Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » D Zosilňovač a 2ohm?

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 61]

(upravil midnight_man 12. 10. 2008 0:48)

Téma: D Zosilňovač a 2ohm?

Zdravím,

Potreboval by som váš názor akošto odborníkov na tieto veci. Vlastním digitálny zosilňovač SIRUS DXA 2000, používam ho v zapojení 2x8Ohm na kanál. No na piatok by som od neho chcel 2 Ohm na kanál, čo síce má v papieroch že 3000W na stranu i keď neviem kde výrobca zobral toľko W. Ale toľko mi netreba. Viem že tie 2 Ohm dajú tým zosilňovačom dosť zabrať a ja by som o tento pomerne dosť drahý kúsok v žiadnom prípade nechcel prísť, tak by som potreboval vedieť názor odbornej väčšiny   na to či toto čudo môžem pohnať do 2Ohm. budú to 2x15LX60 4ohm verzie  2 na stranu. Viem že je to ťažko povedať či jo alebo nie, ale skúste.

Ďakujem wink

///Ináč tu je link na ten zosilňovač http://www.n-joymusic.nl/sirus-2000-dig … 22579.html Možno pomôže

///+ par fotiek
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0018.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0019.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0020.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0021.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0022.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0023.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0024.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0025.jpg
http://www.dj-wiktor.ic.cz/DXA/Foto-0026.jpg

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Co řešíš člověče......? V papírech má 2ohm....má, tak proč by jsi je na něj nemohl připojit:)))
Kde výrobce sebral tolik vatů......no nejspíš je naměřil:)))

(upravil BigDrobek 12. 10. 2008 10:38)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

AAA Ty si kokot, kterýho tohle forum přímo hledalo! Proto xy zesů co měly v manuále 2 ohm a bylo na ně připojeno to co bylo napsáno chytly jasným plamenem. Omnitronic a další skvělý značky určitě ty parametry co udávaj naměřily a pak řádně umocnily. Papíry jsou jedna věc, a krutá realita druhá.  Napřed by si měl na zem spadnout Ty a potom bys měl poučovat ostatní.


Midnighte ten zes by to zvládnout měl, vypadá to jako docela povedenej kousek.

Edit: Když je teda u feddermanovýho zesilovače 500watů tahanejch z jednoho páru výkoňáků, určitě to dává těch 500w, protože to fedderman napsal že?

(upravil AAA 12. 10. 2008 12:24)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Co se do mě furt sereš magore?? Vždyť jsi nakonec napsal to samý co já!!!!!-že to může připojit. Ty sež ale lempl už maximální-takže podle tebe jsou návody a parametry deklarovaný od výrobce úplej blud. Fajn takže až si někdo půjde koupit digitální osciloskop, či spektrální analyzátor za 100papírů, tak aby zjistil parametry, tak to musí všechno proměřit.....hm to je úchylný. Ty hovado blbý ty si všechny parametry určitě měříš sám co??? To musíš mít doma harampádí nejmíň za desítky milionů abys mohl změřit ty všechny parametry.....

Co to je za zhovadilosti:tyhle keci že všichni výrobci ti lžou.  Seš rád že poznáš tranzistor od traktoru a meleš a meleš a meleš!!! Řekni mě jedinej důvod proč by ta zátěž měla zesilovači vadit....ale kurva důvod, né zase další blud.

Ty seš asi superman že si dovolíš říct jenom podle fotek že ten zesilovač vypadá na povedenej kousek.......to je slovo odborníka-jo přesně to odpovídá úrovni tvejch znalostí a hlavně rozumu.....přesně styl:"kuva basy pičo"....kterej se tady stále omílá dokola. Žádný parametry, žádný důkazy, prostě je to tam pěkně narovnaný a malinký, sem tam nějaký smd-čko, a hned je to "kuva supr zesáááák".

