Re: Stavebnice Audiowebu

Mám záložku přímo na fórum.. Ale o tom kitu jsem taknějak tušil.

Web

(upravil lada 28. 11. 2008 16:37)

Re: Stavebnice Audiowebu

Měnilo by na věci něco, kdyby se předem přihlásili ti, kteří mají zájem? Osobně bych třeba do třípásma šel, pokud by se jednalo o sloupek.

Na fórum chodím přímo...

Re: Stavebnice Audiowebu

Nikdo ze stalych nejde pres stranky audiowebu. I nove projekty registruju jenom podle pribyvsich threadu ve foru.

Ten KIT1 by potencial mel, ale marketing nula, takze prodej nula... Podivej se, jak sinclair picuje o aldaxu porad dokola, porad na nem demonstruje to ci ono, nenasilne, ale porad. Udelat ke KITu1 jeste kit2 (apolito/centr?) a kit3, (uz 3p s pistolovou pomoci - jak nabizel 7"+4"+0.75") byla by ucelena rada a s tim se da neco delat (bylo by fajn mit rozvrzene vyhybky tak, aby se co nejvetsi cast soucastek dala skladat ze stejnych hodnot a i menice aby se kryly atd...)

Ale radit umi kazdej.

Re: Stavebnice Audiowebu

"Ale radit umi kazdej." - zadarmo ano big_smile

Re: Stavebnice Audiowebu

Sorry, pánové, propagace pouze na audiowebu je málo. Podívejte se třeba na některé konkrétní poťapané, jak se snaží se dostat do povědomí....

Co se týče stavebnic, pokud má něco hodně dobře hrát i z podprůměrných měničů, tak se v mnoha případech výhybka stává nepříjemně složitou a drahou a úspora je mizivá (snad jedině v tom, že TVM měniče jsou za rohem, zatímco něco jiného se musí objednávat atd.). Pro jedny nábytkáře jsem dopracovával dvoupásma se zakázkově modifikovaným TVM a nehrálo to snad špatně, nasekali toho desítky kusů.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Právě proto jsem mluvil o Appolitu a ARN188/07 a co se týče ARV104, výhybkou LZE spoustu jejích nectností kompenzovat.
Já chápu, že venku se vyskytuje spousty daleko lepších měničů, ale co nechápu, tak tu až ostrou averzi vůči TVM.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Nevím, co je na tom k nepochopení. Prostě už nejsou cool. Je to stejné jako třeba s grafickými kartami. Dřív ten, který měl GF2 GTS byl naprostý king, dnes je pro smích. Dnes je kingem ten, kdo má GTX280 nebo HD4850. roll

Re: Stavebnice Audiowebu

Asi tak, ARV 104 je "jakože hifi"  a hraje maximálně líbivě. ARV bych do zdejších kitů nevolil. To si myslím Antonio ví.

P.S. Rozneste tu, že ARV je s pořádnou vexlí da best a kažej půjde po ARV jako slepice po flusu. lol

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

sorry sinclair, ale dnes už ARV104 ee.... síce som na stredovýškach polohluchý ale cena a necnosti takej výhybky čo by uchometricky odstránila to najhoršie z tohoto meniča, tak to rovno lacný lowend z niečoho iného..... arv potrebuje inovovať, nie kompenzovať.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

ARV 104 samozřejmě kompenzovat jde, a cena by nebyla ani veliká je to cca 3,3uF kondík cca 0,1mh cívka a odpor asi 5,6-8,2 ohm přesná hodnota by se musela vyzkoušet ale plus mínus jedna řada to tak nějak bude...

Re: Stavebnice Audiowebu

No jo, ale i tak z ní bude dvouhrbý velbloud. Samozřejmě kupa dražších měničů taky nevypadá někdy vůbec dobře.

