Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » AV receiver

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 22]

(upravil Karlos 11. 7. 2007 8:42)

Téma: AV receiver

Rozhodl jsem se že si koupím receiver, vypadá to že šáhnu po něčem levném bazarovém, sice by tu byla nějaká možnost si je poslechnout. Ale takhle za pár minut nedokážu posoudit několik receiverů. Takže se ptám která volba bude nejlepší.
ONKYO TX-SR502E 6 490 Kč (14 000)  http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_42795.html
DENON AVR-1705 6 990 Kč  (11 000)   http://www.comparestoreprices.co.uk/hom … vr1705.asp
PIONEER VSX-516-K  6 590 Kč (10 000) https://www.elektromedia.cz/zbozi/elekt … /vsx-516-k

Zatím jsem koukal jen ma příkon a cenu, a zatím vychazí nejlépe to Onkyo, ale bohužel zvukově nevím, nejde ani tak o výkon.
Ale jde spíš o všechny různé dekodéry třeba ten pioneer je novejší model než to Onkyo a má možnost kalibrace pomocí mikrofonu a vše možné. A v recenzi (pioneer) se píše Stereofoní provoz bez koekce se vyznačuje harmonickým a muzikálním projevem s množstvím detailů a měkčeji znějicímy basy. Jenže toto jsou podle mě celkem kecy smile Takže kdyby měl někdo zkušenosti s těmito přístroji, a vyjádřil se k tomu tak bych byl za to vděčný. Taky by mě zajímalo srovnaní po stránce technické,zapojení,součástky atd...  Jestli třeba jsou obecně v tomto lepší Onkya nebo Pioneery nebo Denony...

Re: AV receiver

Karlosi já bych bral osobně taky asi to Onkyo.
1)má z nich nejvetší příkon
2)slyšel jsem tento nebo podobný model u nás v takovom menším studijku a nebylo to vůbec zlé(dostaek dynamiky,celkem i pěkné rozlišení)  v modu stereo(bedny AQ Kentaur-dvoupásmo) ale třípásmo bych s ním netahal,kino jsem neslyšel,to můj dojem
3)líbí se mi i vzhledově

Web

Re: AV receiver

Mám 601 absolutní spokojenost. Vadí mi na něm jediná věc. Buď je to vada, nebo úmysl, každopádně na všech surround koncích (tedy všech kromě hlavních 2) má cosi jako aldaxí audioswitch, takže se připojí teprve pokud do nich jde signál určité úrovně. Pokud si pustíme kino extrémně potichu, tak třeba zadní kanály vůbec nejedou a teprve když proletí raketoplán tak se proberou. Potom ovšem do vypnutí přístroje jedou jak mají.

Re: AV receiver

Já mám taky Onkyo, sice už pár let starý model (501), ale s tím měkkým zvukem je to pravda. Mi osobně se zdá, že má zdůrazněné spodní pásmo, ikdyž jsou korecke na 0. To zdůraznění je hodně nízko a vzhledem k malé kapacitě kondenzátorů a EI trafu to dává zvuku takový měkký charakter, nejvíce slyšitelné je to na basech, nejsou tak konkrétní, ikdyž jdou hodně hluboko. V této cenové kategorii budou ale rozdíly velmi malé, člověk od toho nemůže čekat zesilovač Bryston. Být tebou kouknu se i po Marantzu, cenově je na tom podobně a hraje, v dané cenové kategorii, hodně dobře.
Kvalitně postavenému zesíku se v dnešní době málo co vyrovná a pokud ano, stojí to nehorázné prachy smile

Re: AV receiver

Tady bych spíš vybíral po stránce designu. Všechny tři modely jsou dobré, ale Denon i Onkyo jsou, řekl bych "lepší". Pioneer bych dal vedle Yamahy.
Taky jsem chtěl receiver, ale nakonec jsem koupil foťák smile

Web

Re: AV receiver

Onkyo nemá subsonic na žádném kanále, pokud jedeš na full. Bez problémů přenese ss signál na vstupu do reproduktorů. smile O té měkkosti nemůžu nic íct, protože jsem ho nikdy neměl na repru větším než 6.5" a tam se žádné medové basy nekonají.

Re: AV receiver

Mám už několik let ONKYO TX-DS595 a spokojenost. Sice ty basy taky nevim,bo  dvoupásma s ARN 226 tomu moc nedaly,ale jináč to maká super. A má to nejlepší ovladač,jakej jsem kdy viděl. Umí 8 přístrojů a je učící. Dáš proti němu jinej a naučíš ho to. Šroubovací repro-svorky na tlustý dráty.Prostě dobrý. Můj stroj,můj názor.

Re: AV receiver

Přidávám se k pochvale ovladače u ONKYí. Zatím se uměl naučit všecko.

(upravil Karlos 11. 7. 2007 8:10)

Re: AV receiver

To o té měkosti patřilo k Pioneeru smile

Re: AV receiver

KARLOS:Jak si to myslel?Ja se chystam kupit PIONEER VSX-1016V-S anebo PIONEER VSX-917V-K.
To si jako myslel ze PIONEER je spatny?:(

Re: AV receiver

Nene zapoměl jsem napsat že toto ( A v recenzi  se píše Stereofoní provoz bez koekce se vyznačuje harmonickým a muzikálním projevem s množstvím detailů a měkčeji znějicímy basy) patří k tomu PIONEER VSX-516-K.

Re: AV receiver

to juraj: Mam VSX-915 a nic moc ! Az tehdejsi 1015 prej hral lip.Ale neslysel jsem. 915 ma zvyraznene vyssi basy,ty nejhlubsi chyby. Hodne tomu ale pomohl bi-amp,daleko lip pak hrajou vysky a ma to cele takovou vetsi plasticnost.Ted ho pouzivam jako preamp smile

Re: AV receiver

Hmmm...takze pioneer asi neni dobra volba.Co tak YAMAHA? Napr. YAMAHA RX-V661 T ?

Re: AV receiver

Vím, že to asi nechceš slyšet, ale tuhle "střední" třídu bych v dnešní době už přeskočil a šel rovnou do něčeho jako NAD a spol. Prostě do "poctivé" "už né tolik komerční" elektroniky.

Re: AV receiver

Ha! smile,kdyz mas penize tak si kup.Ja sem ochotny investovat max. 15-17 000.A zatim,ale nevim proc me laka ten PIONEER VSX-1016V-S. Asi je to THX. wink
Kdyz uz to ma  THX tak to musi nejaku tu kvalitu zvuku splnovat.Ne?

Re: AV receiver

http://hifibazar.cz/ juraj mkrni na to smile

Re: AV receiver

17k, za to se dá pořídit slušný reciver. ONKYO 502 je tak za 6kkč, ne?

Re: AV receiver

Jo ten koupím já, pokud mi ho nikdo nevyfoukne smile

Re: AV receiver

tohle nevypada zle...
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=704

Re: AV receiver

Skoda ze jim chyba HDMI.Dost nutna vec v tehle dobe.+ to USB.a je to dokonale;)

Příspěvky [1 až 20 z 22]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » AV receiver

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£