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

No neviem ako nameral niekdo 2x3000W ked zo siete sa tolko ani zobrat neda..ci da? ved keby som mal zasufku istenu 16A tak pri 230V to je 2760W , viem ze sa to takto asi nepocita..ale ako orientacny udaj...cize odber 6kW ...no neviem, no hej mal som omnitronic ktory mal napisane ze znese v mostiku 4 OHm do 1500W, 500w v 4 Ohm a za 20 min bolo po nom..prieraz primara..cize tymto papierovym veciam ja moc neverim

(upravil AAA 12. 10. 2008 12:44)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

No pochopitelně že musí mít na takovejhle výkon k dispozici připojení trojfázové.......měl jsi někdy doma pořádnou "cirgulárku"? Nebo něco podobnýho-obyčejnej el. sporák? Nebo jak myslíš že to dělají v truhlárnách....tam taky nezapojujou tunovej hoblík do zásuvky společně s kávovarem:)

Když víš že se to takto asi nepočítá, proč teda na tý mylný doměnce stavíš svůj názor? Jo počítá se to tak. P=U*I*cos(fí) [W]

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

ako mam tento zosilnovat zapnut na 3 fázy? si snad delas prdel, to jaksi nema 3 fazove napajanie.....a tak ci tak jedna faza ma len 16A

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

No tak v tom případě podle tebe všichni výrobci zesilovačů s výkony nad 2700W lžou!!!!.....(nebo že by silnější jistič....) Podívej se doma do hlavního rozvodu na to třífázové připojení a mrkni kolik je tam napsáno A. Já mám v baráku například. 40A

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

no hej, ja mam v baraku 10A, ale na rozvodni mame 16A...

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Tak ty si to doma asi vyzkoušet nemůžeš....:(. Hele normálně se přeci dá udělat spešl zásuvka která má povolený větší proud....prostě se vezme z hlavního třífázu jedna fáze a ta se jistí "silnějším jističem"......proto mají na koncertech v racku taky takové malé rozvodné skříně do kterých jde jako hlavní připojení 3fáze s jističem mnoho desítek ampérů, jelikož standartně není zásuvka na víc než 16A v baráku, ale zato je tam standartně možné připojit 3fáze s jištěním třeba těch 40A, ale i několik set A

(upravil BigDrobek 12. 10. 2008 13:21)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Těžko Ti odpovědět na to co si napsal. Nevšiml jsem si že bych napsal že se nedá věřit nikdy ničemu, nebo že se nedá věřit žádnýmu výrobci nebo to, že soudím výrobek podle toho že to je nasypaný v malý krabici.
Jenom pro srovnání, abysme si ujasnily, že asi není výrobce jako výrobce.

- Vezmeme si jakýkoli výrobek od firmy Omnitronic typ třeba P-1500.  za +- 7300,-
- Dále si vezmeme třeba srovnatelný zesilovač od firmy Behringer EP 1500  za +- 8900,-
- Nakonec bych si dovolil vzít výrobek od firmy QSC RMX 1450 za +- 11800,-

Příklady jsem zvolil aby +- měly stejný výkon, a podobný katalogový údaje. Za předpokladu že neberu daleko daleko dražší výrobky. Seznam by se dal dalekosáhle prodloužit.

Proč se nepoužívaj Omnitroniky na nějákejch akcích? Proč na to většina lidí nadává nebo jsou s výrobkem nespokojeni? Když je to nejlevnější a údaje to má hodně podobný jako další dva uvedený zesy. Asi protože P-1500 je ořezaná na kost, osazená pajcovaným materiálem a kompletně celá poddimenzovaná. Ne že by na tom Behringer byl líp, všeobecně se o něm říká že je to spotřebka, použitelná pro nenáročný aplikace, ale taky to není žádnej zázrak /je o něm i známo že je to zesilovač na dva roky a pak zahodit/, ovšem je o 1600 dražší, čím to asi bude?.. Ani Behringery jsem neviděl na nějákejch velkejch akcích, asi protože nejsou nejlevnější, nebo nejsou spolehlivý, každýmu normálnímu člověku dojde že to bude asi tím druhým, protože zodpovědným lidem jde o spolehlivost. Možná proto profíci používají výrobky QSC a jiné, ať už řady RMX nebo jejich spínaný obdoby kvůli váze. Je to jenom důkaz toho že je to rozumná kvalita za pěkný peníze, není zdaleka nejlevnější, ovšem spolehlivostí se pyšnit už můžou a nechaj si leccos líbit. Ono když máš na akci z ničeho nic ticho, je to docela trapas, a na akci kde je víc lidí než pár set si troufám říct, že to je pro pořadatele nepřípustná věc, aby to udělalo bum prásk a bylo ticho.

