Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » problémy s Denon PMA980R

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 63]

(upravil DJ_Rix 17. 2. 2011 21:15)

Re: problémy s Denon PMA980R

Tak hlavně aby to vydrželo a nemusel jsi tu desku dolovat za měsíc ven znovu. Já bych to vyměnil,nic bych nebrousil.

EDIT: Co se ti nezdá na té desce? Klasickej lacinej lisovanej papír,něko něco nedomyslel tak se udělala další revize s propojkou zespodu,a ty ručně dosoplený spoje jsou klasika touchup po pájecí vlně,holt ta gejša co to pájela měla spíš držet vařečku než páječku.:)

Re: problémy s Denon PMA980R

Nemáte někdo zkušenost s tím, že mu samovolně přepíná a blbne relé na přepínání konců? A. B, A+B? Někdy to začne samo od sebe cvakat a lítá to třeba mezi OFF a A, mám strach aby se tomu něco nestalo. Většinou s tím pootočím tam a zpět a už je klid, dělá to opravdu jen vyjmečně. Kdyby ovšem stačilo jen něco prostříknout, nebo vyčistit, zkusil bych to.
Děkuji

(upravil Power of Bass 19. 12. 2011 12:25)

Re: problémy s Denon PMA980R

Zdar,
No,určitě jsem tu tom taky kdysi psal..kdysi jsem někde na netu našel návod, byvá to prý časteší problém samotnych přepínačů,prostě po letech vadné kontakty-bordel.. prý pomahá očistit,ale neměl jsem odvahu to pitvat..
taky mi to občas hapruje,oba dva..dokaže to nasrat, protože najít pak někdy pozici v které to zustane stabilni je o nervy.. a když to hold někdy přepínám mezi vstupem z PC a radia(diskman) tak to hold nekdy udela znovu, nejlepší je na to nesahat big_smile samozřejmě druhe nejlepsi, uplne nejlepsi je to vzdycky spravit ,kdyz je moznost. smile
- v diskuzi ke Kcourovym bednám (momentalně poslední zde zveřejněný projekt/stavba beden) jsem se konečně taky dočetl a zjistil,že mám nejspíše další error v zesíku hmm když jsem už pred nejakou dobou provizorně splacal bedny co na nich ted hraju (usher 8137+sph 102+ dt-25n/dt-80 s vyhybkou pro ARS 350-50) nemelo to basy,pak sem zistil ze jeden basak mam prepolovany,hned to hralo jinak, ale porad je mrte rozdil mezi levym a pravym kanalem (takze porad mam zaply loudnes bez neho to zni nap**u + lehce "pokriveny" eq ve foobaru.. jen doufam,že mi to bude mit kdo kvalitne a za rozumne prachy opravit roll

Re: problémy s Denon PMA980R

Power of Bass: big_smile big_smile já se picnu... Víš ty co mi to ještě dělá? To stejné, ale naopak! Při zapnutém loudnes hraje pravý kanál víc, i když korekce jsou na nulté pozici, sranda smile. Proto já zase poslouchám pořád se zapnutým directem. Ach ty zesilovače, připadá mi, že se občas chovají jako živý.
Jinak mě neblbne přepínaní vstupů, tam to šlape krásně. Mě občas zahapruje přepínač rerproduktorů, občas to párkrát proskočí mezi Ačkem a Bčkem, ale je to tak málo četný, že to neřeším. Jinak teda se zesilovačem spokojenost :-P

Re: problémy s Denon PMA980R

Chlapi, devítková řada Denonu má kromě klasické regulace klidového proudu v obvodu s optočlenem ještě jeden trimr, který ovlivňuje strmost regulace klidového proudu, kdo nezvládá perfektně anglicky, nedozví se to, přestože v servisním manuálu to je a je tam samozřejmě i přesný postup nastavení celého obvodu. Můj názor je, že tohle u Denonů trochu zbytečně překombinovali, nicméně je to klasický "japonský" přístup k problému...
Nosferatic, jaké je prosím Tvoje civilní jméno?

