Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Ostatní technika » Brum u trafa

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

(upravil Pepa 6. 7. 2007 20:18)

Téma: Brum u trafa

Tak jsem dnes zapojil 2 nová trafa od JK -ELTRA a jsem dost nasraný. Parametry: audio provedení se stíněním primáru, 600W celkem (2x43V/510W; 2x22V/85W; 2x22V/2W). Při zapojení bez zatížení to příliš brumí. V síti bylo 232V, výstupní napětí všechna v pořádku. Obě trafa to dělají stejně. Zkoušel jsem je ráno i teď, na tři různé fáze a pořád stejný. Pro kontrolu jsem zapojil 300W trafo z Tronicu a to nebylo téměř slyšet. Co teď? Možná to poddimenzovali, průměr je 135mm a výška 75mm. Brum je opravdu vysoký, mám obavy, že to bude v zesíku příliš slyšet. Zatlumit to kvůli chlazení nejspíš nepůjde. Máte někdo zkušenosti z reklamacemi hlučnosti traf?

Re: Brum u trafa

Měl jsem stejný problém s jejich trafem 2x26V/600VA. Ale zjistil jsem, že to dělal triakový regulátor v nabíječce na druhé straně bytu. Nemáš za rohem továrnu nezbedu?

Re: Brum u trafa

Jsem v samostatném domě, zkusím to prověřit vícekrát v různých časech, ale když jiné trafo to nedělá...

Re: Brum u trafa

Reklamuj to. Ze začátku na nás pan Kyprý zkoušel něco podobného-používají totiž "dvojkové" jádra, které jsou značně levnější, ale hlučí, protože jsou špatně impregnovány. Několik traf jsme mu vrátili a už je klid.

Web

Re: Brum u trafa

2 Sinclair ... moje tvoje trafo taky vrčí. Včera u mě byl Ondra Plachý, nic špatného na mém zapojení, ani provedení nenašel. Divil se co vyvádí za paseku to trafo. Brum v bednách se mění s regulací klidového proudu. To jsme nastavili na takovou hodnotu, aby to brumilo co nejméně, pak ještě jiná kompenzace se zemí, teď to brumí málo, ale přece. Takže nevim.

Web

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Ostatní technika » Brum u trafa

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£