Téma: Konvertor 4:3 -> 16:9

Zdravím pánové, asi to do audiowebu nepatří, ale už nevím, kam bych se obrátil, tak to zkusím zde. A kdyžtak to po čase smáznu. Sháním konvertor videa 4:3 na 16:9 (mpg-mpg popř. flv-mpg), který by video neořezával, ale po stranách přidal do obrazu černé pruhy. Předem dík za případnou pomoc.

Re: Konvertor 4:3 -> 16:9

VirtualDub to urcite umi. http://www.virtualdub.org/

Re: Konvertor 4:3 -> 16:9

Jo potvrzuju, kdysi jsem to pouzival. Ja tedy potreboval pruhy nahore a dole nicmene snad to udela i na boky. Ovsem mohl by jsi trochu upresnit co potrebujes udelat. Jestli je to vubec nutne jelikoz VirtualDub to bude zpracovavat hodiny. Je sice fajn ze muzes aplikovat jeste dalsi filtry, ale protahne se to.

(upravil jarob 23. 7. 2010 10:49)

Re: Konvertor 4:3 -> 16:9

Potřebuju do sebe prostříhat dva klipy bez deformace obrazu, jeden 4:3 a druhý 16:9. A Pinnacle Studio umí zpracovávat buď jen 4:3 nebo jen 16:9, ale oba formáty dohromady ne. Ale už jsem na to přišel: Objevil jsem vynikající konvertor, který umí roztáhnout 4:3 na 16:9 (samozřejmě s deformací obrazu) a v Pinnacle Studiu pomocí nástroje Obraz v obraze roztažené video "smrsknu" a vložím do černé obrazovky. Tím vzniknou po krajích černé pruhy, původní obraz 4:3 není deformován a už se dá prostříhávat se širokoúhlým 16:9. Samozřejmě při tom "smrsknutí" je potřeba vzít do ruky kalkulačku a přesně vypočítat poměr "smrsknutí". Celá sranda u tříminutového videa trvala asi deset minut.
Ale i tak dík za nápady, třeba se budou někdy hodit.

Re: Konvertor 4:3 -> 16:9

tak jeste odhal ten vynikajici nastroj, treba se bude hodit nekomu z nas wink

Re: Konvertor 4:3 -> 16:9

Nechtěl jsem tady dělat nějakou reklamu a třeba už to spousta z vás zná, ale je to zatím ten nejlepší konvertor, se kterým jsem se setkal - FormatFactory 2.30