Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 243 z 422)

Audioweb.cz » Smetiště » Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

  Stránky: ««« 1 ... 241 242 243 244 245 ... 422 »»»

RSS

Příspěvky [4,841 až 4,860 z 8,426]

(upravil mechanik 14. 11. 2014 17:02)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Tak to som celkom prekvapený, nevedel som že tasla používala 10cm priemer kmitacích cievok.

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

A to je pořád každej haní:-)Celkově by výrobci profi repro spíš než ty jejich AES výkony měli udávat jen průřez drátu kmitací cívky.

(upravil djsteve 20. 11. 2014 1:52)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Jedná sa o reproduktor ktorý je  vernou kópiou reproduktoru JBL K130.

(upravil The_P 19. 11. 2014 8:49)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Maly update co se tyka aktualizace FW u SSD Intel DC S3500/S3700, viz diskuze vyse: http://utcc.utoronto.ca/~cks/space/blog … izeMistake

(upravil xmarek 19. 11. 2014 20:27)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Čím jsem si udělal radost? Vlastně docela obyčejným mailem. Od koho? Od managerky p. Matěje Homoly ze skupiny Wohnout, že posílá link na můj server svému "šefovi". smile Co se k tomu dá říct? Asi jen toto:
http://youtu.be/v5GG4dIOAtk
banana banana2 banana banana2 banana banana2 banana banana2 banana banana2 banana banana2

Web

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

tak dneska přišly trafátka na DPA smile

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Mne dnes prišli dva 1" drivre JBL SELENIUM D220 Ti aj s prírubami. Hoci som zanietený Beymista povedal som si že toto vyskúšam. Pôvodne som chcel 2" ale nakoniec som si spravil z núdze cnosť a dam tam tieto jednopalce s hornou 90stX40st.

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Před třemi dny jsem si koupi tento DAC, velmi dobrý zvuk i obal http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph … us#p108857

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

@pavelst: Tak si ho drž a až se k tomu dostanu tak ti k němu "vyrobím" za rozumnou cenu i USB transport. Proč? Protože Sirius I (XLR verzi) mám doma a už teď ho provizorně provozuji s mým tranportem. Viz zde: http://youtu.be/6NpECsG7WL8 a je to postaveno vlastně na základě tohoto: http://youtu.be/lCLa81KzJLc Je třeba počítat s tím, že je to je to navrženo pouze pro účely vývoje. Finální verze bude pasovat přímo na Sirius. A když už budu dělat desky tak je jasné, že si jich nechám vyrobit víc. V Číně to vyjde na pár šupů a zkušenosti jsou více jak dobré. A to, že to není děláno u nás? Koho to zajímá? Jak se říká: "Americkaja těchnika, sovětskaja těhnicka, vsjo Taiwan". I to STMko se dělá v Číně, oscilátorky se dělají v číně a v podstatě vše je čína. A vadí to někomu? Mě ne. Pro mě je důležitý výsledek a ne odkud to je. A navíc u digitálu se na to tak nehraje. Někdy stačí blbě naprogramovaná rutina (funkce) a může to být navrženo jak chce a je to v loji. Každý kdo to programoval asi ví o čem hovořím. Ten původní návrch vlastně ani pomalu nehrál a dnes? Paráda. Srovnával jsem to i s WaveIO, s Benmarkem USB DAC1 a hraje to opravdu skvěle. Ať si říká kdo chce co chce tak p. Vrána navrh hodně dobrý DAC.

A je pravda, že ten zvuk je hodně dobrý. Ale co mě na něm štve, že topí jak prase a ten zdroj od CustomWorks co mám má opravdu co dělat. Naštěstí ten transport si nepápne o nic více než to co tam je.
Jinak samotná "uprava" předpokládá i přeprogramování té ATINY2313. To dělá i Vrána (Casea), ale zadarmo to pochopitelně není. A když už jsem se pustil do těch úprav tak jsem to vzal jedním vrzem.
Je "srandovní" jak si lidi kupují nové DACy aníž by se s nich snažili vytěžit maximum. Všichni čumí jak střelení na grafy a vůbec nechápou, že ty parametry nic nevypovídají o zvuku jako takovém. Zvuk to je o pocitech a ne o číslech. Ale zase pokud to lidi chtějí tak proč ne? big_smile