Web

Re: problémy s Denon PMA980R

Martin - jj,ale tak vpodstetě je to přeci jedno,jeslti blbe přepinač výstupu -A/B repro vystupy nebo vstupů  smile mě teda občas blbnou oba (dříve to dělalo častěji,ale ted je vpodstatě klid,jen to prostě rtegistruji,že to čas od času udělá -taky z toho mám ten nepříjemný pocit že se neco oddělá,jak to začne takhle "kmitat" ) ,oba jsou to stejné "knoflíky" ..
jinak korekce nepoužívám - mam je ve střední poloze (tedy "nule")

Re: problémy s Denon PMA980R

PoB,Martin: Pánové,klasické symptomy starých přístrojů.:uui: Všechny přepínače mají přechoďáky,nebo nespínají vůbec. Rozdělat,přeměřit. Většina těch přepínačů je speciálka,která se buď už nedá koupit,nebo stojí jako ND strašné peníze.
Mnohdy stačí prostříknout sprejem na kontakty,udělat několik cyklů a je po přechoďáku(někdy je lepší to nechat třeba přes noc odležet prostříklý,aby měl sprej delší čas působit). Tam kde to nepomůže,jsou dvě možnosti:je třeba se pokusit přepínač opatrně rozdělat,kontakty očistit tisícovkou šmirglíkem,pak je napatlat silikonovou vazelínkou (průhlednou!) a zase složit.Přepínač bude zase sloužit dlouhá léta,hlavně ale je potřeba dávat pozor,jak byl přepínač složenej,jinak to už neposkládáte!:cool:

Druhý způsob se mi osvědčil tam,kde není možné přepínač rozdělat,nebo jeho rozděláním hrozí že už nepůjde složit: V případě že po prostříknutí sprejem je na kontaktech pořád přechodový odpor (řekněme 100R a méně),je možno přepínač vypájet (nebo odpojit okolní součástky),na kontakt přivést malé napětí s proudovým omezením cca 1A (proud je potřeba zvolit dle typu přepínače,u některých větších jsem použil až 3A) a několikrát procvaknout. Proud přes kontakt odstraní vrstvičku oxidu a je po přechoďáku. Ještě jendou prostříknout a je opraveno. smile
Ovšem ve vašem případě doporučuji transport na tento druh opravy k někomu,kdo tomu rozumí a ví co hledat a kde hledat. smile

(upravil Power of Bass 5. 1. 2013 20:53)

Re: problémy s Denon PMA980R

Takže po roce, znova ... smile
Rád bych dal zesík trochu do richtiku. začal bych výměnou oněch výstupních relé,které s oblibou začnou dělat neplechu (alespon to utlumování jendoho kanálu stále připisuji jim) vždy v okamžiku kdy se konečně odhodlám opět zašroubovat horní kryt 8(šroubků) protože už je dlouho klid big_smile Nevím jeslti je to tím přechodákem (myslel jsem,že by hřaly kontakty,ale  ted když to zas blblo bylo jendo relátko citelně teplejší než druhé-po sundání krytu hřála civka).
Díky PavelTl za #18 .
Sinclair - není pravda,že by tam byl nějaký atyp, naštěstí... - nepamatuješ si co jsi tam pasoval Martinovi při tom repasu.. ?
oficialní datasheet vyrobce použitých relátek DEC DH2TU (24Vdc) (doma se mi bohužel nezobrazuje japonština,koukal jsem na to v práci) .
Je patrné stejné rozmístění vývodu nahraditelné Finderem, (jak psal PavelTl) . Dokonce Findery prodavá EZK
Tedy se ptám : ač bych potřeboval jen spínací relé a všechny jak vidím jsou přepínací (víc "nožiček"- 8vs.6)
40.52 http://www.ezk.cz/images/rel_03.jpg ,  vnitří vyvody by šly odštípnout jako nezapojené a rozměry pak sedí,nebo mi ted uniká nejaká funkční náležitost?
tohle stojí cca 70kč,jiné jsem viděl za 120.. potřebuji 2ks dve stovky me nezabijou,jen vybrat správné smile
na oficial strankach nabizi i zlacene kontakty,má to smysl? (pokud by je v ezk vubec dokazali objednat) ,aby to za pár roku zas nebylo to samé. A připlácet za zlacené pokud nebude kontakt Au-Au je asi zbytečné (?) vídím,že cena proti stříbro-nikl (AgNi) i stříbro-CadmiumOxid (AgCdO) je více než dvojnásobná)... on ani ten NIkl-stříbro,Cadmium, by nemělo nijak oxidovat ne?
a nevím jaký odpor a citlivost (uvádí DC a DC sensitive) by měla mít cívka...
Chci i ůvytunit zdroj",ale postupně...
Díky za přínosné rady ohledně výměny relátek smile