Že si to Ty, udělám ještě druhý srovnání.

Vezmeme si třeba stavebnice:

- KSD8251 SX z EZK za cenu 669,-
- SPV 100P z Aldaxu za cenu 1090,-
- DPA 222 od pana Pavla Dudka za +- 10 000,-
/beru v potaz jenom cenu desek a součástek do nich bez konstrukčních řešení, traf a podobných součástí/

Když půjde první uvedenej modul při jmenovitých maximálních hodnotách napájecího napětí dostatečně tvrdého zdroje /ať už chtěně nebo nechtěně/ do zkratu přežije to? Nechá si to líbit a nepoškodí se? Řekl bych že moc dlouho se mu to líbit nebude, pokud vůbec. A když se odpraví modul, vezme sebou nejspíš i zátěž /to je většinou o řád dražší reprosoustava než samotný zesilovač/ a to je k nasrání.
Druhý modul si zkrat nechá líbit za předpokladu že bude provedeno chlazení podle návodu a nedojde k jeho přehřátí, protože není vybaven tepelnou ochranou, jako jeho silnější bratři. Nicméně má určitě i lepší reálný parametry, rezervy, a hlavně je bytelnější.
O třetím modulu netřeba mluvit, mnozí ho znají a je to hodně vyladěný dítě Pavla Dudka, který exceluje skvělýma parametrama.


Srovnávám tu věci, který se špatně srovnávají, ale to co má být vidět vidět jde. Pro Tebe ještě napíši že má jít vidět že některý moduly katalogový parametry co udává výrobce splňují a jiný ne. Některý se používají a fungují bez reklamací řádku let, jiný se používají absolutně minimálně a většinou se na ně hodně nadává. Má to být ukázka toho že co si dnes zaplatíš to dostaneš, taky to má ukázat to že vždy to nejlevnější musí být nejlepší cesta.
Nikde jsem neřekl že všichni lžou, jen že ne vždy to co je napsaný musí bejt pravda.

Proč by měla zesilovači vadit nízkoimpedanční zátěž? Třeba protože pak koncema musí týct větší proud a tím se můžou tepelně unavit a odprásknout /nebo můžou vbyhěhnout ze SOA/.

To že jsem si troufl říct že to vypadá jako povednej kousek, jsem nesoudil podle fotek.

Ty když něco nevíš, tak jenom konstatuješ něco co před Tebou někdo napsal. Ty diskuze na jinejch fórech kde si docela utřel a nebo už dostal banán o něčem taky vypovídaj, a ne o tom, že ostatní jsou kokoti, a proto si ho dostal.
Žádný parametry? a co katalogovej list na kterej se Ty vždycky odkážeš? Basipyčo tu taháš akorát Ty s tím, že co je na papíře to platí. Mi připadá že věříš i tomu, že fedderman ze svýho zázraku tahá 500W, protože to přece napsal, tak je to napsaný, tak to musí bejt pravda.

Problém je ten, že pro Tebe věcný důkazy stejně nejsou důkazem, že jde jen o spekulaci. I to že ondraCh a další Ti tu postli to jak je to s výkoňákama. Ty jsi jenom řekl blbost, to co napsal výrobce to prostě platí a na to se dá spolehnout.
Uvědom si kurva, že kdyby to tak bylo tak sinclair jako servisák je bez práce, protože nemá co servisovat, všechno by fungovalo, nechalo si líbit nešetrný zacházení a nikdy by nic neodešlo.

Edit: A ten 40A jistič máš připojenej samozřejmě zvonkáčem a nic neshořelo že?
Ono tak něják jenom vyměnit jistič nefunguje. Většinou se musí vyměnit i vedení, protože jištění je spočítaný právě na ono vedení a nemůžeš chtít po měděný 2,5ce nebo hliníkový čtverce 40A.. Jo pokud máš přívod tažený měděnou šestkou nebo hliníkovou desítkou tak už by to i vedení mělo přežít, ale i přesto to není jenom přijít, výtáhnout 10A jistič a dát tam 1000A deon  /ony na patě obvykle jsou plobmovaný rozvaděče a hlavně za každou A na hlavním jističi se platí ČEZu/.

