Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 16 z 18)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Compact Easy stereo zosík s TDA2005

  Stránky: ««« 1 ... 14 15 16 17 18 »»»

RSS

Příspěvky [301 až 320 z 341]

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Jane16, přečti si prosím velmi pozorně datasheet - mimo jiné je tam psáno, že stupeň zpětné vazby nesmí klesnout pod určitou hodnotu, jinak se IO stane nestabilním. Prosím čti a studuj. Díky.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Omlouvám se za další offtopic, ale v datasheetu se pouze zmiňují, že Gv musí být větší než 32dB. Proč, už tam psané není. Stejně tak o stabilitě v datasheetu nepadlo ani slovo. Pokud to tam někde je - tak kde přesně? Rád se nechám poučit, jsem slepý a nevidim to tam. Díky.

(upravil sinclair 16. 5. 2012 5:52)

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Gv je zisk, uzavřený ve smyčce hlavní zpětné vazby, což znamená, že pokud ji utáhneš víc, než je zdrávo, celý IO se stane nestabilním a rozkmitá se, jinak řečeno hlavní smyčka zpětné vazby musí být povolená tak, jak je a utáhnout ji za účelem snížení vstupní citlivosti už dále není možné. Proto je TDA2005 citlivá tak, jak je. Čemu na tom nerozumíš?
Při experimentech s tímto zesilovačem bych snížení zisku docela uvítal, ale už to dál nešlo, proto je zapojený tak, jak je, to znamená, že místo útlumových článků a děličů jsou tam korekce s útlumem cca 18-20dB, už si ta všechna měření ani nepamatuju. Jsou to dvě mouchy jednou ranou-zaprvé vítaný útlum a zadruhé vypiplané korekce. Měl jsem po ruce starší potenciometry 5k/Y, které jako vstupní odpor a zátěž korekcí stačily. Pak mi ale došlo, že podobný potenciometry nemá každý a že se ani nedají běžně koupit, tak proto Milan na popud už nevím koho upravil desku i zapojení tak, že mezi běžcem potenciometru 2x25k/Y a vstupem korekcí je jednoduchý emitorový sledovač, který má tak nízký vnitřní odpor, že to s průběhem korekcí téměř ani nehne, což je možné zkontrolovat jednoduchým prográmkem TSC1.3, kde je několik druhů korekcí, mezi nimi i ty moje zvané "James". Deska od Kohoutů už přišla, mladej už ji rozřízl a opracoval a příští týden po jakýchsi zkouškách to bude osazovat. Co mě zajímá, tak chování 15A Darlingtonu na 25cm dlouhých drátech a pak ještě chování té propojovací "kšandy" mezi deskou korekcí a deskou konce. Celé to pak po propojení musí být naprosto bezpodmínečně stabilním a bez citlivosti na brum a jiné hovadiny. Jakmile se to rozběhne, mladej to pak digitálem vyfotí a nasází sem, včetně doporučeného tranzistoru a jeho bety do sledovačů plus doporučenou hodnotu odporu mezi C-B a nejlíp pak bude, když mi Milan pošle všechna data a schémata a uděláme z toho jedno takové dlooouhatánské pdfko se seznamem součástek atd. Už se na to těším..BDW83C jsem koupil schválně, kolik a s jakým činitelem stabilizace z toho půjde vyrazit, např. aby to bylo použitelný i pro odběry okolo 5-8A/18V. Pokud někdo bude doma mít KU611 a třeba KD501, tak si udělá Darlington z těchhle dvou blbců. KD501 je při takhle nízkých napětích v podstatě nezničitelný ani zkratem, ostatně proto je tam v držáku ta 6,3A pojistka.
Nemáte náhodou někdo teslácké MDA2005M dva kousky navíc?
Co se týče potů do korekcí, tak to vypadá tak, že se Vás bude musit domluvit víc, páč Ostrava  zavedla to stupidní a nesmyslný pravidlo "10ks od typu a hodnoty". A prosímvás, nekupujte v EZK poty typu TP163A, mají ultramizerný souběh, budou Vám cestovat korekce z kanálu do kanálu atd. Domluvte se Vás víc a objednejte si v Ostravě TP169A 25k/G a 25k/E se souběhem 2dB, na ten exponenciál se dá i vysrat, i když s ním to jde pěkně "za rukou", na hlasitost se dá myslím i u Denkla koupit 25k/L s odbočkou, není to kritické, může tam být klidně 10k/L nebo i 50k/L, akorát je třeba přepočítat RC články do loudnessu. Na místo tlačítkového spínače loudnessu lze dát jak Isostat, tak modrobílý ruský Isostat a komu bude chybět, budem rozesílat v obálkách, mám toho deset prdelí.
Ono to vypadá tak, že na celém tom levném PC zesu bude asi nejdražší trafák a filtrační kondy, na desce je místo pro 6 /nebo 9?/ elektrolytů průměru 18mm a s kapacitou 4.700uF/35V. chladič a dvojterminál ST922G od Monacoru jako výstup pro další bednu. Prostě takové ty jakoby "nedůležité" věci, jenže chladit se to něčím musí, na další bednu tam přece nebudu dávat dvě zdířky na banánky jak nějakej pionýr no a trafo půjde při velikosti cca 100VA sehnat nějaké jeté EIčko z rozvaděče. Ale musí se dát rozebrat, aby šlo odmotat těch 12-16 závitů, potřebujem 22V a ne 26V, jak některý trafa z rozvaděčů, konstruovaný na 220V, dneska mají.   
V opačným případě to bude kromě reprodukce ještě slušně topit....Ideální je, když jde sundat horní povrchová izolace sekundáru a závit po závitu prostě vymotávat ven, až z toho poleze těch 22V. Silnoproudí elektrikáři, kteří čas od času rekonstruují nějaký ten rozvaděč, mají takových traf od 50VA do 300VA tři prdele. Já si právě za jedním takovým jezdím a on je ještě rád, že se zbaví nepotřebnýho brajglu.
Zkoušel jsem to napájet i spínaným zdrojem od laptopu 21V/3A, ale nic moc teda, navíc když jsem na výstup takového zdroje pověsil asi 10G/35V, tak odmítal startovat.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Mám stupidní, asi i laický dotaz k tomu napájecímu zdroji se stabilizátorem. Proč je baterie filtračních kondenzátorů před samotným stabilizátorem a za ním už jen malá, byť kvalitní kapacita? Chápu, že stabilizátor funguje v podstatě jako násobič kapacity, ale na druhou stranu, kdyby byla za stabilizátorem nějaká větší kapacita, nemusel by ve výkonových špičkách stabilizátor reagovat tak rychle. Jak by to zapojení fungovalo, kdyby na výstup stabilizátoru připojila nějaká podobně velká kapacita, jaká je na jeho vstupu?

