Re: Hlašte bezmozky!

K tématu, makovice11, to se fakt nedá http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6943

Jinak, pokud se mají hlásit bezmozci, tímhle AAA dokázal, že má fakt hustej matroš v šíše a nebo bere ženský hormony big_smile
http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=119746#p119746
Asi musí držet laťku svojí pověsti patřičně nízko nebo to prostě patří k AAA koloritu?! uui
http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=119750#p119750

Re: Hlašte bezmozky!

Takový pěkný fórum to tu bývalo, ještě loni...

Web

Re: Hlašte bezmozky!

Taky si všímám, že to upadá, takže založit "Všeobecná začátečnickou sekci"? Pak bych už nemusel ložit ten vzpomínaný high-End a nákladnější projekty.

Re: Hlašte bezmozky!

Zní to rozumě. Já jsem pro obecnou začátečnickou. Bylo by možná dobrý, hned během registrace (jestli je to possibl), kdyby se ukazovala poznámka, že pro začátečníky je tu tahle sekce s tím, že není hanba to tam dát, ale naopak, účastníci to ocení a budou vědět, jak odpovídat atd...

Všeobecně začátečníci. Aspoň bude kam je odkázat, když to dají do odobrných. Ono to bude mít pro mladochy i jistý ego-boost efekt, když se s nimi pak začnou lidi bavit i mimo začátečnosckou sekci.
V začátečnické sekci bych nechal pravidla jako na smeťáku, ať si tam každej kafrá víceméně co chce, ale o to větší pes bych pak byl ve všech sekcích odborných.

Re: Hlašte bezmozky!

Udělal bych hlavně v každé sekci FAQ, které by se mohly postupně doplňovat, a stupidní dotazy zodpověditelné z nich pak rovnou mazal.

(upravil MaBat 17. 2. 2009 11:33)

Re: Hlašte bezmozky!

Pánové, tak jak jste tady, upřímně, ja moc se kdo cítíte být ne-začátečníky? Až na pár vyjímek, jsou tu spíš lidi schopný dávat na to maximálně víc peněz, víc toho zkusit, ale to je IMO asi tak všechno... Ono je sice hezký, že chcete začátečníkům vyhradit vlastní místo, kde se nebudou muset bát se na cokoliv zeptat, ale to jim pak taky nesmíte z pozic těch "zkušenejších" radit, že v seriovém zapojení záleží na pořadí (např smile ) Je to veselý, chcete zřídit sekci pro začátečníky a všichni tak nějak čekáte, že tam nepatříte... Poslední dobou tu jde spíš o fetiš okolo repráků, než o cokoliv víc, pokud jde o reprobedny a akustiku. Zesilovače nehodnotím, to bych nechal plně v rukou někoho odtamtud, klidně sinclaira.

Já bych to nechal, jak to je. Nic to nezmění, je to jen strukturální detail.

FAQ je ale dobrej nápad.

PS: ono, slovo "přínosný" neni úplně dobrý, je to silně subjektivní a takovej check měl pro forum IMHO přínos mnohem větší, než tu někteří tvrdí. Aspoň se tu o věcech mluvilo a vůbec bylo o čem věcném debatovat, většinou se zapojili i ti, kteří o tom něco ví. Takovým dejte bany a pak se divte, že to tu skomírá...

Re: Hlašte bezmozky!

Krásně jsem se pobavil:)
Jinak sekce pro začátečníky si myslim, že je fakt rozumná věc. Občas mám výčitky z toho že zasírám fórum blbostma, a přesně tohle je něco, co by i mě pomohlo.

Re: Hlašte bezmozky!

Proti sekci "Pro začátečníky" nic nemám. Určitě by rovněž nebyla od věci speciální "little" sekce. smile

Re: Hlašte bezmozky!