Re: problémy s Denon PMA980R

Prosím, to jsem se vyjádřil zas tak pitomě? že nikdo neporadí?
a ano jsem blbec,pač mi ted došlo-všiml jsem si,že to relátko co hřeje je to sepnuté.. to druhé spíná druhé svorky... tedy pokud je vůbec chyba v něm,tak bych vyměnil klidně jen to jedno (mám jedny bedny na které hraju-nemám potřebu přepínat výstup). 
ted když na to koukám neměl by být problem tam tenhle Finder (40.52) dát,jen ty vnitřní kontakty uštipnu, sepnutím/přepnutím se mi sepnou vnějši kontakty (vykon privedeny na středni kontakty se sepne na ty vnější,pokud se nepletu je to takto zapojeno ..
jen jsem chtěl fundované potvrzení někoho kdo to dělal a ví... abych něco neposral..

Re: problémy s Denon PMA980R

Jo, mělo by to jít tak udělat. Když jsem ti říkal že to šmirglování kontaktů je dočasné řešení, nevěřil jsi roll

Re: problémy s Denon PMA980R

Jestli je to tak jak píšeš, že jedno relé spíná výstup pro jedny svorky a druhé relé pro druhé svorky, proč nepřepojíš reproduktory na druhé svorky?

Re: problémy s Denon PMA980R

Franto, obvykle to druhé relé tím že se nepužívalo vůbec na tom bývá ještě hůře než to hlavní - oxidace kontaktů.
Nicméně přehození kabelů do druhého výstupu a vyzkoušení je otázkou chvilky.

Re: problémy s Denon PMA980R

To co Petr popisuje nademnou je bohužel fakt. Chystám se taky měnit relé v tom mým veteránu..

(upravil Power of Bass 10. 1. 2013 17:13)

Re: problémy s Denon PMA980R

Chlapi,já to zkoušel,už je to nějakou dobu... (když je klid tak to pak neřeším a zabývam se zas kopou jiných věcí.)
Tentokrát jsem do toho nadrzo vlezl v zapnutém stavu (možná jsou z některé fotky patrné volně přistupné kontakty sitoveho napětí,kerych se da např sunadavyn krytem dotknout)..
Proto jsem zjistil,že jedno relatko bylo rozeplé,přepnutím Output selectoru se to přeplo/seplo druhé.
Pruser je v tom,že mi to tohle dělalo i s tím,když jsem prohazoval kabely mezi kanalama,mezi svorkama (pravy/levy, A/B ) abych eliminoval kde je chyba a ted to zas nějak nedělá a ja si to nepamatuju,co vím tak mezi A/B to asi vyšlo nastejno ale mezi L/P se to "stěhovalo" cimž to není v bedně,že... při vytočení balance mi Levá bedna přijde celkově tišší než pravá,ale kdoví .. když to nemám jak změřit,co je kde špatně.
Nemá cenu ted ařeišt ty zlacené kontakty,tyhle nebudou oxidovat (jak jsem se ptal výše) ? ty typy jsou asi čiselně nějak rozlišené a jestli to bude Finder 44.52 nebo 40.52 ..prostě dva kontakty a ca.8A ,vnitřní uštipnu.. jeslti to ani pak nepřestane tak to abych řešil nějaký servis.
info pls do pátku, chci jít před noční do EZK... a o vikendu to vyměnit smile 

dále jsem koukal na zdroj, (datasheet mustku), vyměnil bych je za kbpc1010 (10A) s estejnou roztečí á15kč míto těchle 4A..pač byhc v ramci tuningu chtěl dát i nové větši kondy (4x10mf místo 4x6m8).. stejně by to pak chtělo i zkontrolovat klidáky a proměřit ... ale to je jiná kapitola...

(upravil Power of Bass 14. 1. 2013 22:47)

Re: problémy s Denon PMA980R

takže teda 40.52bude ok nebo 44.52 ?
případně jiné,co byste tam dali ? (aby se dalo říct,že to bylo udělané pořádně).
jako takhle,že 44.52 - "DC provedení (zvýšená citlivost, příkon 500 mW) " bude mít menší spotřebu,hřát..ale funkce je snad stejná ne.