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Není to to tak náhodou kvůli proudu, který potřebují kondenzátory k nabití při zapnutí zdroje a linearitě odběru ze stabilizátoru?

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

pri zapnuti berou velke kondenzatory velky proud, na ktery muze zareagovat (a vetsinou zareaguje) ochrana nadproudu stabilizatoru, coz vede k nespojitym dejum (zakmitum) pri zapnuti - cim vetsi kapacita, tim delsi doba ustaleni nez se nabije. Pokud je kapacita hodne velka a vnitrni odpor trafa a usmernovace maly, muze nabijeci proud dosahovat takovych urovni, ze stabilizator posle rovnou do vecnych lovist...

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

ZA stabilizátorem už není žádná velká kapacita potřeba - je to přece stabilizátor, napětí na jeho výstupu se nehoupe a tudíž není co vyrovnávat případnými velkými kondenzátory. Naopak, PŘED stabilizátorem je nutné mít řádnou baterii kondů, aby si stabilizátor měl z čeho chlamstnout, pokud přijde nějaká odběrová špička.
Na výstup tohoto diskrétního stabilizátoru je ale zapotřebí, stejně jako u monolitických stabilizátorů, pověsit malou, ale nízkoimpedanční kapacitu proti rozkmitání stabilizátoru. U monolitů se to nedá nějak přehánět s kapacitou, protože to při zapnutí nadproudovka monolitu shodí a stábl nenaskočí. U tohoto diskrétního stáblu jsem si to dovolit mohl /mám tam pověšenu low ESR kapacitu 470uF/25V, myslím že je tam Nippon řady LXZ/, protože tento stabilizátor nemá protizkratovou ochranu - výkonový regulační člen, ať už Darlington, nebo třeba konfigurace zdroje KC507 - KFY46 - KU611 - KD501 - je tak robustní, že přežije těch pár desítek ms, než se přetaví F5A pojistka na jeho výstupu. Nechtěl jsem zdroj ještě více komplikovat, použije-li se festovnější výkoňák, nemá se co stát.
I kdyby se prorazil jeden z výkonových IO, což je dost nepravděpodobné, je tam právě pro záchranu zdroje a fólií desky ta F5A pojistka.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