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Divne to zapojenie isticov doma, ze 40A, to mas dakde do garaze na miesacku? Take istenie byva ako posledne istenie, kym sa napichnes von na siet mimo barak. Doma by si mal mat 16A istice pre domacu rozvodnu siet a 10A pre svetla.

Zo 16A sa da tahat 3680W, nie 2760, za dalsie si treba uvedomit, ze zosik neodovzda trvale 2x3kW, priemerny odoberany vykon je cca 2x1kW uz ked to klipuje. Je vsak dost velka pravdepodobnost, ze ti to istice vyhodi pri dobrej basovej palbe.
Keby si to mal niekde v KD tak tam byvaju 25A istice, to je uz pohoda.
Zapojenie na 3 fazy nehrozi, to je kravina s menicom na 1f.

(upravil BigDrobek 12. 10. 2008 13:26)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Komare ono taky záleží jestli ten jistič je vyhřátej nebo ne, a pokud je to Cčko nebo dokonce Dčko tak by měl udržet i tu pořádnou basovou špičku. Jinak i QSCčko mi někdy svou špičkou při náběhu shodí normální 16A Bčko.

(upravil midnight_man 12. 10. 2008 13:31)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

k tym zosilnovacom, co spominal big drobek. Mal som vsetky 3 smile Od omnitronicu, cez behringer a RMX2450 asi na 3 akciach ako pozicany kusok. Pravda je ze co si zaplati clovek, to aj dostane. Omnitronic 1500 mal mat nieco cez 400W na kanal....vacsinou to ide hned do klipu, kde sa potom uz clovek aj boji o svoju reprosustavu...po dlhodobej zatazi to trati vykon a basy zacinaju byt viac menej nepocuvatelne big_smile, behringer je myslim ze o dot lepsi kusok, vidno ho uz aj v niektorych rackoch firiem ktore sa tymto zaoberaju, a v celku som nepocul este nadavat nan..z mojej skusenosti nemam preco kryveho slova nan povedat, no ked mam dat 8 za EP 2500 dam uz radsej 12 za RMX 2450 ktoru tu isto popisovat nemusim, je to podareny kusok..QSC si necha dost libit, a prinajhorsom sa to vypne, Tusim som niekde pocul ze to vie vyrazit istic ked mu nedate pokoj hh

///v ktorej KD mas 25A? big_smile ste s bohateho kraja kamos, u nas su celkom 2 KD v ktorych su 16A istice na zasuvky, ostatok vsetko pozostatky z cias minulych vo forme velkych rozvodni na ktorych je kopa ciernych zaprasenych isticov, funguje tam 1-2 zasuvky big_smile koli tomu sme kupili rozvodnu na 3 fázy..bohuzial iba 16A..ale tak to staci, na 15LF a podobne vykony je to az az...

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Jo taky že na zásuvky mám 16A, ale není problém pro specializovanou dílnu si nechat zapojit rozvaděč který má na jednu fázi třeba těch 40A. Ne byl jsem se mrknout a teď je tam vlastně novej 25A, dřív těch 40A bylo kvůli akumulačkám. No těch 2*3000W je značeno RMS....takže efektivní výkon.....teplo 6000W= 6000 J/s.

KSD je spešl záležitost....ala TDA 7250, navíc nemá ochranu proti zkratu na výstupu....takže trochu střelil vedle.

No pokud ti vyběhne trand ze soa, pak návrhář něco zanedbal.

Myslím že nemáš BigDrobku ponětí jak těžký je změřit skutečné detailní parametry tranzistoru a né jen hrubé charakteristiky, co existujou v tvým jednoduchým světě bludů-třeba: BF, BR, CJC, IS, Vaf, n, FC ..............a tuna dalších. Co model, to trochu jiné parametry. A může jich být mnoho desítek dokonce snad stovek......ty jsou totiž potřeba pro tu vaší detailní analýzu a syntézu.(a né jak vy řikáte to moje zjednodušení které je na hovno).

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Koukám, že AAA si od té doby, co se tady ptal, jak poznat nožičky u tranzistoru jednu od druhé zase někde přečetl nějakou knížku z edice "king na technickém fóru snadno a rychle".

Web

(upravil AAA 12. 10. 2008 14:12)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Ty jsi.....píp. Číst odborné knížky je podle tebe něco divnýho, za co se má člověk stydět?

