len vlastnych nazorov. Dufam ze sinclair nebude zatrpknuty ani voci svojim detom a da svoje informacie aspon im aj ked nie su z profesie! Po pravnej stranke sa da vsetko osetrit ...., a opät je to vec dohody! A sikovna robota bude zit dalej!!!
Pred akoukolvek kritikou je potrebne sa vzdy pozriet do vlastneho zrkadla...
prajem este prijemny peky den

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

No jestli to celý je útok na Quarta, myslel sem, že jsou s Pavlem nějak domluveni a má nějaký zisk z každé desky, kterou Quart prodá. Ať je to jak chce, myslím, že to, že to Quart vytáhnul a oprášil je daleko lepší než kdyby vymyslel nějakej svůj shit a i když tim třeba někoho nasral, tak je to pořád lepší než kdyby to leželo někde v šuplíku. Souhlasim se ZUkim, že pokud to někde před 20ti lety vyšlo je to prostě free, tak proč to rešit. Pavel si byl jistě vědom toho jaké to bude mít následky a že se určitě neobjeví někdo, kdo na tom bude parazitovat. Ale co. Měl přece taky na výběr. Schémata mohly schnít v šuplíku, vědomosti si může vzít do hrobu a nebo na tom mohl založit velkej byznys. To se nestalo, dal to k dispozici a ted se diví a tomu se zase divím já...

Web

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

No to máte těžký teď jste všichni chytrý, ale Pavel v 80tých a 90tých letech těžko mohl tušit to co bude nástledovat, když výsledky své práce zveřejní , o tom se poučil až později. Dnes se to autorskými právy a ochranou před pajcováním všude hemží a díky PC je všechno daleko snadnější.
Jsem si jist že dnes toho Pavel lituje , ale fakt je ten že s tím mnoho už nenadělá. Jednou už byl džin yvypuštěn z lahve....
Lidsky ho to neskutečně štve a já se mu nedivím, kdyby měl tehdy dnešní zkušenost asi je vše jinak. Kopírování pavlových uveřejněných věcí je sice legální (dost těžko by se hledal způsob jak tomu zabránit). Na druhou stranu je to neskutečně nefér.
Proto taky TYA která je v mnohém jiná už nikdy nepůjde na veřejnost , podobně to od té doby je i s jinýma konstrukcema nejenom od Pavla Dudka, Stačí blbá zkušenost jednoho, ostatní už si dají bacha.

Co mne štve nejvíc jsou reakce lidí jako je vanadoo protože z ní cítím postoj " si to uveřejnil blbe!, tak si teď viliž prdel! " to sme s tebou vyjebali co !! .

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

Souhlas!
"Free" to sice bylo a je, ale v době kdy to vyšlo se počítalo s tím, že si to každý postaví SÁM PRO SEBE a ne, že to někdo bude prodávat. Pokud to Quart udělal jenom proto, aby oživil starou klasiku a vyzvednul zesilovače DPA, tak proč nedal k dispozici materiály a podklady zdarma, stejně jako to udělal p. Dudek??
Nezlobte se na mě, ale tohle mi opravdu zavání tím, že na tom chce akorát tak vydělat prachy. A jestli to tak skutečně je, tak je to opravdový hnus.

Jinak názory vanadoo jsou opravdu zcestné a přesně jak napsal pistole, v překladu by to mohlo být zapsáno "si to uveřejnil blbe!, tak si teď viliž prdel! " a vyšlo by to úplně nastejno.

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

pistole napsal:

Co mne štve nejvíc jsou reakce lidí jako je vanadoo protože z ní cítím postoj " si to uveřejnil blbe!, tak si teď viliž prdel! " to sme s tebou vyjebali co !! .

AD1 este raz si to precitaj, si to kapanek nepochopil a to co citis je ZLE!
AD2 s nikym som nevyjebal! 2x som LEGALNE KUPILl stavebnicu DPA z AR (110a220), tak mi tu netvrd, ze som s niekym vyjebal, nic som nepajcoval!!!
AD3 vyjadrujem svoj postoj ku kadejakemu zastrasovaniu, vyhrazaniu sa a vynucovaniu si prav ktore nie su opravnene!!!
AD4 Vzdy sa dalo vsetko urobit lepsie!!! No niekomu to funguje a niekomu nie.... ja s tym vsak zit dokazem!

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

O tom jaká byla dohoda mezi Quartem a Pavlem vím (a nebudu to nějak tahat ven) , a těžko soudit myslím, že si to ti dva teprve vyjasní.
Toto je hlavně o ostatních pajcovačích . Nakolik Quart dodržel co bylo dohodnuto a nakolik byla dohoda nejasná a vágní opravdu nechci být arbitrem.

Vanadoo: prečítaj si to ty - říkám, že za tím cítím postoj ! vlastně ho opakuješ v bodu 3.

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

sorry, to ako vyhrazanie a zastrasovanie povazujes za normalne a moralne?!
Tak ak ano tak ma mrzi takato uroven fora a toto je moj posledny prispevok! Takze mozete ma kludne roztrhat nakolko to budete mat z mojej strany bez reakcii a o to rychlejsie ma akoze umlcite a budete sa dalej vytesovat ....
Drzim Vam palce v dalsom mystifikovani ....

