Téma: DPA 380 SSE pre ARS850?

Zdravim Vas priatelia.
Tak som sa definitivne rozhodol, ze z 5+1 prechadzam na stereo. Preto vyvstala otazka cim nahradit moj doterajsi reciever Denon AVR-1802. Pri hladani nastupcu som narazil na vsade a vsetkymi chvalene zosilnovace pana Dudka. A kedze som uplny amater laik a neznalec, chcel by som vas poprosit o radu, ci bude tento DPA 380 SSE vhodny ku reprobedniam Tesla ARS 850.  Dalej by som vas poprosil aj o radu ohladom predzosilnovaca, vstup CD, Phono, PC, ale to je skor hudba buducnosti, vzhladom na to, ze prakticky vsetky peniaze co mam k dispozicii padnu na kupu zosilnovaca. Musim sa teda spytat, ci je mozne aj nejake velmi lacne docasne riesenie zatial len s jednym vstupom - PC.

Dakujem

Tom

(upravil opamp 11. 2. 2010 23:26)

Re: DPA 380 SSE pre ARS850?

Tome,
otázku bych přeformuloval spíš tak, zda jsou bedny TESLA vhodné k zesilovači kategorie DPA380. Odpověděl bych "hrát to bude, ale DPA kvality budou nevyužité". Hlavně těch krásných dudkovských výšek si zde moc neužiješ.

Ohledně preampu a spol - Quart má pěkný projekt http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=9572, OndraCh má pěkný projekt (tady jej moc neprezentuje), Frank má nádherný projekt http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=9456. Zkontaktuj je a prober to s nimi.

Phono preamp - zde již mnohokrát jednoznačně doporučený Actidamp Mk.4, resp. snad ještě lepší Mk.3 od pánů Dudka a Sýkory.

Zvuk z CD a PC? Ideálně přes HS-DAC TomášeT: http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6686

Web

Re: DPA 380 SSE pre ARS850?

Ó pozor, ARS850 nejsou jen tak nějaké obyčejné bedny - je pravda, že malý výškový elipťák trochu směruje a není radno se motat víc, než 20°od osy bedny. DPA380 s výkonem 200W/4 budou k těmto 15R bednám tak akorát.
Jeden hotový phono předzesilovač Actidamp IV v tomto provedení

http://sweb.cz/servisdok/Acti_01.jpg
http://sweb.cz/servisdok/Acti_02.jpg
http://sweb.cz/servisdok/Acti_03.jpg

Je momentálně k dispozici, ale jak to tak vypadá, dlouho nebude. Neváhat. Cenu sdělím do mailu.

Web

Re: DPA 380 SSE pre ARS850?

Opamp, dakujem za rychlu odpoved, ospravedlnujem sam ale jednu vec som zabudol napisat. Bohuzial na stavbu cohokolvek nemam potrebne vybavenie, vedomosti ani schopnosti, takze som odsudeny na nakup uz hotovych veci. To sa tyka ako zosilnovaca tak predzosilnovaca.
Sinclair, poslal som mail.

Re: DPA 380 SSE pre ARS850?

já vím že 850ky jsou jakýsi The Best of Tesla... ale i tak.

Web

Re: DPA 380 SSE pre ARS850?

Ešte jedna otázka, za predpokladu použitia Actidamp-u, čo s ďalšími vstupmi? Teda z počítača a budúceho CD prehrávača.

Re: DPA 380 SSE pre ARS850?

Přepínač nebo kvalitní relátka, 10k potenciometr a je hotovo.

Web