Ok podle tebe je teda literatura od pánů: Doc. Ing. Josefa Dobeše, CSc a Doc. Ing. Václava Žaluda, CSc  brakem typu "king na technickém fóru snadno a rychle"......?

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Vysvětli mi prosímtě k čemu mi je rozvodná skříň co má 25A jištění, když stejně na přívodu do baráku mám jenom 16A. Jistič v tý skříni se bude ještě smát rezervou a ten co je na přívodu už dávno bude vypadlej => řešení pěkný, ale tam kde je na přívodu minimálně stejný jištění, normálně by tam mělo být ještě o řád vyšší. Není problém dát na jednapětku 100A nožovky, ale na co když z druhý strany je tam 10A jistič? smile

Jo to je možný, že to všechno potřebuješ změřit, ale když dva stejný tranzistory od různejch výrobců mají nominální ztrátovej výkon 120W a jeden to přežije a druhej ne, tak už mě víc nezajmá /možná proto že shoří a už bude nahovno/, protože pokud nepřežije katalogovej údaj ztrátovýho výkonu, k čemu je mi to že má 3x větší ft? Řekl bych že k ničemu, protože se nemůžu spolehnout na to že mi dokáže ztratit 120W a sinclair už Ti tu xkrát psal jak se dá poznat velikost čipu a +- jestli je to použitelnej materiál nebo sračka nevím proč bych to tu měl psát znovu, protože v Tvým případě to stejně  nemá cenu.
Mimoto K čemu mi je těch milion parametrů tranzistorů, když je rozloupnu a vidím že jeden má chip 4x4mm a druhej pro stejnou ztrátu je třetinovej? Myslíš že ten první má tak kurevskou rezervu nebo že ten druhej prostě půjde při nominální ztrátě srát? Ono tady tím podle Tebe zjednodušováním se dá leccos zjistit.

Nemusí ani zanedbat, jenom spoléhá třeba na to, že uživatel není uplnej kokot.

To že zesilovač nemá protizkratovku vidím jako velkej nedostatek, protože pokud ho dáš do sítě vždycky je pravděpodobnost toho, že se něják zkratuje výstup a když odejde, je to zesilovač nahovno ne na bezpečnej provoz. Zesilovač má hrát, ne bejt někde hozenej v šuplíku, protože nemá protizkratovku.

(upravil AAA 12. 10. 2008 14:28)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Jééééé mám jistič 25A na každou fázi 230V, fáze jsou navzájem pootočeny o 120 stupňů...to dá sdružené napětí 400V, Co jinýho to může asi tak bejt než hlavní přívod do baráku....použij mozek!!!!

To jak se chová tranzistor právě určují tyhle parametry!!!!

Není materiál jako materiál.....neurčuj výkon jenom podle velikosti čipu(mimochoden by mě zajímalo jak určuješ výkony z velikosti čipu....prostě blbost, uznej)

Na co ti bude protizkrat v aktivní bedně......prostě nesrovnávej jablka a hrušky....to že motorka nemá zpátečku vidím jako nedostatek.......

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

No to už je docela použitelný, ovšem pokud máš do bytu přípojku jenom šestkou hliníkem tak 24A už je docela dost.


To je možný, ale základní parametry jsou neméně potřebný a podle nich zjistíš co je to zač a jak se to bude chovat.

Velikost čipu se od ztrátovýho výkonu dost odvíjí, čím víc má ztrácet tím větší snad musí bejt ne? Neznám výrobce co by dával do pouzdra 4x víc křemíku jenom proto aby zmátl někoho kdo to bude loupat, tak to asi nefunguje.. smile

Na co? při převozu zažívaj bedny hodně otřesů, nějákej drát v bedně odpadne /třeba přívod k reproduktoru a šlusne se to/, třeba na to by se tam protizkratovka hodila. Jinak slušná aktivní bedna by podle mě měla mít taky výstup zesilovače hlídanej relátkem, protože i u ní se může stát že na výstupu zesilovače se objeví ss napětí a tak je potřeba odpojit zátěž, aby nevyhučela i s vadným zesilovačem.

Jak která, třeba honda goldwing zpátečku má. wink

Příspěvky [1 až 20 z 61]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » D Zosilňovač a 2ohm?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£