Na to, aby niekto diskutoval o konštrukcii reprosústav (prípadne o iných častiach repr. reťazca) sú potrebné znalosti, prípadne skúsenosti z elektrotechniky.  Žiaľ, v poslednej dobe sa to tu hemží nasprostastými príspevkami a ja mám v poslednej dobe problém si tu niečo súce prečítať. Preto by bolo naozaj dobre urobiť nejakú selekciu účastníkov, podľa toho aké majú vedomosti.  Skrátka urobiť novú registráciu a súčasťou registrácie by bol test vedomostí. Ten kdo ho neurobí, ten sa môže realizovať na nejakom threade pre začiatočníkov. Pokročilí by tak mali možnosť diskutovať o skutočných problémoch, jednotlivé témy by neboli zaprasené nezmyselnými otázkami a príspevkami.  Samozrejme, ani to nezaručuje skutočnú kvalitu, ale bez výberu to tu bude vyzerať stále horšie. Chápem aj to, že majiteľ stránky chce čo najväčšiu návštevnosť, avšak nemalo by to byť za každú cenu.

(upravil MaBat 17. 2. 2009 14:15)

Re: Hlašte bezmozky!

Vstupní dotazník ovšem vůbec neni špatnej nápad. Pokud by se taková věc podařila dotáhnout a aplikovat (vhodně sestavená), mohl by z toho být vcelku unikát. A účinnej... smět psát jen tam, kde mám kvalifikaci, ale takovou flexibilitu ten software asi nemá... Muselo by být samozřejmě možné (třeba vždy po nějaké době) zkusit ten test znova (složený z nějakých náhodných otázek) a postoupit "výš".

By mě zajímalo, kolik z nás by se rázem ocitlo ve vláknech pro nováčky lol

Jj, zas vymejšlení utopií, jen kvůli nedostatku všeobecné vzdělanosti...

Re: Hlašte bezmozky!

testy znalostí? o.k. ale to stejně nepomůže. Znám jinej fígl (používají to na DIY) Nově registrovaní budou pod moderací a pokud se ukáže že mají na víc bude moderace odstraněna.

Re: Hlašte bezmozky!

MaBate, ale prave to, co pises v #66 znamena, ze ta sekce by tu byt mela. smile Ja tam budu jako doma a obcas si odskocim do autohifi. smile

(upravil opamp 17. 2. 2009 15:47)

Re: Hlašte bezmozky!

MaBate, Michale a další, nebuďte nemístně skromní. Zdravé sebevědomí je důležité, a to i v kontextu dnešní módy "expertů" se zaplacenými tituly rozumějících sotva vlastní výplatní pásce.

Chlapi, hlavu vzhůru!!! smile

(... a zpátky ni krok) smile

Web

Re: Hlašte bezmozky!

Já jen doufám, že až se na něco zeptám v začátečnické sekci, že se k tomu vyjádří profíci jako Sinclair, kazzatel apod. Protože pokud ne a budou tam žblechtat jen samí "rádobyinteligenti" tak pak ta sekce nemá žádnej význam, když se nováček nic nedoví.

Re: Hlašte bezmozky!

Verim tomu, ze zrovna sinclair tam poleze furt a zrovna on bude ten, kdo tam ohledne zesilovacu a pripadne teslabeden poradi nejvic. Predpoklad je samozrejme slusne polozeny dotaz.

(upravil godz 17. 2. 2009 16:16)

Re: Hlašte bezmozky!

To Dingo :Keď chceš niečo skutočne vedieť, tak musíš študovať a nie čakať, že ti niekto naleje rozum na nejakom fóre. A ešte lepšie je keď sú teoretické znalosti podložené praktickými skúsenosťami. A snáď nečakáš, že ti Sinclair, Sendy alebo Kazzatel bude venovať svoj drahocenný čas, keď niečo niekdo nebude vedieť. Vieš, nám starším už plynie čas trochu rýchlejšie. Okrem toho sú tu aj členovia fóra ktorí sú mladí a vedia toho dosť veľa (napr. Kurpelm).

Re: Hlašte bezmozky!

