Re: Udělené BANy

Teď nevím, co máš na mysli tou chytrostí, ale ať jsi myslel cokoliv, nemá to nic společného se schopností zachytit, komparovat a a vyselektovat dvě podobná BPM... Naučí se to i opice, když jí to na CDJ100 párkrát ukážu...
Tady jde hlavně o to, aby si to ASPOŇ dokázali korektně propojit a zprovoznit, nic víc, o nějakých schopnostech, které jsem měl např. já, nebo moji kamarádi před 20 lety, se nedá hovořit.
My jsme tehdy museli být velmi, velmi zdatní elektronici, truhláři, zámečníci, lakýrníci a jánevímcoještě, protože před 20 lety tu prostě na tento účel ke koupi NEBYLO NIC. Ani výkonné bedny, ani výkonné zesilovače, o mixech s PFL nebo boothem jsme si mohli nechat jen zdát, nebo si ho spíš udělat, totéž světla, kabeláž...
Dneska stačí pár desítek tisíc a mladý sopel, kterému to jakžtakž jde, může klidně samostatně hrát, úplně všechno se dá koupit a některé věci i velmi levně, např. ty mixy. Já vím, třeba nevydrží potom profiprovoz, ale na cvičení doma a pár produkcí měsíčně jako host někde v klubu to bohatě stačí, i ten zatracenej Behringer.

Web

Re: Udělené BANy

Tady šlo o tu HW a konstrukční část. On propojí dvě fungující sladěný věci, ale nedejbože dávat dokupy aparaturu, a vybírat na to komponenty. Přitom moc dobře vím, že je to otázka několika tejndů tomu porozumět na takové úrovni, aby člověk věděl co dělá. Občas musím taky pořídit něco, čemu absolutně nerozumím. Je tu ale právě ten rozdíl cvičené opice od normálního inteligentního tvora, který ktom smíchání dvou "tuc tuc" se taky něco dokáže naučit, a samostatně, kreativně jednat. to dneska strašně moc lidí neumí, a já zírám, jak je to možné. Ty "lidi" dneska nechápou základní fyzikální/mechanický/morální/jiný, uplně základní souvislosti. Zachvilku nebudou rozumět tomu, že když z ruky pustíš kámen, že asi dopadne na zem, a budou se tě na to ptát. To je globální skleróza, alzhajmr, schýza, nebo nevim jak to nazvat. Začíná mi z toho ale jebat, a takovejm lidem bych chtěl v danou chvíli nějak ublížit big_smile ale oni opět nechápou proč...

Re: Udělené BANy

To je způsobeno obecně nízkou úrovní už toho základního, elementárního vzdělání, k tomu přičti to, že jen čtyři až šest děcek ze sta nemá školu totálně na háku, připočítej mizernou úroveň kantorů, což se táhne už od poloviny 90. let, k tomu přidej vytíženost rodičů, co na své děti nemají čas a jsi doma.

Web

Re: Udělené BANy

Já ale nevidím nikde tisíce lůzrů tohodle typu na úřadu práce nebo někde žebrat. Kam se zašívaj? Do normální společnosti? Boha, vždyť takovej člověk nemůže v žádné firmě dělat, nebo dokonce nějakou vést, a pokud je protekční, tak nechápu, jak ty firmy vůbec můžou takovej nápor blbosti přestát.

S tou globální výchovou je to jasný. Zrovna nedávno jsem kolem devátý ráno koukal na nějakou pohádku pro děti. tedy "pro děti" - desetimetrová kudlanka ukousne člověku palici (dobře zpracovaný efekty), nebo vrchní pirát docela mafiánskym způsobem odbachnul svýho posluhovače. Kruci tohle lejou desetiletejm dětem dohlavy? Vždyť jsem dospělej a pomalu si nad tim svinstvem zakrejvám oči abych to neviděl.

Re: Udělené BANy

To je fakt. Já mít v současnosti dítě tak bych asi musel velmi důkladně prolustrovat co to v té TV vlastně běží jinak bych mu to musel zatrhnout.
A šmejdy co se všude naserou jsme zrovna dneska řešili s Frogem v Hospůdce.

