Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Jenom doplním, že mi ve dvou TW44kách perfektně chodily 1N5817 STMicro. Ve třetím kuse byl jeden kanál OK, druhý měl asi 150 mA a utíkal, vyřešil jsem to paralelním odporem k té Schottce (i na něj je na desce pozice) v řádu desítek ohmů a je to OK. Co se týče Tesly, tam je lepší kliďák řešit jinak, to beru, taky to dělám jinak.

Thales asi neměřil a řezal...

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

A co když ty konstrukce ze 70 let hrají dobře? Mě je ukradené jak je to staré, je to  velice podobné když používám na canon eos 5D(což není žádné ořezávátko) objektivy starší dvaceti let a nemám žádný nový a ani jej vidět nechci protože starý revueon 55mm f1,4 poráží Lkovou řadu od canonu. A z vysoka kašlu na to že to nemá automatické ostření a clonu, to neměli ani staré practiky nebo zenity a fotilo se. A u audia je opět jedno zda se jedná o sony, marantz nebo aiwu. I v tom High endu museli začít někde šetřit protože zákazníků určitě nemají víc.
Za těch hnusných pár let co jsem na světě jsem si všimnul že platí čím novější tím víc na hovno a to doslova. Samozřejmě tohle nebude platit o kazatelových DPA, ale to je mi teď jedno, mám tohle AZS. Jestli to bude hrát po úpravách o třídu líp tak těch 4000 nebudu litovat, prodrbal jsem za život mnohem větší částku.

(upravil sinclair 4. 10. 2010 5:56)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ano, tak nějak to může být. Šéf a majitel prodejny se spojovacím materiálem, kam chodím nakupovat všelijaké šroubky, matičky, vrtáky apod. /Radek Máša-Luhačovice, RP Centrum/ mi přivezl kompletní sestavu Marantz ze začátku 80. let s tím, že už to nehraje tak, jak kdysi, nebere to pálený CDčka, kolísá rychlost u decku apod. Jednalo se o zesilovač, kazeťák, CD a tuner, vše pěkně na sobě, zesilovač samozřejmě vespod, takže blbě chlazenej. V zesilovači dva páry na kanál, kliďák nastavenej na 80mA/pár, všecky elyty na 85°C, takže si to pěkně topilo a sušilo i bez signálu, jen při poslechu tuneru.
Jen co jsem vyměnil hlavní filtrační elyty a vyměnil otřískané výstupní relé /každý kanál svoje!/ a stáhl kliďák/ujetý trimry/, začalo to hrát. Pak už jenom stačilo izopropylem vyčistit čočku optiky CD, vyměnit za pár korun řemínky, vyčistit a odmastit kladky a tónové hřídele decku, doplnit shořelé žárovky podsvícení stupnice tuneru a je z toho za dva tisíce sestava, která měla předtím zcela nulovou hodnotu, nebyla by ani prodejná a která i dnes hraje jak sviňa a přehraje kdeco nového. Na síťovém trafu zesilovače jsem našel razítko July 1982....
Přitom žádný nestandardní materiál, trochu mi při instalaci daly zabrat zákaznické čtyřvývodové elyty 7200uF/60V, ale nakonec se tam po chvíli práce se šuplérou, vrtačkou a páječkou vešly 15G/63V Panasonic. Při testu obdélníkem jsem objevil nestabilitu, způsobenou akorát suchými blokovacími elyty v koncových stupních. Pro lehké vyčančání jsem vyházel M5218L Mitsubishi, vpájel NJM4580L a to bylo teprv něco. Mnoho lidí nad NJM4580 ohrne nos, ale ono toho v pouzdru SIL8 na výběr moc není a tohle byly originály, objednané za 33Kč jako ND ze skladů Onkyo. Kliďák bohatě stačil 40mA na pár, takže i při původním uspořádání si myslím, že ta sestava vydrží hrát dalších nejméně patnáct let, aniž by bylo třeba do toho lézt.
Dneska bohužel není tendence ani snaha vyrábět přístroje na dvacet-třicet let, protože by výrobci a dělníci v nich zhynuli hlady, trh s touto technikou je nasycený. Tak se vyrábí z toho nejlacinejšího materiálu šunt, co vydrží max. tři roky a pak šup s ním do kontiše a mazej pro nový model. A za highend, který i vydrží, si připlatíte tolik, že se Vám protočí panenky.
Ne všechno staré musí být nutně špatné. Při současné čínské masové produkci s životností dva roky a dva měsíce jsou to slušné a spolehlivé stroje.

