Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » problémy s Denon PMA980R

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 63]

(upravil Power of Bass 26. 2. 2011 18:08)

Téma: problémy s Denon PMA980R

Měl bych prosbu na ty jež mají s tímto kouskem (popř jinými) zkušenosti .
Nedávno jsem si jeden takovýto stroj koupil (jeden je opět na aukru). Má předchozí zkušenost je akorát autozes,který jsem měl dlouho provizorně zapojený nadoma přes 50w zdroj . Ten když jsem hnal na maximum,které mi zdroj dovolil byval docela teplý (je fakt že to byl kus hliniku).
Ted když poslouchám na Denona (asi na 3-4tý dílek stupnice ze 40-ti,nebo jak vyjadřit odebirany vykon bez meření...) zdá se mi že vcelku dost žhaví,teda když sahnu na horni děrovaný plech je to fakt horké na to že z toho beru tak málo (mám citlivé bedny s kterýma mi to na tech 20m2 stačí na dost hlasitý poslech).
Krmeno je to z PC pres ESI Juli@ ,veskere vystupy na max. , EQ (ve Foobaru) bez zvyraznovaní basů,pouze stažene vyšky ,na zesu zaply Loudness.
Shrnuto - je normální ,že to tak topí ? chladiče jak je vidím,jsou uvnitř skříně,aniž by byly její součástí,či se jí dotýkaly

http://s4.postimg.cc/k13vw2ddl/2132_980.jpg

EDIT - problémy s Input Output selectory krasne vyobrazeno a popsano zde, pro obrazky nutna registrace . http://www.audiokarma.org/forums/showth … p?t=218030

Re: problémy s Denon PMA980R

Ano, je to normální.

Web

Re: problémy s Denon PMA980R

ok,díky. Měl jsem trochu strach jestli není něco špatně. přecijen je mi známo,že provozní teplota je zásadním parametrem pro životnost součástek.

Re: problémy s Denon PMA980R

Měl jsem doma dva kousky od DENONU a dělali totéž a fungovali bez problému dlouhá léta.

(upravil Power of Bass 22. 11. 2010 18:51)

Re: problémy s Denon PMA980R

Zdravím ,
Dlouho jsem tu nezanechal žádný stupidni (tedy vubec žádný big_smile) dotaz, ale po nejake dobe mne opet trapi tento zesilovač... sad
občas se mi stávalo,že jedna bedna během reprodukce ztracela hlasitost,cela reprodukce pak jde zvukem do kytek ... vždy to byla ale jen chvilkova zalezitost,kterou jsem nijak neřešil.(teda jednou jsme se nasral a rozebral tu bednu a kontroloval vyhybku a kabelaz .. a nic).  poslocham nekolik hodin dene, vpodstate permanentne ,občas celkem nahlas  (přesto neotočím potenciometr Volume vic jak na "6-8" dilek - cca 1/4 a to už klepe dveřma tongue ) .
Nějakou dobu jsem od tohoto problemu mel klid, ale cca nejaky den nazpatek ( a to podotykam se žadny hlasity poslech ,narozdil od minuleho tydne ,nekonal ) mi jedna benda opet zaclka "vynechavat" .. a to trva doted,ikdyz to ma obcas  snahu se chytit (hrat normalne) .
- Bedna neprestava hrat uplne, ale ztraci se podani basu,prostoru,zasadne se zeslabi jeji hlasitost obcas v tom jakoby slabe prskalo -to ikdyz to hralo normalne,predtim nez to pozdeji vypadlo (sem myslel ze chrasti reprak).
Zkousel jsem uz snad uplne vsechno a bud spalim maturitni vysvedceni nebo to musi byt v zesilovaci... prohazoval jsem signalove kabely na vstupech zesu, vystupech kompu, zavada porad na jedne strane, prehodil jsem pravy a levy kanal na vystupu a prehodi se strana co dela problem, zkousel jsem i pouzit druhy par vystupu jimiz zes disponuje, porad ten samy kanal spatny sad
obcas zahapruje prepinac vystupu ,tak si rikam,jeslti tam nemuze zustavat "viset packa relatka" nebo tak neco ? nebo nekde nejaky studenak.. svorky sem dotahoval, odizoloval nově konce káblů (byl lehce naoxidovany už) ale nic...
-edit eliminace překlepů ...