Re: Udělené BANy

Zjistil jsem nedávno, že spousta těchhle tupoňů má řidičáky, dost jich rozváží zboží menšíma Ivecama apod., část z nich dělá ty nejnižší obchodní zástupce takových firem jako je CocaCola, Kofola, Staropramen apod. Jezdí se zbožím, domlouvají odběry apod. Nic náročného a uživí se. Akorát když takového píčuse trefíte na silnici, tak je dobře se mít na pozoru. Znám takových čuráků několik, jejich náplň života je to ježdění, přijde z práce a buď jde někam na pivo, případně skončí u kompu a pak vypruzujou všude možně, čumí na DVD a tak podobně. Žádný smysluplný život, koníčky, nic. Prostě tuponi, ovce, stádo hovad.

Web

Re: Udělené BANy

No, přesně podobná chasa chodí nedaleko na kulečníky a šipky, jiné zájmy než chlast a tyhle dvě hry se u nich asi neprojevují. Známý tam chvilku chodil na pivko taky, jednou jim zkusil hodit otázky co dávali maturitním zedníkům na učilišti a málem se podělal,  průser... otázky typu "kolik váží metr krychlový vody kg" nebo kolik železných tyčí o průměru 10mm a délce 1m bude vážit 3 metrické centy" byly totální vražda.

Web

Re: Udělené BANy

2 sinclair:

Hodně těchto tupců skončí ve velkých firmách v administrativě (často samičí verze). Pracuju u firmy, která si kupuje administrativu u agentury. Maká tam několik desítek takových ignorantů. Jediný způsob, jak s nima jednat, je vyžadovat vojenský dril. Nesmí se jim dovolit jejich názor, protože to je vždycky průšvih. Prostě se jim zadá práce a termín. Pokud není splněna, následuje trest. Jakákoliv diskuze je nepřípustná.

Základy slušného chování, dodržování pracovní doby a pracovní aktivita jsou vynucovány stylem ukázat na hříšníka a říct "Pět set mínus."

Jiný způsob komunikace jsme nenašli.

Re: Udělené BANy

jak že se jmenuje tohle vlákno ??
vypadá to na vohnouti, zmrdi a ...

Re: Udělené BANy

Ve velkých firmách se často dokáží ztratit děsiví odborníci, od čirých ichtylů (kteří většinou skončí jako podvázaný nádor a odumřou) po podivné jednoúčelové (nebo třetinoúčelové) blbce. A co teprv na leckterých státních institucích, úřadech...

Web

(upravil sinclair 8. 11. 2008 22:03)

Re: Udělené BANy

Oni tihle týpci i třeba mají střední školy, ale víceméně dost formálně. Je to s nimi jako s dnešní -náctiletou generací, kdy se chodí na průmku, nebo na střední jen tak, aby "to nějak dávali", čili ne něco se naučit, ale doslova jen prolézt a na konci dostat ten papír..
To znamená všecko do písmenka jedním uchem tam, druhým ven, hlavně nezatěžovat hlavu nějakýma píčovinkama, že..tak tihle lidi, když potom přijdou do praxe, jsou úplně a totálně v píči, nesamostatní, nepoužitelní k žádné samostatné činnosti, vyžadující nějaké znalosti, nedejbože zkušenosti.

"Za nás" se chodilo na průmku či odborné střední školy už i s bastlířskými zkušenostmi z druhého stupně základky /z odborných kroužků/, takže i když to tam člověk flákal, tak přece jen nebyl díky základce a bastlení úplně tupej. Jenže tyhle nové generace si toho už i ze základky nesou strašně málo, někdy skoro nic a tak není divu, že to pak vypadá, jak to vypadá.

Já třeba trochu pičuju na wwsly-ho, že se furt na cosi vyptává a vyzvídá...na druhou stranu jsem rád, že ho to zajímá a má snahu se něco naučit. Furt lepší, jak kdyby vzal to moje schéma a udělal to tupě podle něj. Určitě by neprodělal - bezpečně by to fungovalo a svůj účel splnilo - ale vůbec nic by se nenaučil.

Přesně jak říká Sendy - kulec, šipky, hospůdky, ti úplně nejtupější i automaty, k tomu rádoby chytré tlachy o nových modelech mobilů, nebo o instantních tuzing-setech na auta a tak podobně. Naprostá prázdnota.