A on se neuplatní sériový odpor toho stabilizátoru? Tohle by platilo jen v případě že by byl odběr za stabilizátorem téměř konstatní,ne? Takhle když si TDAčka chtějí "chlamstnout" , sériový odpor stabilizátoru jim v tom brání....

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Stabilizátor převádí (snižuje) výstupní impedanci, kondenzátory před stabilizátorem ději dodávají energii. Proto si mohou TDAčka spokojeně "chlamstnout", pokud nevhodná topologie ("snímací rezistor" sériově na konci) výstupní impedanci nezvyšuje.

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

a pokud si zátěž nechlamste tak rychlým přechodovým dějem, že to do pomala kompenzovaný stabík neukoriguje a napětí nepadne..to ale asi nebude u TDA ten případ.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

No já nevím,každej stabilizátor má nějakou výstupní impedanci....neměřil jsem tedy jak je na tom takovýhle stabilizátor,jestli někdo z vás ano,dejte vědět.... Jinak jak říká Ondra,jde taky o to,ajk je utažená regulační smyčka a jak rychle zareaguje na špičky...

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Každá regulace něco stojí. Je radostnou výslednicí či kompromisem z podmínek. Jednoduchost, cena, krátkodobá a dlouhodobá stabilita (U,I), trvalá regulační odchylka, kmitočtová stabilita a její meze, odezva a její nástup, tvar a trvání (+ překmit, a jejich počet), výstupní impedance, šum, poměr či rozdíl vstupního a výstupního napětí, proudová zatížitelnost a účinnost s limity chlazení + energie na regulaci, rozměry, klidový odběr, komfort, spolehlivost, ochrana a odolnost při poruše, nároky na obsluhu a životnost, bezpečnost, a nemálo dalšího. U digitálních pak ještě např. rozlišení (bitová hloubka), počet kanálů, protokol či sběrnice, aj. 
Čili zpět ke zdejšímu případu. Za stabilizátor se v těchto běžných případech již velké kondenzátory nedávají - jsou tam redundantní až nežádoucí.
Tolik jen laická připomínka.

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Tento konkrétní stabilizátor nijak kompenzován není, je rychlý jak blesk, žádný snímací odpor v cestě nemá, protože nemá jištění proti nadproudu a zkratu - jednoduše proto, že to není laboratorní zdroj, ale stábl určený pro vestavbu a proti havárii spojových cest a usměrňovače při průrazu některého IO je tam již zmíněná pojistka. Vnitřní odpor tohoto stabilizátoru je velmi nízký, nastavené napětí 18,5V udrží v toleranci asi 50mV /úbytek na vodičích zřejmě/ až do odběru 8A.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Chlapci, nutně bych potřeboval tento materiál :
MDA2005M 2ks
TP169 2x10k/G
TP169 2x10k/E
TP169 2x25k/L
Dostal jsem od Millana velmi šikovnou desku, která se jen dvěma řezy rozfikne na tři části a je to. Jedna část je uzoučká deska vstupu s loudnessem, hlasitostí a korekcemi, plochým samořezným kabelem a zásuvkami/zástrčkami MLW/PFL propojeno s taktéž velmi úzkou deskou koncových stupňů, jediná větší deska /ale jen o málo/ je deska s grecem, devíti kundy Nippon SMG 4.700uF/35V a stabilizátorem, který můžete vytvořit prakticky z čehokoli. Až to bude ověřené a perfektně chodit, tak s Millanem uděláme pdfko jako takový stavební návod, kde budou rozepsány všechny možnosti.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Sinclaire a spol, objevil jsem tohle skvělé vlákno a přečetl jedním dechem. Vypadá to fakt pěkně! Zrovna se chystám ubastlit si PCzes s TDA2005(9).
Chtěl jsem se zeptat, jak daleko je prototyp, pdf manuál a objednání desky. Původně jsem chtěl koupit stavebnici koncáku od EZK a přidat tam jen poťák hlasitosti, ale  teď mám obavu, aby to "nešumělo jak Niagára".
Od posledního příspěvku uplynulo dost vody, tak snad jste "neumřeli".....

