Re: Objednávka z STX.pl

v pohodě.. jinak, jakej že to pár bude k mání? na kolik by zhruba přišla pošta? možna bych mel zajem..

Re: Objednávka z STX.pl

Tenhle: http://www.stx.pl/gdn-18-140-8-awx.html Ale k mání bude až podle toho, jak bude nebo nebude dobrej smile Podle dostupných měření to vypadá na možný mouchy. Pro použití do omni-bedny nejspíš v pohodě, ale víc se uvidí, až dorazí.

Re: Objednávka z STX.pl

Dnes to dorazilo, ještě jsem ale neměl čas to projít a roztřídit. - Jen, že se to hýbe.

Re: Objednávka z STX.pl

mabate a jak vypadají < zpracování aušus, medium či super?> ?  ještě jsi je asi nezkoušel, vid?

(upravil MaBat 2. 3. 2010 11:01)

Re: Objednávka z STX.pl

check by k tomu moh napsat víc, měl doma dva kusy GDN-18AWX na změření v desce, navíc mu rukama jistě prošlo nepoměrně víc repráků, než mně, takže může lépe srovnávat. Výsledky měření tu už jsou...

Konkrétně o GDN-18AWX se dá říct lecos dobré (což bude předpokládám platit i pro jiné typy), bohužel i špatné, což v tomhle případě dělá ten reprák pro vyšší nároky pravděpodobně jen "úzce použitelným"...

Re: Objednávka z STX.pl

18AWX je docela odlišný od zbytku sortimentu (membrána/former), takže podle mě jeho vlastnosti pro jiné typy platit moc nebudou.

(upravil check 2. 3. 2010 15:40)

Re: Objednávka z STX.pl

Zpracovaný jsou dobře. Kvalitní tvrdá barva, tlustej litej koš s větranou středičkou i magnetem. Póláky soustružený se zkratovacíma prstencema, vystředěný je to repro dokonale. Bohužel membrána stojí za hovno, má na středech skok jako kráva, snad horší než TVM.

Web

Re: Objednávka z STX.pl

jasně antonio, ten 18 awx vypadá celkem bratelně, cena je oproti ostatním GDNkám přímo uměrně vyšší. Jestli říká check , že i ta 18 AWX má problémy na středech, tak jak by asi vypadaly cháry těch levnějších GDNek. Tam je hodně lákavá ta cena. Co si myslí zasvěcení o tom, zda je to dobrý či špatný poměr kvalita výkon?? mě od začátku nějak lákají, ale pokud by to byly vyhozené peníze, tak na to asi prd*m..

(upravil MaBat 2. 3. 2010 21:10)

Re: Objednávka z STX.pl

Pozor, to je trochu demagogie, ty levnější můžou mít samotný cháry klidně lepší, i bych řekl, že se dá věřit těm chárám na webu (jen pozor na měřítko). Levnější jen nebudou mít zkratovací prstence, větraný koše, magnety, mají menší cívky, apod. Čili repráky "o patro" níž. Myslím, že by se tam rozhodně dal ještě najít reprák s výborným poměrem cena/výkon (hlavně asi z těch citlivějších), vždyť ty levnější stojí řádově stokoruny!

Kdyby se tak podařilo ještě něco udělat s tou 18kou, u tý to prostě kazí jedna blbá rezonance (vždyť se podívejte k checkovi na to měření)... Jinak je IMO výborná - třeba na to, na co já bych jí chtěl, a nakonec možná ani mému použití tohle až tak nebrání, uvidím.

Re: Objednávka z STX.pl

mrkal jsem k checkovi na web, je to tam.. kolem 1200 Hz, žeano.. kdyby to byl reprák větších rozměrů, parádně by to spravilo 3pásmo. U takhle malýho středobasu třípásmo, nevim no..  možná nějakej kalotovej středak a toho propadu na kHz se zbavit?.. Co s nima chces MaBate stavět??

Re: Objednávka z STX.pl

Taky jsem na to koukal a dík checkovi za změření. Z těch vzhledově lépe tvářících se měničů jsem větší skok uprostřed pásma neviděl, očekávám, že stejně jako v mnohých jiných případech je na vině mizerný gumový závěs, rezonance se nemění s úhlem. Taková ARN-180 má v ose podobný skok, ten se ale s rostoucím úhlem vyhlazuje, viz měření, má sice mouchu v tom, že prostor pod vrchlíkem je nevětraný, ale pokud bych si měl vybrat mězi těmito dvěmi, beru ARN z fleku, jsou po ruce a ještě dvakrát levnější a to nejsem žádný milovník TVM. Od Poláků jenom krowky.

http://www.lautsprecherbau.de/user/2009/Juni09/Kurztest/assets/images/GCS180_4_Winkel.jpg

(upravil MaBat 4. 3. 2010 20:54)

Re: Objednávka z STX.pl

skrus napsal:

Co s nima chces MaBate stavět??

Chtěl bych je využít v těhle bednách, tedy spolu s SPX-20TB, tam se předpokládá dělení někde okolo 1 kHz. Jestli to je membránou, možná s tím půjde ještě neco udělat...

Re: Objednávka z STX.pl

GDN-18-140-8-AWX s trochou péče:

http://s4.postimg.cc/8w8zygny1/148_gdn18_mod.jpg

Re: Objednávka z STX.pl

Ale směrovky radši neukáže smile.

Web

(upravil MaBat 7. 3. 2010 21:26)

Re: Objednávka z STX.pl

Nemám na to teď už moc času:

http://s4.postimg.cc/n3yon40mx/148_gdn18_mod_s.jpg

Jsou v tom difrakce od bedny a vůbec málo místa, takže i trochu odrazů, nemám tu na to teď podmínky...
Tohle už IMHO vyhoví, do 1kHz určitě smile

Re: Objednávka z STX.pl

Se ti to pěkně požralo s difrakcema bedny ... štěstí. Bohužel někdy jsou případy, kdy se to navzájem podpoří do řádného prů***u.

Web

(upravil MaBat 7. 3. 2010 21:58)

Re: Objednávka z STX.pl

To je nesmysl, checku. Měřil jsem to i předtím, a vypadalo to úplně jinak.
Jen nebyl důvod házet flintu do žita smile

Pak to ještě změřím pořádně, tj. s delším oknem (tady to má frekvenční rozlišení nějakých 250Hz, což je slabota), a až budu dělat druhý kus, možná to i zdokumentuju.

Re: Objednávka z STX.pl

No dá se to tak udělat...
Jak to vypadá bez výhybky?

Web

Re: Objednávka z STX.pl

? Tohle je bez výhybky...

(upravil check 7. 3. 2010 22:48)

Re: Objednávka z STX.pl

V tom případě nechápu tohle:

MaBat napsal:

To je nesmysl, checku. Měřil jsem to i předtím, a vypadalo to úplně jinak.
Jen nebyl důvod házet flintu do žita

Měření na mým webu je stoprocentně správný. Co jinýho ti ty cháry vyspravilo, když ne difrakce?

Web