Nechci vám do toho kecat, jsem tu jen na návštěvě, ale zkusím pár myšlenek.
Mezi začátečníkem a pokročilým je asi tak tisíc různých stupňů. Třeba já, který už ví, že k vedení elktryky jsou potřeba minimálně dva dráty, se můžu považovat za něco víc, než za začátečníka. Ale trochu více pokročilejší si budou o mně myslet, že bych měl být u začátečníků. A tak by se dalo postupovat v úrovních pokročilosti výš a výš.
Jedna začátečnická sekce by asi byla taky málo, vzhledem k členění na reproduktory, autohifi, dílnu atd. Třeba perfektní znalec zesilovačů by si chtěl postavit bedny, ale neví o nich téměř nic. Má dotaz hodit do začátečnické nebo pokročilé sekce?
A bude mít vůbec někdo pokročilý chuť odpovídat začátečníkovi?
Vstupní testy se dají zfalšovat, takže tudy cesta asi také nevede.
Napadá mě pár řešení, ale všude je nějaké ale...
-Každé nové vlákno bude vpuštěno na web až po odsouhlasení moderátory nebo adminem. To ovšem nezabrání se vetřít neznalcům do již spuštěných vláken.
-Rozdělit tento web na dvě stejné části, jedna začátečnická, druhá pokročilá. Do začátečnické se může registrovat a přispívat kdokoliv, do pokročilé pouze ten, koho admin nebo moderátoři uznají za pokročilého. Samozřejmě, že pokročilí můžou přispívat i do začátečnické části. Ale zase se může stát, že někdo skutečně znalý daného problému, ale ještě neregistrovaný nebo registrovaný v začátečnících, by chtěl někomu pomoci v pokročilé sekci, ale registrace jej tam nepustí.
-Uzavřít web a nechat ho jen pro pokročilou komunitu, která si chce diskutovat o svých pokročilých problémech. Ale hrozí stejné nebezpečí, jako u předešlého odstavce.
-Vstupní emailový pohovor s adminem nebo moderátory. Bohužel si nedokážu představit, jak dlouho by to admin nebo moderátoři vydrželi bez psychické újmy.
-Nechat vše jak je, ale důsledná kontrola a přesouvání nebo mazání, v krajním případě bany. Bohužel stejné, jako „Bohužel...“ v předchozím odstavci.
Snad jsem to napsal srozumitelně. Vím, že jsem moc nepomohl, ale někdy je lepší předcházet nedorozuměním a hledat nedostatky na navržených řešeních, než vymýšlet vlastní návrh.

(upravil standyf 17. 2. 2009 17:22)

Re: Hlašte bezmozky!

Je mi do toho kulový, ale přesto něco napíšu. Pro začátečníky by mohla vzniknot jakási FAQ sekce - tvořená odkazy na jednotlivá vlákna, kde se dané problematiky mockrát řešily, případně na přítomné články. Samozřejmě by nebylo bráněno tvorbě článků nových. Při založení nevhodného vlákna (ve smyslu začátečnického stokrát zodpovězeného dotazu) by byl autor odkázán na FAQ a vlákno s časovým odstupem odstraněno.
Dalším krokem by bylo zvýšení počtu moderátorů, aby s bezmozkama neměli jednotlivci tolik práce.

Re: Hlašte bezmozky!

FAQ je sice logicky znejici napad, ale mam pocit, ze nove prichozi, jdouci sem za konkretni veci se FAQuami neotravuje a rovnou sem praskne thread.

Re: Hlašte bezmozky!

Moje představa je naprosto jednoduchá. Udělat jednu sekci pro začátečníky a tu dál nečlenit. Pokud soudný člověk uzná, že má začátečnický dotaz, založí si vlákno tam. Když ho založí jinde a moderátor si toho všimne, přesune ho. Toť vše. Jinak obecně každá sekce by měla mít svého moderátora. Jenom tak to zvládne čistit. A jestli to není technicky možné, stačí se jen domluvit, kdo bude co opravovat.