Vem to tak. Máš DAC za 12k. A podobný i s USB stojí u CustomWorks cca 20k. Já tu desku když to přeženu vyrobím za litr. Pochopitelně bych byl blázen ji prodat za tolik, ale kdybych šel např. na 3k tak máš vynikající DAC za 15k. Rozdíl? 5k a teď se můžeme začít dohadovat zda je CustomWorks lepší. Já tvrdím, že je to velice sporné. A to v mnoha věcech.
Minimálně v tom, že já využiji potencilál Dualního AD1955 téměř naplno díky komunikaci přes SPI. CustomWorks? No asi se pánové zvednou ze židle, což mi je osobně úplně u prdele. big_smile Oni totiž nevěří v jakékoliv softwarové nastavování DACu a všechno řeší přes Switche nebo vůbec. Nechci se nikoho dotknout, ale to máte výrobce DACů (čípů) za takové pitomce? Já bych neřekl.
Mám doma nějaké manuály do Analog Device a ti lidi ví kurevky co dělají. A to včetně návrhů. Takže u mě žádný BLACKBOX by XMOS nemá šanci. big_smile Ano je pravda, že je na tom práce jak na kostele, ale lidi co mě znají ví, že když já si něco umanu tak není síly ani kohokoliv mě zastavit. A stejné je to i tohoto.
A věřte, že toto je opravdu nic v porovnání co s tím chci dělat. Bohužel to vypadá až na příští rok. Letos už je to kvůli jiným aktivitím totálně zabité, ale jak se říká nikdy neříkéj nikdy a pokud to půjde celé do loje tak si vánoční svátky a silvestra vyhradím na tyto věci a dokončím to. Pak dodělám "finalní" verzi a na základě toho nechám za cca 800kč udělat desky. A i kdybych měl prodat to zasrané piano co mi tu leží tak to dokončím. Mě totiž nějaké svátky nikdy nezajímaly a čučet na televizi rozhodně nemíním. A už vůbec ne na nějaké "prasečí" ksychty u tzv. vánoční večeře. Upřímně vidím to tak, že to budou mé nejlepší vánoce v životě. Pěkně sám, se svými koníčky. Žádné pseudodárky, šaškárny atd.
Už se na ty vánoce docela těším. big_smile

Web

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Customworks dělají to, co chutnám místní hififilům, co se tu se mnou furt zkouší hádat o kabelech, konektorech a podobně. (provokace, hi hi).
Takže si to Marku klidně nastavuj DACem, já proti tomu nic nemám.
Mimochodem, pořídil jsem si řádnou literaturu a jdu se taky v nejbližší době pustit do psaní USB stacku na STM32. Ale nejdřív musím dodělat jiný votravný vopruzy, a dokončit jiný svý rozdělanosti, např trocha reverzního inženýrství okolo EP displejů (800x600 EPD na STM32L1), do týdne budou snad hotová testovací deska se zdroji pro EPD.

(upravil Dohnalik 29. 11. 2014 3:39)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

xmarek napsal:

Ať si říká kdo chce co chce tak p. Vrána navrh hodně dobrý DAC.

Je to lepší jako komerce za stejný prachy, tam není o čem, ale nazvat to hodně dobrým návrhem...
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/727/911/515.gif

BTW, nezlob se, co má HW a SW mod kurva dělat s plným využitím potenciálu DACu? Nekopu ani za jednu stranu, ale o obou vím docela dost na to, abych mohl hodnotit, že Casea nevyužila potenciál dual AD1955 ani NÁHODOU a už vůbec ne proto, že to mají v SW modu...jestli ej to v SW nebo HW modu nemá na výslednej zvuk sebemenší vliv.

AD1955 jsou fantastické čipy, osobně je považuju za nejlepší audio DAC co momentálně a pravděpodobně ještě hodně dlouho bude existovat, ale zvuk u něj dělá I/V část, napájení, výstupní filtry a návrh PCB, nic ze zmíněného u casey nevidělo dobrý návrh ani z letadla, se vší úctou k panu Vránovi, nemám proti němu vůbec nic, určitě to bude pohodový chlapík, ale jde to udělat líp a za těch pár let co s DACama dělá by to měl umět líp...