Ahoj Kašt.

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Rozhodně neumřeli, ani neusnuli na vavřínech /není jakých/, ale POUZE Milan /millano/ ví, kde jsou filmy na výrobu trojdílné desky - tedy usměrňovač, baterie /9/ kondenzátorů Nippon SMG 4.700uF/35V a stabilizátor s pojistkou na jedné části desky, koncový stupeň, tedy 2xTDA2005 a šrot okolo nich, zakončený vidlicí MLW do DPS na další části desky a na třetí, zbývající části desky je regulace hlasitosti ve spojení se členy a tlačítkem loudnessu, kompletní korekce hloubky-výšky s poměrně velkým rozsahem +/-16dB, emitorovým sledovačem na vstupu korekcí /hned za regulátorem hlasitosti, který může teoreticky být libovolný, ale doporučuje se TP169A 25k/L, větší hodnoty mají vyšší náchylnost k "chytání" brumu a chrastění ndokonalým kontaktem ložisko-hřídel/. Deska je to v podstatě jedna, ale je šikovně udělaná tak, že se dá pilečkou rozříznout na ony tři vyjmenované části a měl by to být hlavně kvůli stabilizátoru a konci materiál s mědí nejméně 70um, ideálně 105um.
Všecko má pod palcem millano, takže o desku či film si napiš jemu, já Tě můžu zásobit značkovými TDAčky a kompletním elektrolytickým osazením Nippon Chemicon, v případě svitků přesně vybranými a spárovanými /na stereo/ svitky do korekcí a fyziologie.
Pár poznámek: deska koncového stupně a korekcí je propojena desetipinovými konektory MLW/PFL s prakticky libovolně dlouhou "kšandou" - no libovolně asi ne, ale 30cm musí každému stačit. Kolektor a emitor výkonového Darlingtonu typu TIP142 nebo jakéhokoliv jiného /stačí i KD367 bez přípony na 40V/ připojit do třípólové svorkovnice co nejkratšími vodiči průřezu 2,5mm2, báze stačí slaboučká, stačí 0,25-035mm2. Výstup stabilizátoru na dvoupólové svorkovnici připojit rovněž do dvoupólové svorkovnice na desce koncového stupně pokud možno krátkými vodiči rovněž 2,5mm2, vývody žádného vodiče, jdoucího do jakékoliv svorkovnice necínovat, pouze holá zkroucená měď - pocínovaný konec se tlakem svorky "rozjíždí" do stran a protože svorky tohoto typu většinou nemají nějaký výkonný pružicí element, pocínovaný drát i z utažené svorky po čase doslova vypadne.
Co se týče potenciometrů korekcí - deska je navržena na typ TP169A, vhodné hodnoty vzhledem k výsledným parametrům jsou 10k/G nebo 25k/G. Na hloubkách by byl velmi vhodný potenciometr s průběhem E, ale ten asi málokdo sežene. Součástky na schématu jsou udány pro potenciometry 25k, pro vhodnější potenciometry 10k je třeba stávající hodnoty odporů v korekcích vynásobit čtyřmi a poté podělit deseti, svitkové kondenzátory s přesností nejméně 5% a ještě spárované pro stereo opačně, než odpory, tj. ve stejném poměru zvětšit, místa na kondenzátory je tam poměrně dost /spodní kondenzátor v basové větvi korekcí je třeba vybrat, má mít v případě 10k potenciometrů korekcí hodnotu 4,4uF, tedy 2x2,2uF paralelně, millano na to myslel a udělal tam dva poměrně prostorné fleky pro tyhle kondy. Z červených svitkových kurev zvaných WIMA se vybírá dost blbě, prakticky všechny jsou na mínusové dovolené toleranci, což se /aspoň ne tolik/ u Roedersteinů a Faratroniců stává málokdy. Roederstein a Faratronic u nás prodává ECOM, ve skladovém výpisu je vedou buď pod klasickým označením R82 nebo RSB, ale poslední dobou začíná ECOM řadu svitků R82 či RSB nahrazovat řadami C23 a C24 od Faratronicu. Z řady C24 se dobře vybírá, nicméně je třeba koupit nejméně 15-20ks od hodnoty pro snadný výběr. Proto jsem nabízel už nahoře vybrané a spárované svitky, mohu k tomu přidat "ty správné" svorkovnice, Darlington, konektory MLW/PFL včetně značkové kšandy Belden, co už je dnes myslím nesehnatelná, Nippony a další - potenciometr 25k/L mám, ale bohužel ne do DPS, ale s očky na připájení vodičů. I na toto je na desce korekcí pamatováno - je tam místo pro osmipinový konektor PFH/PSH, přes který se potenciometr hlasitosti připojí do desky. Pokud to bude do 10cm délky, ani netřeba stínit. Pokud by měl být delší, tak já to vyřešil šestižilovým kablíkem, kde bylo stínění rozpleteno na dvě poloviny a použito jako zemní /zepředu levé/ přívody potenciometru, ostatní žíly použity pro horní konce, běžce a odbočky pro fyziologii - kus tohoto