Web

(upravil Sendy 8. 11. 2008 22:28)

Re: Udělené BANy

Jo, přesně, ta chasa od kulce ještě pravidelně předvádí nové mobily, vždycky se shromáždí kolem některého, který přijede na nové motorce nebo s nějakým novým výfukem. Posledně jsem jel kolem nich a na parkovišti u hospody stáli vedle nějakého korejce, který měl vzadu pod nárazníkem na půl šíře auta namontovánu nějakou píčovinu, něco jako silně pochromovaný hasící přístroj, který vydával značně silnější kravál než prasklý výfuk, a navíc kvičel ještě chvíli po zadušení motoru. Takže to mohla být buď pomocná turbíva, nebo spalinový ventilátor, či přídavný proudový motor pro případ silného bočního větru mad

Web

(upravil Thales 9. 11. 2008 4:18)

Re: Udělené BANy

A já jsem si vždycky myslel že výfuk je naopak na tlumení hluku. Ach jo. Tyhle debily nesnáším. Bohužel zrovna soused o dva baráky šikmo naproti si pořídil nějak takto vytuněnou motorku a cosi tam pořád ladil. tady mezi barákama se to hrozně rozléhá a to bylo něco na mě. Potřebuju vzduch tak mám okna neustále pootevřená (i v zimě ale o něco méně) a kdo má ten rambajs pořád poslouchat. Tak jsem mu to jednou vysvětlil a zafungovalo to. Už nic neladí a nebo jen chviličku. A hlavně už to pořád netůruje. Hurá! Zbytek se dá přežít. Ale stejně bych tyhle kraviny nejraději zakázal.

Re: Udělené BANy

Benazi, dva týdny, za porušení 11. a 12. pravidla

Re: Udělené BANy

Nojo, ale kdyz tohle bude nejakej mladej, zvidavej, ale trochu sebou nejistej clovicek po vas cist, nabyde dojmu, ze je to tady banda zakyslejch arogantnich starcu.

(upravil dawsoo 9. 11. 2008 16:26)

Re: Udělené BANy

Gavin Milarr:
Myslim že ne... pokud ten mladej bude normální a bude se chovat slušně tak se nemá čeho/koho obávat... pokud to bude blb,tak nepochopí o čem tu zkušenější kluci píšou a bude to vnímat jak píšeš... navíc nikdo nikoho nenutí sem lízt nebo snad ano? Pravidla jsou daný a halt se musí každej smířit s tím že občas tu piskovat mohou ti kteří něco umí a je za nimi něco vidět... mají k tomu obvykle totiž důvod. Myslím že je to tak na všech fórech kde to má nějakou úroveň.. a já jsem jednoznačně za to aby ta úroveň se udržela nebo ještě lépe mírně s časem stoupala...


...Bohužel smůla je že bedny jsou zrovna takovej zdánlivě snadnej cíl a každá nula si myslí že během tejdne na tomhle fóru (nebo jinym je to jedno kerym)  z něj bude špičkovej konstruktér... dyk vo co de ne? udělá se krabice do toho našoroubujou "supwolfery" aby to mělo vyhutněnej bas a je hotovo.. lol zesíky už každej dohromady nedá... a jiný oblasti jsou defakto až na vyjímky vcelku logicky pro diy uzavřený.. Souvisí to s tím co psali sinclair a sendy.... protože ten kdo má alespoň trošku náznakem něco v palici dokáže si i selským rozumem dost věcí odvodit´a pochopit a informace který potřebuje si nejdřív dohledat a teprv pak se ptát třeba na upřesňující věci. Bohužel opak je pravdou... většinou největší potřebu maj psát ti co vědí hovno...proto to tu poslední dobou vypadá jak vypadá. (narážka na novou omladinu a pár starých známějších firem). I proto chápu že někomu můžou vadit různí dýdžejs v nicku... kterým asi sebevědomí nechybí...ale nějak moc není podloženo čím to že je tak vysoký.

Není co dodávat...

Re: Udělené BANy

To je v pyčy s tím Drobkem. lol

Poté, co ho upozorňuju, že mu dávám ban, dává mi slovo, že sem psát nebude, po mejlu dokonce přísahá, a to několikrát, tak ho sem pustím a píše klidně dál jakoby se nechumelilo. Naprostá ignorace toho co řekl, naprostý sraní mě na hlavu.

Re: Udělené BANy

aaaa pochopil...

Re: Udělené BANy

Antonio právě poznal Drobka a nechci vědět co z Drobka bude až vyroste.

Web

Re: Udělené BANy

Ale jóóó... To je klasika Drbek. Toto robil aj nám. Nepodľahnúť, nepočúvať jeho maily, ignorovať. To sa inak s ním nedá.

Web