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Bol som chlasat u kolegu ktory zdedil dom po starkej a tam som nasiel reproduktory a aj paskovy prehravac Tesla ktore neboli pouzivane dlhe dlhe roky. Repro som mu hned zobral kedze som myslel ze su kvalitne a su kvalitne. Nechapem ten kvalitny prednes a hlavne vykon a kolko basov maju. Nakladam im zosilovacom Kenwood KA1010 a  hraju jak salene. 10W na kanal?  hovadina! Zvladnu omhono viac. Su to len 1PF 067 62 ale nechapem co dokazu. Nechvalim sa ale potrebujem radu ako opravit povrchovku lebo je flekata, cim je tam lak lebo ja to neviem zistit. Ci to pojde tmavsim moridlom opravit? Na predne sietky som natiahol elasticku latku takze v poho. Radu prosim cez SS aby sme tu nesrali big_smile
https://imageshack.com/i/iqDTMGR4j
https://imageshack.com/i/p1HHyf2Gj

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

@Dohnalik: Nejsem takový expert na tuto problematiku. Mě to vyhovuje a rozhodně se mi to líbí více než DAC od CustomWorks, který ani dualní není. Ale to je asi věci vkusu. Jestli Casea využila vše co se dalo to netuším. Já jsem tu Atinu2313 přeprogramoval a co tam bylo už mi je upřímně u zádele. Vyjádření ze strany CustomWorks znám a já jsem se rozhodl pro jinou cestu. Každého věc.
A upřímně až dotáhneš ty výrobky do takové formy jako Casea tak se můžeme bavit na to téma kdo je v čem lepší nebo horší. Nezlob se na mě, ale zatím slyším z tvé strany pouze sliby a řeči typu nemám čas. A to mě jako koncového zákazníka jaksi nezajímá.
Vím, že toto je web o vývoji, ale občas bych uvítal nějaký knowledge sharing a to se mi od určitých lidí jaksi nedostává. Tím nemám na mysli tebe, ale jiné lidi.
Upřímně vím jak je těžké tyto věci udělat od základu celé a proto si vážím lidí jako je Vrána a pochopitelně i lidí z CustomWorks. Nicméně mám někdy pocit, že si tady honíme pouze své EGO a to je tak vše.
Taky můžu říct, že umím vzít hotový čip např. XMOS prcnou do toho stažený software a nějak to zmastit. Toto není umění a implementací XMOSu je na trhu víc, např. WaveIO a rozhodně bych si netroufl nazvat jeho autora nějakým nímandem.
Jde o to přijít s něčím novým a zajimavým co by zaujalo větší počet zákazníků. Takto se dělají kšefty a takto se vydělávají prachy. Sny jsou sice krásné, honba za dokonalostí taky, ale může se ti lehce stát, že se dostaneš do začarovaného kruhu.
Už jsem si tím taky prošel. Je třeba si říct co od toho chci a v určité fázi od toho dát ruce pryč, dát to na trh a pokračovat na něčem jiném. Casea Sirius je poplatný době a znalostem, které p. Vrána v té době měl. A kdyby se dal cestou neustálého vylepšování tak neudělá nic. A iluzí dokonalosti se opravdu člověk nenají. Proto i já kašlu na to co si kdo myslí o těch mých blbostech a budu se to snažit to dotáhnout do nějaké použitelné fáze. Je mi jasné, že v tom stejně budu sám, pro mě žádné překvapení. A ať si koncový zákazník řekne zda to tak chce nebo ne.
A co se týče návrhu desky, použití součastek apod. tak co vyvojář to něco jiného. Je to dané tím, že jsme každý jiní. Já tíhnu k zjednodušování a to jak na straně HW tak i SW. A pochopitelně se pořád učím. Ano v oblasti návrhu Audio jsem nováček a moc zkušenosti nemám, ale to samé bylo např. před 10 lety u JEE a dnes? Vytvořím funkční server za cca. týden a jen tak pro zajímavost podobnou blbost dělala jedna firma o pěti vyvojářích cca. rok. Obrázek si můžeš udělat sám. big_smile