Re: problémy s Denon PMA980R

Co relé v ochranách? Já se s tím jednou pekně vypekl než jsem na to přišel. Taky jak píšeš přestával jít u jednoho kanálu zvuk. Někdy nešel chvíli po zapnutí, jindy pomohlo zvýšit hlasitost, někdy zas vypadával náhodně. A na vině byly zaoxidované kontakty zminovaného relé..

(upravil Power of Bass 22. 11. 2010 20:11)

Re: problémy s Denon PMA980R

díky, nečekal jsem ani tak rychlou odpověd.
takže se to stává,vpodstate jsem byl myšlenkove na dobre ceste..mel jsem strach o samotnou eletorniku zesilovače (konce)... 
a kde to je ,jak to najdu,nebo co stím ? .. ještě jsem ani nesundaval kryt..vubec se drizim rčení, "když to fungujw tak na to nesahej" smile ony totiž jak to tak byva maji věci takovy nepěkny zlovyk se člověku pod rukama vykurvit, a z toho ja mam strach a respekt, bo vím,že na to nemam ani vercajk ani dostatecne knowhow..
- tohle neni ale zrovna už věc na kterou bych chtěl uplatnovat léty prověřenou metodu opravy jež se použivala především u TV.. ale občas i ta elektornika zaslouži jednu zleva (v někerych připadech i druhou chytit o zem big_smile )...

(upravil DJ_Rix 22. 11. 2010 20:37)

Re: problémy s Denon PMA980R

Změřit ohmetrem,bývá tam přechoďák klidně i 100R. Někdy to změřit nejde,přechoďák je na měřáku malý a při zatížení roste.(to je to chrčení)-zvětší/zmenší se třeba při poklepání relé.
Podle zkušeností zdejších častá závada u starších přístrojů. Mám doma dva zesy Sony a 1 Kenwood,relé jsem měnil ve všech,všechny tohle dělaly.
Relé-Je to taková poměrně velká kostka,bude někde na DPS konce nebo poblíž konektorů výstupu. Jediný správný úkon je výměna,čištění se mi neosvědčilo,je to řešení jen na chvíli.

EDIT: Nevím jak nad,ale Sony použilo v těch mých zesech relé takamisawa,bohužel typ s pouze spínacími kontakty a roztečí zde bohužel nesehnatelnou,dal jsem tam Finder,ale musí se naohýbat a přispůsobit vývody-ale jde to. Stokorunová záležitost.

Re: problémy s Denon PMA980R

TAk to mě musite mit za dobry kus pici.. kdyz me tu nekdo rika jak vypada rele.. big_smile
Ale jinak MOC DIKY za rady, snad to bude opravdu tim,to jsem rad,jeste ze to jde řešit takhle, ze ani oprava snad nebude nic nakladneho a komplikovaneho ...

(upravil DJ_Rix 22. 11. 2010 22:06)

Re: problémy s Denon PMA980R

Sorry,ale podle toho co jsi psal:

Power of Bass napsal:

...a kde to je ,jak to najdu,nebo co stím ? ..

Jsem si myslel že to nevíš. Tak přeji hodně zdaru s opravou.

Re: problémy s Denon PMA980R

no to jeste nebylo jasno ze to bude to rele  smile sam Xhibit to nahodil jen jako otazku,jako možnost. ja se stim jeste nesetkal.
HLAVNE - malem sem vlezl s multimtrem do svorek ZAPLEHO zesu jak mylsim na jine veci.. melo by tu byt varovani at to NIKDO NEZKOUSI SE ZAPLYM ZESEM preci,jako odpalit konce by teda potešilo ! smile

Re: problémy s Denon PMA980R

A mohli by ste mi prosím,ještě teda poradit,jestli někdo nevíte co přesně je tam za relátko a kde ho seženu? Díky.