Nedávno jsem oprášil tátův starý Pentacon Six a expozimetr, pracně a draho sehnal barevné filmy 6x6 a šel fotit nějaké exteriéry. Jen v jednom z fotolabů /Fotografia Zlín/ byli schopni filmy vyvolat a udělat z nich fotky, načež se mě potom pracovnice ptala "čím jste to proboha fotil, to je nádhera, to už tu dlouho nebylo"...tož asi tak...

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

No co se týče objektivů, tam souhlasím. Když jsem na Nikon D200 nasadil stařičkou manuální Tokinu 28-70 z kinofilmového Nikona, a není to žádné super sklo, taky jsem se divil, jak ostré (až do krajů) snímky to umí. Nový Nikon 16-85 VR není horší, ale ani výrazně lepší...

Pokud jde o zesilovače, tam věřím spíš kombinaci starého poctivého přístupu ke konstrukci a současné úrovně obvodařiny (i technologie). Pak to stojí za to. Myslím, že to byl Doug Self, kdo napsal, že už koncem 70. let byly k dispozici součástky, které by umožnily dosažení zkreslení v tisícinách - ale nebylo know-how, jak to udělat.

Web

(upravil Hordek 28. 6. 2014 11:47)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Mam AZS 223 od Sinclaira po uprave asi 2 tyzdne, co sa tyka vzhladu, kazdy vie ako vyzera, pre mna velmi zaujimavy a hlavne zachovaly, co sa tyka zvuku tak velmi prijemny, cisty a pocuvatelny pri kazdej hlasitosti bez pouzitia korekcii...

100 percentna spokojnost, pristup a jednanie p. Malanika, kvalita, tak isto aj cena.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Hordek, no to sis těma KC811 teda pomoh, snížit ofset z 80mV na 50mV...mnou upravované zesilovače mají ofset do 10mV, sice trochu vandruje, ale nikdy těch 10mV nepřekročí...
Můj názor je, že když už tedy jít do úprav takového zesilovače, tak už zgruntu a ať se práší za kočárem a ne dělat kokotiny jak malý děcka...

Web

(upravil Hordek 28. 6. 2014 11:47)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Dalo by sa niečo spraviť aj s TW44?

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Chci zpátky svůj zesilovač!!!

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

TAKOVÝCH NÁS JE!!! JAK DLOUHO HO TAM MÁŠ? TAKY 4 ROKY JAKO JÁ?

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ty ho jeste nemas?

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ne

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Dva roky!!!

(upravil sinclair 13. 12. 2010 3:18)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Všecko dostanete, chlapci. Nechte mě po škaredé nemoci vydechnout a pak se pustím do rozesílání. Nikomu nezůstanu nic dlužen, nemějte strach. Respektuju to, že je u mě cizí majetek, který mi nepatří. Mám v hlavě útvar, který tam zrovna nepatří, nemá tam co dělat a doktoři se snaží zabránit jeho růstu. Chválabohu zhobný není, ale po zvětšení může tlačit na určitá centra, důsledky nechci ani domýšlet. Stačí, že 6x do měsíce trpím jako zvíře prudkými migrénami, kterážto každá z nich vás na dva dny doslova vysaje a přibije na zeď.
Chemoterapie, byť slabá, je hajzl. Je Vám v jednom kuse špatně, jídlo smíte jen silně dietní a o chození po venku mezi lidi není ani řeči, protože máte téměř zlikvidovánu imunitu i vůči obyčejnému nachlazení a viróze. Tak mě prosím nechte ještě do vánoc zesílit a pak to bude lítat. Děkuju.

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Leoši my to chápem, z nedostatku trpělivosti nás jistě taky neviníš smile, přejeme Ti všechno dobré, ale občas se holt musíme ozvat...

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ano Ondro, já to beru, je to všecko moje vina, protože jsem v minulosti dělal všecko možné, jen ne to, co jsem měl dělat jako první. Omlouvám se za to a slibuju, že až mi bude trochu líp, všecko napravím. Získal jsem tak trochu jiný pohled na svět a na život jako takový...

Ondro, až si to přečtete, promaž to tady prosím od těchto OT věcí. Díky.

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ahoj Leoši, osobně se neznáme (potkat jsme se ale teoreticky mohli, mám v Luhačovicích příbuzné). Znám Tě jen z příspěvků na tomto a jiných fórech. Přeji Ti brzké uzdravení. Doufám že nejsem sám.
Držím Ti pěsti.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Díky moc, snad to bude dobrý a léčili mě ti lepší z těch doktorů, co jsou dobře zaplacení a nemají zaječí úmysly...

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

To jsem nevěděl vím, že jsi mi něco psal před časem, ale netušil jsem že je to tak vážný.Tak se opatruj vše ostatní není důležitý,ale zdraví ano!!!