kablíku plus konektor mohu poslat také. Ony se dají připojit do desky vodiči i potenciometry korekcí, pokud budou 10k, není to náchylné na brum či chytání rádia apod., s 25k už bych si tak jistý nebyl a tahal bych co nejkratší, nebo stejným typem kablíku jako o pár řádků výše, stínění připájet na očka kostry potenciometrů. Ad potenciometry a jejich stínění : holým pocínovaným drátem průřezu 0,5mm2 /takzvaný ranžír/ propojit přes připravená očka kostry všech potenciometrů i armaturu tlačítka loudnessu a zavést do desky, je tam na desce korekcí v rovině potenciometrů pro tento účel připraven pájecí bod, spojený se zemí. Ještě k tomu loudnessu: jsou tam vedle potenciometru hlasitosti připraveny na desce korekcí dvakrát 3 pájecí body pro konektory PFH/PSH, do kterých se zapojí 2x3 žilový, nebo roztržený
1x6 žilový kablík, vedoucí od libovolného tlačítka či spínače ovládání fyziologie. Velmi hezká tlačítka typu "mini-isostat" i s výběrem hmatníků jsem viděl v GME, tady u nás v Official Electronic mají něco podobného, co má ale tu výhodu, že na to pasujou hmatníky od "klasických" polských Isostatů-Eltra.
Co dodat - snad jen to, že nápad to byl můj, do funkční jednodeskové podoby navrhnul desku náš slovenský kamarád Gabo DC20 a postupné úpravy, tak jak já jsem je vymejšlel, realizoval millano. Napíšu to jen tak z prdele, ale ona je to vcelku vážná věc : management ES Ostrava rozhodl, že dolní limit pro výrobu JAKÉHOKOLIV potenciometru, tedy standardu i nestandardu, bude od 1.3. 2013 100 /slovy sto/ kusů, jinak se s Váma vůbec nebudou bavit.
Milane, než budeš cokoli podnikat okolo tohoto zesilovače, měl bys zkusit objednat příslušné 25k/G nebo 25k/E, případně 10k/E či 10k/G do korekcí s rastrem 5x5x5 mm /tímto údajem je myšlen rozchod vývodů drah a vzdálenost vývodů drah od sebe. Je to světový standard, který dodržuje ALPS, Bourns, Vishay, Vitrohm, Piher a spousta dalších, dokonce včetně absolutně noname záležitostí z Číny a Jižní Koreje, což pochopitelně bývají dokonalé plagiáty ALPSů včetně šestinásobných běžců a výborného souběhu, jenže za pětinu ceny "opravdového" ALPSu. Tyto potenciometry sem dováží Pavlík Meca - Metronix, pár jsem si jich od něj objednal /měly označení KWE/ a nemůžu skutečně říct ani slovíčko proti. Výborný souběh /pravda, skoro všecko to byly lineáry/, krásný plynulý chod, miniaturní matice, které se bez problému schovají pod "sukýnky" těch pogumovaných knoflíků KP17, které prodává rovněž Metronix, jediné, co mě na nich sralo a sere, je Pb-free povrch vývodů, které je tak nutno o hodně víc prohřívat, jinak i s olovnatým cínem vyrobíte studeňák jak osmák v kroužku smile. Z cínů nemůžu doporučit nic jného, než Stannol Crystal 505, nebo Fluitin 1532, ten druhý z nich má sice schopnosti velmi podobné Crystalu 505, ale bohužel má nějaký blbý druh tavidla, které při delším prohřívání velmi ztmavne až skoro zčerná, což je bohužel vidět i ze strany součástek, takže musíte mýt acetonem /pozor na plasty/ a lakovat pájecím lakem FLUX SK10 firmy Kontakt-Chemie. Výborná záležitost, po jejímž prvním použití vylejete kalafunu v lihu či v acetonu do kanálu, ať se potkani pomějou smile Není to tím, že bych žádný jiný cín nezkoušel, nebo byl placeným agentem firmy Stannol. Prostě miluju ty mohutné pájecí schopnosti toho tavidla, co je v Crystalu, který pak chytá i na niklovanou čínskou konektorovou bižuterii.
Poslední věc, co bych dodal je, že to zapojení není vhodné pro TDA2009. Tento IO má jednak napájecí napětí 28V /snáší až 30V, je to přece převážně televizní šváb/, takže by se musel upravit celý stabilizátor - to ale takový problém není, stačí vyměnit zenerku, trimr, tři odpory a je upraveno. Větší problém vidím v tom, že tento zesilovač, osazený TDA2009 už by nikdy nemohl pracovat do impedance 4 ohmy, protože jak jsem zjistil po včerejším testu jednoho kanálu, vnitřní protizkratová ochrana nepracuje správně, pokud není na výstupu úplný zkrat, ale "cosi" okolo 2-4 ohmů. IO chvíli váhal, jestli má odejít hned, nebo až za chvíli a přestože jsem mu ubral napětí okolo 25V, po chvilce prásk a už mi svištěly kolem uší kusy plastu z pouzdra nebožky TDA2009 výroby SGS-ATES, nyní STMicroelectronics.