Re: problémy s Denon PMA980R

Proboha otevři to,najdi černou nebo jinak barevnou kostku,opiš si z ní nápis a je to,ne??
Nejdřív se tu kasáš jak nejsi tak blbej aby ti někdo musel vysvětlovat jak vypadá relé a pak chceš radit jaký tam je a kde ho sehnat? Proč jsi si neopsal typ a neoměřil piny když jsi to měl otevřený?? Zároveň jsi mohl oměřit ty přechoďáky-samozřejmě na zaplým zesu,ono totiž spousta poruch se na odpojeným zařízení od energie dost blbě hledá a měří.....
Stejně nakonec koupíš šmejdrelé u chobota nebo v gesu,protože slušnej finder se ti bude zdát drahej....jinak slušný relé (používá je např PD v DPA) mají v sosu a paradoxně stojí stejně nebo i míň jak ty šmejdy z GM či GES.

(upravil Power of Bass 26. 11. 2010 15:18)

Re: problémy s Denon PMA980R

Tak to pardon, ale psal jsem ,že jsem to ještě NEOTEVŘEL. smile Neptal bych se tak blbě ,kdybych se dostal k tomu to odkrytovat a vlezt do toho ...
a spolehlive,kvalitni relé si určitě rád nechám poradit..pokud nebude stát pětikilo smile (GM či GES mi nic neřika-nerikam ze neznám,aby zas nedošlo k omylu. Jedine co mam poruce je EZK big_smile ale klidne si to necham poslat odjinud -hlavne at to proboha hraje jak má a jak si ten zesilovač zaslouží.)
-měření sem myslel snad na svorkach + proti minusu ,že je pitomost smile (ale radeji jsem to napsal a byl za vola,nez by to nekdo jiny pozdeji cetl a v neznalosti tu chybu udelal ! )

(upravil Power of Bass 26. 11. 2010 15:26)

Re: problémy s Denon PMA980R

NO tak jsem do toho teda konečně vlezl ..

http://s4.postimg.cc/sfo3xw3sp/2132_denon_vystup.jpg

Ale nezměřil jsem nic ,shora -bez dalšího rozebírání se ke kontaktum toho relé nedostanu,tak jsem to ted nechal tak .
Asi bude lepší zrovna vyměnit raději obě ty "černé"  ,že ..
hm http://www.mcmelectronics.com/product/D … 2140129001 , a kde že se to dá sehnat unás teda,něco kvalitního ? ...

Re: problémy s Denon PMA980R

To samé:

DJ_Rix napsal:

Nevím jak nad,ale Sony použilo v těch mých zesech relé takamisawa,bohužel typ s pouze spínacími kontakty a roztečí zde bohužel nesehnatelnou,dal jsem tam Finder,ale musí se naohýbat a přispůsobit vývody-ale jde to. Stokorunová záležitost.

Re: problémy s Denon PMA980R

Když já z toho opravdu pořád nejsem 2x chytrý .. (než něco udělám musím mít jistotu na 300% smile )
Mohl bys(te kdokoli) mi PROSÍM  polopatysticky jako někomu kdo se běžně servisem elektroniky nezabývá poradit přesně co a jak? nebo aspon přesný ekvivalent toho relé které mám (nejspiše v tom SoSu ) objednat ? ... opravdu nerad bych tam něco zku***l, to bych asi nepřežil (být potichu)...
Předpokládám,že relátka nejsou v patici,takže budu muset vytahnout i celu tu desku na ktere je to osazene abych se dostal s pajkou na kontakty ? .
Diky moc vsem ochotnym a trpelivym poradit .