Web

(upravil sinclair 29. 11. 2008 11:22)

Re: Stavebnice Audiowebu

No, popravdě řečeno, já jsem nikdy neměl dobrý pocit /myslím poslechový/ z příliš "rovných" beden. Drobné převýšení na horním konci pásma, pakliže nedělá víc, než 2dB, není nikdy na škodu. A to myslím zrovna ARV104 dělá.
Neměl jsem např. ani moc dobrý pocit ze soustav Monolog, které už cca 30° mimo osu měly slyšitelnou díru na středech.
Osobně si myslím, že dobře navržené 40L Appolito se dvěma ARN188/07 a ARVčkem /volitelně třeba i DT300/ by byla dobrá trefa.
A výhybku bych dodával rozloženou, tj. plošňák s potiskem kam co patří a pytlík součástek.

Web

(upravil BlackRider 29. 11. 2008 13:14)

Re: Stavebnice Audiowebu

Zapuštěný ARV vypadá takto (1m vzdálenost):

http://img522.imageshack.us/img522/8356/arv104inboxaq1.th.jpg

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Co se podoby kitu týče, naprosto souhlasím se sinclairem (i když to vypadá, jako lezení do prdele), za kitem 1 je určitě hodně práce, ale vždy to bude malá bedýnka, sice může mít supr přednes, souběh fází atd. ale většina diskantů bude mít strach, že to málo duní. Dvě 188 už mají trochu potenciál, a dobrý poměr duc-duc/cena. Ještě by nebylo úplně marné nějaké třípásmo trošku na úrovni, s 10" wooferem, měniči na úrovni monacor-seas basic, aby to mělo cenu ladit, protože třípásmo jen tak nějakej trouba třeba jako já neodladí. V ceně okolo osmi tisíc by to nemuselo být úplně marné. Další věc je ta propagace, např. ve fóru jsem si nikdy nevšiml, že by na otázku "chci stavět X, dát tam A a B a chci to na Y do pokoje" odpověď "Nemá moc cenu nad tím přemíšlet, pořiď KIT z e-shopu a starej se jen o stolařinu.

(upravil sinclair 29. 11. 2008 16:47)

Re: Stavebnice Audiowebu

Taky bych to tak viděl. Klasická velkoformátová bedna 50-60L, v ní třeba 10BR60, 5M60 a nějaká výška, třeba i ta T2010, ať už je to celý od Beymy. Prostě bedna co má páru a zároveň i dobrý zvuk.
Šustibudky typu KIT1 jsou tak do minigarsonky...

Toníku, dej Tomášovi vydělat nějakou kačku a nechej u něj navrhnout to Appolito a tuhle velkou bednu. Sice budeš muset cosi investovat do vývoje, ale to se nedá nic dělat. Určitě neprohloupíš a na obratu Eshopu se to určitě časem projeví.

Mimochodem, kam zmizely ze stránek Beymy ty jejich projekty? Jednu dobu/ještě tak před rokem a něco/ tam byly.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Nezapomínej na to, že plno mladejch nemá místo na 3p.

(upravil sinclair 29. 11. 2008 16:54)

Re: Stavebnice Audiowebu

Já myslím, že štíhlá 50-60L bedna /šířka max. 300mm/ tolik místa nezabere. A ten akustický výkon+plocha membrány jsou prostě nenahraditelný, stejně jako dobrý střeďák. Dvoupásmo, aby zahrálo hezké středy i mimo osu může mít maximálně tu stopadesátku, která má ale zase hovno páru na spodkách...
Povídej Tondo, netajím se úmyslem dokopat Tě k tomu smile

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

antonio, 50l bedňa nie je zase taká almara.....

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Velmi zajímavá se jeví kombinace SPH 275C, SPH 170C, DT300 to bude hrát zaručeně a imho to sestřelí lecjaký Highendový bedny co jsou na krámě za více jak 50K

(upravil Pepa 29. 11. 2008 21:17)

Re: Stavebnice Audiowebu

Pistole: tak to by bylo perfektní, 10" basák, střeďák s velkou cívkou, to by mohlo udělat pěkný kravál. Jen se laicky zeptám - proč DT300 a ne např. DT254? Neber to jako vrtání do tvých znalostí, jistě víš co děláš, jen mně to zajímá.