Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Shopy aneb kde nakupujete

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 30]

(upravil wwsly 25. 2. 2010 22:09)

Téma: Shopy aneb kde nakupujete

Má někdo skušenosti s Lhotským? Jedná se o nákup polovodičů.

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=2026&p=1

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Semotamo od Lhotského něco beru a poslední dobou jsem si všiml, že hodně součástek chodí v pytlíkách s logem TME. TME je rozporuplná firma, něco mají originál značkové a něco totální východoasijské pajcy. Už se mi stalo, že mi od Lhotského v pytlíku TME přišly CDIL, které nemůžu ani cejtit. Takže se asi vyplatí zvednout telefon a požádat o to, co chci.

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Můžeš trochu objasnit okolí CDILu?

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

CDIL je jeden z největších hnojů co se vůbec dá koupit.

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Dík, to jsem nevěděl.

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Doslova to znamená "Central Devices India Limited", je to komplex fabrik asi tak dvacetinásobku bývalé Tesly Rožnov a celé je to zařízeno na pajcování značkových součástek.

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Já myslím, že pokud člověk opravdu preferuje kvalitu, a je ochoten si za ní připlatit, nakoupí u Farnella. Otestoval jsem několik online prodejců, a Farnell je naprosto bezkonkurenční. Trochu podobně jsou na tom v RS Delivers, ale tam to trochu pokulhává v podrobné informaci o jednotlivých součástkách, a navíc mají nepříjemné limity pro minimální odběr.
Když u Farnella odfiltrujete položky které nejsou skladem v EU, které je nutno objednávat v USA, pořád zbývá obrovský výběr. A i u těch nejobyčejnějších tranzistorů je přesně specifikován výrobce a země původu.
Malý příklad: BD140 - ON Semi - výroba v USA - €0.63, a můžu se spolehnout, že to je opravdu americkej ON. V GESu ho mají pouze za bůra, psáno že od STMicroelectronics, ale čert ví co mi pošlou. Nevím jak vy ostatní, ale já rozhodně nelituju peněz za tu jistotu kvality, a nakoupím u Farnella.
Dříve jsem tohle neřešil. Ovšem až do té doby, kdy se mi nepodařilo u zbastleného konce s BCčky z GM nastavit klidový proud. Když jsem nastavil předepsaný proud, hrozne to zkrslovalo, když jsem proud zvýšil zkreslení zmizelo, ale hrozně to šumělo. Atrvalo mi pěkně dlouho, než jsem zjistil, že mi z GM poslali trandy, které v Indii po šichtě zametli z podlahy.
Takže názor že "tohle pro bastlení stačí" je hrozná blbost. Je to právě naopak. V případě problémů profík ihned zjistí že je problém s nekvalitní součástkou, ale méně zkušený bastlíř na to čumí frustrovaně jako tele, a neví kde udělal chybu. Přitom chybu nikde neudělal, pouze "dobře" nakoupil.
Proto upřímná rada pro začátečníky: Kupujte opravdu kvalitní součástky, i když jsou dražší. Vyplatí se to.

A pozor!!!!!  Objednal jsem si v Ecomu kondy Nippon chemicon, a u některých hodnot přišly Yageo. Proč v tom katalogu píšou Nippon když nakonec pošlou něco jiného? On i ten Sinclairem vychvalovaný Ecom je docela sebranka.

Re: Shopy aneb kde nakupujete

čo je originál a čo je pajc? smile) http://redyuri.wheel.sk/gallery/?dir=El … dax+trandy

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

No právě proto, že to nepoznám, musím nakupovat u prodejce, kterému se dá opravdu věřit.

Re: Shopy aneb kde nakupujete

V Ecomu má každá součástka svoje číslo a když je budeš objednávat podle čísel, nikdy se nemůže stát, že místo Nipponu přijde Yageo. Ale jestli jsi napsal třeba 4.700u/50V bez bližší specifikace a čísla, tak ti poslali náhradu, co je na tom divného?
To že já jsem píča neznamená, že firma u které objednávám je na hovno...

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

No tak to tedy pozor !!!!!!!
Když napíšu do objednávky: Obj.č. 41496 - 470uF/35V, předpokládám že mi příjde Nippon, protože přesně pod tímto číslem ho mají v katalogu.

http://s4.postimg.cc/h6bdg0ek9/3087_ecnip.jpg

Notabene, když mi ještě jakýsi pan Mansfeld z Ecomu do telefonu tvrdil že mi pošlou Nippony.
V takovém případě bychom si tu mohli Sinclaire sáhodlouze povyprávět o tom, kdo je vlastně ta píča ........

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Redyuri:
Prostredné dva sú akési nepodarky, alebo "pajcy" keď už tak chceš, krajným by som veril skôr-presnejší zástrek tongue

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Taky mi jednou poslali Yageo , kua..

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Musím se taky Ecomu zastat. Takhle pilní jsou jen snad ještě Semic a pak TME. TME ale neřadím do osvědčených dodavatelů značkových součástek. Objednám a druhý den mám.

K těm Yageo. Ecom automaticky dávají Yageo místo Nippon pokud ten daný typ nemají. Samozřejmě čekají na schválení. To že se pak člověk přehlédne v soupisu objednávky, že je nahrazen kondem od Yagea se prostě stane. Neházejte to na Ecom.

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

stephunk, všetky 4 sú origo 8-)

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Přesně tak. Já si na servis beru v malém množství Nippony z Ecomu /to, co nemáme v Aldaxu/ a nikdy se mi nestalo, že by mi přišly třeba SMG místo požadovaných KMG, natož tak Yageo nebo Nantong. Píšou a telefonují, pokud některá položka, která byla v úterý ve skladové databázi, ve čtvrtek už není. Pokud jim to neodklepnu, nedostanu nic, pokud schválím, dostanu náhradu-což se  mi mimochodem za posledních pět let stalo asi tak dvakrát, že jsem potvrdil 85°C místo 105°C Nipponů. Nantongem nebo Yageo bych si nikdy ruce nešpinil...

Web

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Od známého vím, že ten Ecom jde postupně do hajzlu taky, kdysi tam chodil, protože tam prodával jeho kamarád, ale už je to tři roky, co mi to říkal, že to upadá a že by se měl postupně úžit sortiment kvalitních součástek, měl by se aplikovat prodej až od určitého množství a rozšířil by se prodej Yagea a podobných perel. Jestli z toho plánu sešlo nebo se k němu postupně blíží, těžko říct. Já to tam mám relativně kousek, tak je to zatím pro mě pořád možnost kvalitní koupě. Podobně to skončilo v AME, jak už jsem tu asi psal... Nevyplatilo se jim po kusech prodávat kvalitní, tedy drahý, součástky, tak doprodali, případně stále doprodávají, kvalitní součástky a na sklad už berou jen Yagea apod., to samé u polovodičů.

Re: Shopy aneb kde nakupujete

Ono bude asi opravdu nejlepší se vyprdnout na celej Ecom, a objednat si elyty a polovodiče u Farnella. Nabízejí elyty Rubycon a Panasonic, a je na ně opravdu spolehnutí.

Re: Shopy aneb kde nakupujete

když člověk vydělává tolik peněz, že mu jich po zaplacení všech možnejch nákladů na živobytí zbývá dost na to, aby si připlácel proč ne smile proti gustu žádný dišputát ...

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Příspěvky [1 až 20 z 30]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Shopy aneb kde nakupujete

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£