Takže úplně poslední věta : Milane, objednej Kaštánkovi desku - možná, že by nebylo od věci nechat vyrobit duplikát filmu, abych mohl nechat dělat i já u firmy, kterou si vyberu /film si pochopitelně zaplatím/, kde co sehnat jsem mu snad jakžtakž poradil a součástkovým kompletem včetně 90VA toroidního tráfka /fakt malé na ten výkon/ jsem schopen a ochoten ho vybavit. Fotky hotových osazených modulů budou až zítra večer, až mladá vrátí foťák.

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Super.
Měl bych zájem o tu sadu součástek.
Chtěl bych to nacpat do celkem malé krabice, můžu dát toroid těsně ke koncům?
Ještě dotaz: kdyby mi stačilo tahat z toho tak2x10 až 15W, můžu dát trafo 12V/40VA?(vešlo by mi tam líp)
K.

(upravil Tipi 25. 4. 2013 11:37)

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Teoreticky mozes , ale  (medzi inymi) zabijes hlavnu myslienku celej konstrukcie.

EDIT: Aby som bol presnejsi, budes musiet vypustit ten regulator a mozo esta aj daco ine (som namobile, tak sa mi nechce pozriet schemu). A ty padom prides o max vykon a celkovo z toho vznikne nieco ine nez ako to zamyslal autor konstrukcie - slovami autora to cele zkurvis smile

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Pro tak malý výkon si postav tohle

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 30#p252830

jednoduché a skvěle hrající příp. Lamu s 3886

Web

Re: Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Niečo jednoduché a kompaktné je aj tu http://svetelektro.com/clanky/nizkofrek … 5-400.html

Příspěvky [301 až 320 z 341]

  Stránky: ««« 1 ... 14 15 16 17 18 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Compact Easy stereo zosík s TDA2005

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£