(upravil JuanValiente 27. 7. 2010 12:54)

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

No myslim, ze nam tu chybet nebudes smile

Na vsechno co je uverejneno se vztahuji autorska prava, pokud neni uvedeno jinak. Vcetne schemat, fotek, atd. Vymahani je dosti problematicke, ne-li nemozne. Takze opravdu co je na netu neni free, pokud to tam neni vylozene napsano...

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

pistole napsal:

O tom jaká byla dohoda mezi Quartem a Pavlem vím

Je to zmíněno na jeho www..

http://www.customworks.cz/dpa-330-mkiv/

Web

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

To ale nic neznamená...

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

ad kazzatel :"první jsem tady měl celosymetrickej konec, první jsem postavil tehdy neuvěřitelnej 200W konec ryze z českejch součástek....první jsem postavil sadu přenoskovejch předzesů, abychom poznali, co je příčinou rozdílnosti ve zvuku...první jsem postavil ze stavebnice mosfetovej konec, abych zjistil, jak se jejich zvuk liší od bipolárů...jako jedinej jsem si postavil vlastní varianty všech prvních Borbelyho konců, abych si vlastnosti mosfetů osahal...první jsem tady odzkoušel korekci chyby, kterou jsem objevil v manuálu JAES.."

Ano, jenže určitě by bylo vhodné zmínit inspirativní a didaktickou roli Bohouše Sýkory. Takhle mi to přijde decentně řečeno "neúpné".

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

střet generací trvá jen do té doby než nová generace narazí na první pracovní potíže. Pak se to většinou srovná.
Říká se že třeba v práci nikdo nestojí o starší generaci ale to je blbost. Znám firmy co by za zkušené odborníky plotili zlotem. A pokud se nemohu v 45 nebo v 55 zařadit do kategorie "zkušený odborník" můžu si za to sám - přežití není povinné.

Re: dovětek k tématu zneužitých Mistrů

JuanValiente: je to sice zakon SVK, ale asi som vazne bambavy ze nechapem co to potom znm. = ktoré je výsledkom vlastnej tvorivej duševnej činnosti autora...  ! Takze mozno §8, ale tu zas nejde o spoluautorstvo...

Je nejaky iny zakon, alebo som si pozrl zlu odvolavku v zakone.... ?

DRUHÁ ČASŤ AUTORSKÉ PRÁVO

§ 6
Autor

(1) Autor je fyzická osoba, ktorá dielo vytvorila.

(2) Autorom súborného diela ako celku je fyzická osoba, ktorá vybrala alebo usporiadala jeho obsah; práva autorov diel takto vybraných alebo usporiadaných v súbornom diele nie sú dotknuté.

§ 7
Dielo

(1) Predmetom autorského práva je literárne a iné umelecké dielo a vedecké dielo, ktoré je výsledkom vlastnej tvorivej duševnej činnosti autora, najmä

a) slovesné dielo a počítačový program,
b) ústne podané, predvedené alebo inak vykonané slovesné dielo, najmä prejav a prednáška,
c) divadelné dielo, predovšetkým dramatické dielo, hudobnodramatické dielo, pantomimické dielo a choreografické dielo, ako aj iné dielo vytvorené na zverejnenie,
d) hudobné dielo s textom alebo bez textu,
e) audiovizuálne dielo, predovšetkým filmové dielo,
f) maľba, kresba, náčrt, ilustrácia, socha a iné dielo výtvarného umenia,
g) fotografické dielo,
h) architektonické dielo, predovšetkým dielo stavebnej architektúry a urbanizmu, dielo záhradnej a interiérovej architektúry a dielo stavebného dizajnu,
i) dielo úžitkového umenia,
j) kartografické dielo v analógovej alebo v inej forme. 1a)

(2) Predmetom autorského práva je aj súborné dielo, najmä zborník, časopis, encyklopédia, antológia, pásmo, výstava alebo iná databáza, ak je súborom nezávislých diel alebo iných prvkov, ktorý je spôsobom výberu alebo usporiadaním obsahu výsledkom vlastnej tvorivej duševnej činnosti autora.

(3) Ochrana podľa tohto zákona sa nevzťahuje na

a) myšlienku, spôsob, systém, metódu, koncept, princíp, objav alebo informáciu, ktorá bola vyjadrená, opísaná, vysvetlená, znázornená alebo zahrnutá do diela,
b) text právneho predpisu, úradné rozhodnutie, verejnú listinu, verejne prístupný register, úradný spis, slovenskú technickú normu vrátane ich prípravnej dokumentácie a prekladu, denné správy a prejavy prednesené pri prerokúvaní vecí verejných; na súborné vydanie týchto prejavov a na ich zaradenie do zborníka je potrebný súhlas toho, kto ich predniesol.

§ 8
Dielo spoluautorov

Dielo spoluautorov je dielo, ktoré vzniklo vlastnou tvorivou duševnou činnosťou dvoch alebo viacerých autorov ako jediné dielo, ku ktorému patria práva všetkým autorom spoločne a nerozdielne.