(upravil PavelTl 2. 12. 2010 8:14)

Re: problémy s Denon PMA980R

Některé zesíky mají sundavací dno, bohužel většinou jen pod DPS konce, tak se napřed podívej jestli je nemá i ten tvůj.
Pokud ne tak budeš muset vyndat DPS aby ses na ní podíval zespodu.

Musíš si změřit rozteč a počet vývodů. Většinou bývají na jedné straně dva a pak z druhé strany 3  nebo 6 (tady musíš zjistit jestli se používají dva kontakty nebo jsou ty další 3 vývody jen proklemované).

Relé Finder s jedním kontaktem má označení 40.61 s cívkou na 24VDC (má kontakt 16A), se dvěma kontakty pak 40.52 (8A na kontakt).
Rozměr relé je 12,5*29mm.
Má dvě řady PINů s roztečí 7,5mm, z jedné strany je cívka relé, 15mm od ní pak začínají vývody kontaktů s rozestupem 5mm. Nějak takto
   .       .-.-.
   .       .-.-.
cívka   kontakty    ( s tím že může mít jen jednu řadu kontaktů)
  .   (15)   . 5 . 5 .
                            (7,5)
  .            .    .    .
Menší relé může mít jiné umístění vývodů cívky, nebo kontaktů. Ale u těhhle větších se většinou dodržuje tohle rozmístění.

Edit až budeš znát rozměry tvého relé můžeš si pak objednat to nové. Pak jen odsaješ vývody, vyndáš relé a zapájíš místo něj jiné.

Re: problémy s Denon PMA980R

Většina výrobců včetně Denonu používá speciální a atypické relé, dostat tam cokoliv jiného bývá pěkná fuška.
Má-li originál relé sundavací kryt, doporučuji jej zrepasovat takto : napříč zdrsněnou ocelovou planžetou zpilovat a zabrousit škvarky na kontaktech a namokro vyčistit trichloretylenem, nebo alespoň odmašťovačem Čikuli. Osvědčilo se mi to už mnohokrát.

Web

(upravil Power of Bass 20. 12. 2010 12:11)

Re: problémy s Denon PMA980R

Děkuji MOC, za podrobný návod a rady !
konečně jsem se odhodlal do toho dnes pustit, a naštěští relé mají sundávací kryty - zespod se tam dostat nedá a demontaž cele desky by byla zkomplikovana vymontovanim vystupnich svorek a kdovičeho všeho jestě (možna běžná servisní praxe,ale ne tak příjemná pro obyč uživatele).
Bohužel to byla hnusna drbačka,a být to "postižené" relé na druhém kanálu tak stím nehnu asi vůbec, kryt je tak pitomé konstrukce a kolem tak málo místa a jiné součástky,že jsem to pitval snad hodinu. Pitval doslova,musel jsem ty "zobáčky " rozdrbat protože zaboha nešly vycvaknout oba současně...
Kontakty a celý vnitřek se však jevil "jako nový". tedy až na to,že jeden ze dvou kontaktů (a každy spínaný dvojicí kontaktů) byl "oněco dál",tak jsem je oba trošku přihnul. a protahnul mezi kontakty 400vku smirgl. zítra  se pokusim dát foto,blesk mi to ted potme i pri umelem svetle rozmazava..
Po naležite uprave krytu relatka (odcvaknuti "západek") pro naslednou jednoduchou opetovnou  demontaž a jeho nasazeni, jsem to zase "zadekloval"  a zatím se mi jeví výsledek jako uspěšný . (přechodový odpor jsem neměřil,natož při zapnutém stavu, není totiž problém si sáhnout na 230 na kontaktech desky u vypínače , a to mi za riziko nestálo smile )
edit- konecne slibene foto

http://s4.postimg.cc/cnt3auipl/2132_img_4883.jpg

Příspěvky [1 až 20 z 63]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » problémy s Denon PMA980R

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£