Web

(upravil Hazys 30. 11. 2014 12:08)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Knowledge sharing je dobrý do tý doby, než si tu půl fóra z tvého knowhow začne dělat vlastní kšefty, bez špetky přidání vlastní práce. V audio oborech jak jsem zjistil příliš nepsaná pravidla OSHW neplatí, tu jen každý kouká, jak na druhým vydělat a někoho natáhnout. Ale abych zas tolik nekřivdil, tu na foru se to zase tolik neděje, jsou mnohem horší sebranky jinde na internetu. Problém ale je, že tu se téměř nic vůbec neděje.  Například proč bych se měl obtěžovat zde zveřejňovat jednoduchý softbutton přepínač audiokanálů, když není koncipován pro použití s RG62 kabely?  smile

A já zde dělat knowledge sharing? Marná snaha... Nebo chce si někdo třeba popovídat o konverzi YCbCr 4:2:2 (PAL) na RGB data? smile I kdyby tu někdo měl k tomu co říct (věřím, že tu na to lidi jsou), tak se o tom se mnou bavit nebude...

Tu každý umí cizí práci pouze odbýt s tím, že není dokonalá. Já nepotřebuju honit dokonalost, ale aby to fungovalo a bylo to správně.

Tož jdu zas pokračovat se studiem ITU-R BT.656, nenechte se rušit u skoro nedělního oběda prvního adventu. Hezký Vánoce...

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

@Hazys: Když si nakous to knowledge share tak mi nedávno psal nějaký rusák na youtube kde mám zdrojáky na ty své věci. Tudle nůdle. Ten debil si myslí, že mu dám free věc s kterou se pachtím několik let. Ať si to pěkně zkusí. Mu nasharuji tu tunu blbosti např. k STMkám co jsem musel načíst a ať se chlapec baví. A specifikace UAC1/2 to je taky lahoda. Je sice krásné, že je tam napsané kdejaká blbost, ale je to jak telefonní seznam, ve výsledku je to k hovnu. Na konci malý příklad a to je vše. Toto je problém celého USB. Absolutně chybí příklady (funkční podotýkám) kde by člověk pochopil některé věci. A tak celý můj vývoj je pokus omyl a čumění co mi to vyhodí na monitor přes seriovku. Zase díky bohu za ní. Protože např. celý debugging je nahovno. Jak zastavíš USB tak ti jde host okamžitě do Erroru a zjistíš prd.
Ale jak jsi psal. Když o tom začnu mluvit tak "Trpím samomluvou". big_smile

Jinak mám v plánu dělat na kamerkách a tam se mi ty znalosti kolem barev docela budou hodit. Ze zvědavosti jsem se mrkl co to je. Paráda. V mým připadě čučení na škopek a přemýšlení proč to nejede i když to vypadá stejně jak na obrázku. Za to bych taky ty výrobce zabil. Typickým příkladem je SPI nebo I2C. To jsou normální čuňata. Přesně jak to kdysi řikal kámoš jednomu kolegovi když jeli někam do dánska na školení. Říkal: "Mohl by jsi tam prosím tě najít jedno vývojáře a něco mu vzkázat?". On na to: "Co?" Kámoš: "Kopni ho pořádně do koulí a řekni, že mu to vzkazuji" big_smile Přišel mu totiž nový update na software co vyvíjeli a rozmrdali novým interfacem polovinu softwaru. big_smile Zákazníka to pochopitelně nezajímalo.

Web

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Dnes som si kupil poctivý koncák a dal som 0,033centa za watt. Koncák ma 2400W a je to Háčko. a cestou som doniesol domou aj tri kusky ARA9918. Mam s toho radosť.

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Kopil jsi ho za 80 centů? Tak to je dobrá koupě

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Akonahle som za desatinou čiarkou myslím na centy. Spravne tam malo byť €. Ale aj tak dobrá kúpa.

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

asi to sem úplně nepatří ale dnes jsem koukal na tyhle hodinky a moc pěkný smile http://www.johngineer.com/blog/?p=1595

(upravil Hazys 4. 12. 2014 21:35)

Re: Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Viděl sem to přednedávnem, ale jen jednu fotku. Každopádně, to pájení je tak hnusné že ještě hnusnější. Fuj!
https://farm4.staticflickr.com/3935/153 … 6b_k_d.jpg
Ale jinak jako nápad pěkné (a nepraktické).

Příspěvky [4,841 až 4,860 z 8,426]

  Stránky: ««« 1 ... 241 242 243 244 245 ... 422 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Čo ste dnes urobili, kúpili alebo čím ste si spravili radosť...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£