Téma: TW 40 help

Pročetl jsem snad vše o TW 40 a o možných příčinách závad. Trápí mě jedna a s tou si nějako nemohu poradit.
Mám doma celkem 3ks a jakžtakž se je snažím udržet v chodu. Narazil jsem však u jednoho exempláře na vf kmity, ktetých se nemohu zbavit. Vyměnil jsem snad vše v konci, spíše přehodil z jednoho kanálu na druhý, jelikož se každý kanál chová jinak.
V preampu ve nastaveno 9V, při UCC 46V, a odpojeném konc. při odpojeném elytu je na kolektoru krásná sinusovka a jakmile ho připojím tak se ořízne zhora. Má to tak být?
Po připojení konce a zp. vazby se to chová divně. Začne to limitovat asi tak na 30% výkonu a  na osc. jsou vf kmity, ale v pulsech. vypadá to jako by se to kmitlo v limitaci, ale ten výkon tam není, aby to limitovalo. Kapacitu na B-C preampu jsem taky zkoušel. Jinou kapacitu na C302 jsem taky zkoušel. Na konci jsou KU 603 - 616. Zdroj taky nic. už jsem skoro v koncích. Jeden kanál ano, druhý jen občas.
V korekcích to není, napojen jen konc. stupeň z generátoru. Transf. svod nemá, zemní body OK.


U druhého kusu jsem si krásně všechno nastavil, vč. linearity limitace změnou R 309 ( trim). Ten chodí úplně v pohodě.
Pomůže někdo?         Rady, jako hoď to na skříň a pořiď si něco jiného neberu.

Ještě jedna maličkost, chová se to takto do stejné zátěže, není to do různých repro.

Re: TW 40 help

Cože? KU na konci? Tam má být nějaké KDčko a PNP germanium, nemýlím-li se.

Může to bejt i drátování, vyschlej elyt někde...

Web

Re: TW 40 help

Áááááá err. srry.   samo, že KD!! - KU 612 je v darlingtonu.  Elyty nový, a jede jenom konec, takže drátařinu asi vylučuji.

(upravil opamp 14. 2. 2010 23:46)

Re: TW 40 help

Tu zpětnovazební kapacitu tuším 100p jsi měnil? Případně zvětšoval/zmenšoval?
Ještě maličkost - je to na originální desce, včetně výkonových trandů?

A ještě - sedí pracovní body (cca půlka Ucc na emitorech koncáků)?

Web

Re: TW 40 help

JJ vše je origo, a všechny kapacity měněný.
Pracovní bod Ok, je to krásně vidět na osc. kdy to začne omezovat z obou stran. Jen do toho jedou zákmity a z repro jede nehezký zvuk. Grrrr

(upravil opamp 15. 2. 2010 12:30)

Re: TW 40 help

Zkus vrazit na výstup Boucherot, 2R2 + 100n, zda se to umravní. Zkus alternativu "před koďanem" i "za koďanem".

Tipuju, že jeden z koncáků nebo i budič má buď ulítlou betu nebo ft nebo obojí smile

Web

Re: TW 40 help

Tak už jsem v koncích, Boucherot pomalu svítí jak žárovka. Už jsem rozdrátoval komplet silovou část, i trafo jsem napojil napřímo a stále kmitá - stále kmitá......jede to takovým způsobem, že stačí od korekcí připojit JEN - GND bez UCC pro korekce a už se z Boucherota hulí. Je zapojen před "koďanem". Při zapojení za "koďanem" mi málem utrhlo kmitačky - po zapnutí.


  Nějaká další pomoc?

(upravil frantah 15. 2. 2010 22:15)

Re: TW 40 help

Což takhle zkontrolovat závěrná napětí polovodičů? Zkus zmenšit napájecí napětí (dej to na ext. zdroj) i za cenu, že se to trochu stejnosměrně rozjede, jestli se to na VF uklidní - někdy stačí pár voltů a jsme doma...

Kontroluj i veškerý pasiv - odpor může být načatý i když to multimetr neukáže. Může se tam "prorážet" vlivem napětí i některý keramický kond a tahá to celé do kopru. Svitkový kond může zas chytat binec z luftu nebo má špatný kontakt fólie-vývod.

Boucherot zatím vyhoď, původně tam nebyl a nekmitávallo to, pokud to bylo správně osazené, tak by tam neměl být ani teď. Ve vstupech do konců by měly být nějaké odpory cca 100R (nee, oprava, ve schematu čučím je dokonce 10K), taky pro zlepšení stability, zkontroluj hodnotu nebo je zkus cvičně zvětšit. Střílím samozřejmě od boku, snažím se to vymezit "hrubě", snad to pomůže. Jestliže Ti to ale začíná blbnout hned po připojení čehokoliv zvenčí už jenom ke GND, tak bych prověřil i drátování, kam co vede a jak silným drátem. Zkus vyhodit i pojistku od toho zdravého kanálu abys měl pod napětím jen ten nemocný.

Jaké jsou na výstupu elyty? Jsou axiální jako v originále a leží svázané vedle sebe? Můj první TW120 jsem totiž koupil se slevou od zoufalce, který ho ne a ne rozchodit jenom proto, že mezi neizolované válce těchto kondů "zapomněl" vložit izolační podložku než je páskou stáhnul mechanicky k sobě... 

Co DPS? Je materiál desky slušný, není něčím nacuclá? (vlhkost, chemikálie...)

Re: TW 40 help

Hurááá, už jsem na to přišel.
Udělal jsem totiž výměnu elytů, jak jsem již psal výše, ale neuvedl jsem, že axiální za radiální, no a vývody jsem jen roztáhnul a problém je na světě. Nevěřil, bych tomu, kdyby mi to někdo řekl, že se to může takhle chovat. Už se s tím někdo setkal? Je pravdou, že u tohoto kusu to jede UCC na 49V DC, proto mi bylo divné, že ostatní kusy to nedělaly, přitom vyměněna stejná sada kondů.

Re: TW 40 help

No vidiš... Dle Leošova doporučení, pokud nejsou k dispozici originál kondy, je potřeba složit z těch nic-moc dnes běžných kondů požadovanou kapacitu z více kusů, např. výstupní kond 1G bych složil třeba ze 3ks 470u. Přece jenom tudy něco teče a to je pro jednoho radiálního chudáčka příliš. Je rozdíl jestli je někde kond nasazený jako filtrační a po nabití zpracovámá proudy řádově v milířích nebo jako vazební do zátěže, kde přenáší značný céres...

Re: TW 40 help

Já tam cpával baterie 470u od Niponnu,ty LXY nebo co to bylo za potvory.Nikdy nebyl problém.