(upravil DJ_Rix 14. 1. 2013 23:05)

Re: problémy s Denon PMA980R

Ty relé bejvaj napájený obvykle přes výkonovej odpor z hlavního napájení pro konec, čili když si vybereš relé s menším příkonem, bude zas na cívce velký napětí a jsi tam kde jsi byl, musel by jsi buď přispůsobit ten odpor, nebo změř kolik má cívka SS odpor teď a podle toho vyber nové relé. 4452 má oproti 4052 zdá se jen prodlouženou přepážku mezi kontaktníma sadama, čili bude asi i dražší, tobě vyhoví zcela ten 4052.

Místo toho uvažovanýho tuningu k ničemu raději prověř jak jsou na tom ostatní přepínače, to co se chystáš udělat ti nic zásadního nepřinese.

(upravil Power of Bass 18. 1. 2013 14:04)

Re: problémy s Denon PMA980R

o jak velkém rozdílu se bavíme? dle datasheetu má mít originál 1100ohm (měřím 1040), 40.52 má 900ohm (v desce obě odpor cca o 20ohm menší,změřeno po vypájení a po zapájení), ty 2mA(resp.5) co to udělá navíc +0,12W (při uvaděne "spotřebě" 0,53W) budou něčemu vadit? - obr. ad #15,20,40 . - nebo to může udělat vyraznější rozdíl v napětí protože to je napájené přes dělič jehož součástí je odpor té cívky? tongue
mám nachystanou odsávačku a zesik otevřený a desku napůl venku, našel jsem sice někde nějakou nejspiš takamisawu se stejnymi parametry (na netu ne v obchodě..) ale finder už je doma a chystám se to vyměnit smile
e: - napětí na cívce 21,2V
-vyměněno, "vnitří vyvody" relatka co byly "navíc" jsem zahnul a přelepil,relatko pěkně osazene,zapajene,díry naprosto pasují....

Proč k by výměna filtrů ve zdroji a jejich "posílení" mělo být k ničemu? "Martin " si je nechal měnit a z 4x6m8 měly už jen 4m5.. a vyměna mustku za "silnější" je logická s navýšením kapacit na ktere to nebylo konstruovane (4x10m) .

Re: problémy s Denon PMA980R

Udělej si v tom zesu co cheš big_smile Měl jsem jen pocit že jsi říkal že je po tuningu u sinclaira, ale možná si to pletu... 
Je rozdíl mezi výměnou vadných kondenzátorů za nové a jejjich nesmyslným měněním za  větší. K tomu můstku: Je velmi pravděpodobné že letitý 4A můstek bude lepší jak 10A novodobý shit..... Ale jak říkám, majitelem přístroje jsi ty, udělej si s ním co chceš smile Ovšem jsem na 100% přesvědčen že výměnu dobrých 6m8 za 10m zvukově nepoznáš.

Re: problémy s Denon PMA980R

DJ rix:
No jsou lidi, kteří tvrdí, že slyší rozdíl v typu usměrňovače. Já k nim nepatřím.
Katalog finderů zde:
http://gfinder.findernet.com//assets/Series/5/S40CS.pdf
http://gfinder.findernet.com//assets/Se … /S44CS.pdf

zvýšení filtrační kapacity, pokud ta původní byla dostatečná uchem nepoznáš. Zvýšení z 6G8 na 10G je z hlediska výstupního zvlnění zanedbatelná změna, spíš je zajímavější, jaké ty kondíky jsou. Kvalitní nízko ESR kondíky budou lepší než větší, ale šmejdy.

Re: problémy s Denon PMA980R

Nee ,ja sem sice taky Martin,ale na tuning/repas u Sinclaira ho mel Martin=Nick smile
a ten to měl prý právě změřené a z 6m8 bylo po letech už jen 4m5. Nezapomínat,že 4X ! smile takže z puvodních 27,2mF je už třeba jen 18 .. a výměnou zrovna za větší tam bude 40 což se snad musí projevit.. a nevím co je v originále (nemají popis,jen hodnotu),ale šly by tam pokud možno kvalitní Nippony (nebo kde se tu co zakolik dá sehnat? v EZk takový kvalitní kond patrně namají).
Nvm taky v čem muže být shitovnejsi novy mustek proti staremu,podle datasheetu ma kbpc1010 z ezk snest spickove az 200A zatimco ten puvodni jen 80. a nehcat puvodni pro nabijeni o polovinu vetsi kapacity by byl trosku risk nemyslite? zbytecně. a když je uvedený na zátěž tech 10A tak to musí taky vydržet ne smile

Příspěvky [41 až 60 z 63]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » problémy s Denon PMA980R

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£