Téma: VM 2103 nefunguje

Koupil jsem si šasi HC58 (asi za 400) s ulomeným "držáčkem na přenosku" ... Poté co jsem šasi vyčistil, nahodil řemínek, atd. jsem si řekl že zkusím jen tak na stole jestli to funguje jak má. všechny knoflíky na šasi dělají co mají, jen ta přenoska co jsem k tomu dostal tak ne a ne hrát... je slyšet jak ta přenoska hraje sama o sobě, ale po připojení gramofonu k TW se zaručeně funkčním gramo. předzesilovačem se nic neozývá... je možné že je přenoska takříkajíc "KO" ? Stává se to? Díky.

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Nic podobného se mi s VM2101 ani VM2103 nestalo. Odpoj vzadu konektory z přenosky a zkus ohmmetrem proměřit celistvost a vzájemné odizolování drátů spojujících DIN nebo CINCH konektor vzadu na chassis a ty postříbřené konektorky nasazující se na kolíky přenosky.

Re: VM 2103 nefunguje

Díky za odpověď. No tak jsem to proměřil, zjistil jsem že ty dva horní piny v konektoru v raménku jsou spojené s kostrou... to bych chápal že je LG a RG na přenosce, pak jsem ale zjistil že i ty další dva jsou spojené s kostrou... vypadá to na ukroucený konektor v tom raménku... jinde chybu nevidím.

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Je to fakt zkrat nebo nějaké desítky- stovky ohmů?

Web

Re: VM 2103 nefunguje

opamp: žádný zkrat... zkrat je ve mě, měřil jsem to na mechanicky vypnutém gramofonu a dole se při vypnutí spojí výstup se zemí... mad

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Tak jsem to změřil znova... vše je jak má, jen z přenosky nic neleze...

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Ještě jedna záludnost - přehozené vývody na konektorech. Viděl jsem totiž dvě verze zapojení vývodů z přenosky na pětikolík.

To už si ale ověříš sám smile

Mimochodem - při dotyku na "živý" vývod přenosky to při správném propojení musí bručet div nevyletí basáky z beden.

Web

Re: VM 2103 nefunguje

řve při dotyku jen když přenosku odpojím... připojím ji a je to zticha... Din je zapojený správně... země jsou spojené na prostřední pin a krejní dva jsou L a R.

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Mimochodem... nemáte někdo navíc ten plast co drží přenosku? budu ho muset buď opravit nebo vyrobit...

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Musí řvát i s přenoskou. Bude tam nějaká trivialita, které sis nevšiml.

A DIN do transiwattu má být jinak. R mezi prostředním (GND) a krajním (L).

Web

(upravil JanImrichJr 1. 7. 2010 16:50)

Re: VM 2103 nefunguje

Prohozením kanálů to nebude wink Jinak měřil jsem odpor přenosky mezi kanálem a zemí... má asi 1 kiloohm.. zkusím ji píchnout na osciloskop co se s ní vlastně děje... A ano, bude to nějaká trivialita a až na ní přijdu tak budu hodně naštvanej big_smile

Web

Re: VM 2103 nefunguje

Ze zajímavosti jsem proměřil svou přenosku - mei LG a L odpor kolem 1kOhm, to samé mezi RG a R.
L a R jsou vzájemně odizolovány, odpor větší než 200MOhm, LG spojeno vodivě s kovovým pláštěm přenosky.

U DIN konektoru se připojuje u vstupu z magnetodynamické přenosky zem na prostřední kolík (č.2), levý kanál na krajní (č.3) a pravý na kolík mezi zemí a levým kanálem (č.5).

Takže ty bys měl na pětikolíku na výstupu z chassis naměřit kolem 1kOhmu mezi kolíkem č.2 a kolíkem č. 3, to samé mezi kolíkem č.2 a 5, mezi kolíky č. 3 a 5 kolem 2kOhmů a kolíky č. 1 a 4 by měly být buď spojené s č.2 nebo nezapojené.

Re: VM 2103 nefunguje

Díky.. taknějak to je smile

Web