Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » zesilovač-bazarový

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 41]

(upravil Peter 31. 7. 2008 0:03)

Re: zesilovač-bazarový

Takze ta EX100 se jevi podle tebe jako nejlepsi nebo nejnovejsi ze zminenych? T610 je na tom jak, proc jsi ji sesrotoval?

Re: zesilovač-bazarový

No to ani ne... vůbec mne to nezajímalo, vyměnil jsem ventilátor a pár součástek kolem něj a šel zpátky do hospody.

Web

Re: zesilovač-bazarový

Nebo jeste jinak mas nejaky tip na neco starsiho solidniho co se da schopne pripadne opravit? Staci i jednodussi stroj, jde mi hlavne o zesak, tuner je plus ale jinak special funkce nepozaduji.

Re: zesilovač-bazarový

Opravit se dá všechno, i integrovaný obvod smile. To je těžký, každý preferuje něco jiného. Jaký máš finanční strop ?

Web

(upravil Peter 31. 7. 2008 0:30)

Re: zesilovač-bazarový

Tak chci do toho dat tak max 2 az 3 tisice. Ne ze bych aukru neveril ale kamenny bazar to neni a velky vyber je jenom tam.

Re: zesilovač-bazarový

A co by sis představoval že to má umět a vypadat, a hlavně jak to spěchá ? Možná mi tady zbyde jedno pěkné Universum, s odlévaným hliníkovým rámem smile

Web

(upravil Peter 31. 7. 2008 11:13)

Re: zesilovač-bazarový

Tak vykon aspon 50W/8ohm na kanal (to je minimum, radsi vic), 3 stereo vstupy staci, tuner by se hodil, a dalkove ovladani by bylo taky dobre. Kdyby se naskytl vicekanalovy (4 kanalovy) tak by to bylo jeste lepsi, byl bych ochotny mozna nejakou korunu pridat.

edit: Jinak s tim moc nespecham.

Re: zesilovač-bazarový

Peter : SUV4A si nekupuj : 1) hraje mizerně, měl jsem ho z Tuzexu 2) na konci je velkej šváb a je to DC vázaný, takže jestli se to podělá, tak si to sám asi neopravíš i když k tomu Technics dával schema 3) je to skutečně polovina 80.let 4) jestli si chceš vybrat, tak na aukro zapomeň a kukni na ebay.de, kurs je příznivý a riziko je dle mého názoru srovnatelný, pouze musíš umět německy, stačí když budeš rozumět tomu co je tam napsaný smile)

Re: zesilovač-bazarový

JJ SUV4A nechci jak jsem psal, je to moc stare. Nemecky neumim. Pockam co Sendy nabidne.

(upravil sinclair 2. 8. 2008 12:13)

Re: zesilovač-bazarový

Nabízím německý zesilovač UNIVERSUM HiFi 2000 :

Velmi slušná, poctivá práce z konce 80.let, výborný zvuk, zesilovač a všechny jeho ovládací prvky pracují zcela bezchybně a bezhlučně. Výbava a parametry :

1. tři vstupy /tuner, tape a phono/, vstupy tuner a tape jsou identické a použitelné pro CD, DVD, mp3 či PC, vstup phono je pro magnetodynamickou přenosku gramofonu a má výborný odstup.
2. korekce hloubek a výšek v rozsahu +/-14dB na 60Hz a 10kHz
3. Vypínatelný subsonic filtr 20Hz/12dB/oktávu
4. Vypínatelný šumový filtr na 8kHz se stejnou strmostí
5. Vypínatelná loudness korekce +6dB na 60Hz a 10kHz, dvouodbočkové provedení
6. výstup pro další dvě soustavy /pseudokvadro/

Výstupní výkon 2x45W/4ohm, 2x35W/8ohm
Vstupní citlivost aux, tape : 250mV/50kohm
Vstupní citlivost phono : 5mV/47kohm
Kmitočtový rozsah lineárně : 10Hz-80kHz +/-1dB
Odstup aux, tape : -90dB
Odstup phono : -73dB
Činitel tlumení DF : 120 při 100Hz a zátěži 4ohm

http://sweb.cz/servisdok/u2000_01.jpg
http://sweb.cz/servisdok/u2000_02.jpg

Přední panel je hliníkový černý elox, knoflíky taktéž z jednoho kusu černěného hliníku s leštěnou hranou /fotka je trochu přesvícená/.

Dám rok záruku.

Nechám ho za 1100Kč a poštovné.

Web

Re: zesilovač-bazarový

Tyhle zesy sice moc rád nemám (pocitově), ale za ty prachy lepší nabídku nedostaneš. Od Universum se mi líbily třeba ty ploché zesilovače, s chlazením hotpipe, ale asi jsou parametrama horší.

Web

Re: zesilovač-bazarový

Peter : jestli stojíš o radu, tak si to Universum vem bez váhání, hrát to bude o 100% líp, než ti japoncí, který si tady ukazoval a na funkci máš záruku, což na žádný dražbě nedostaneš, dyzajn je trochu starej a německej smile ale je to furt lepší, jak pěkná krabice s macušita zvukem...možná si ho necháš dýl, než máš v plánu

Re: zesilovač-bazarový

Co je vůbec uvitř téhle řady Universum  ? Není to stejné jako byly ty Quelle HiFi ?

Jinak - SU-V4 asi existuje jako V4, V4A a V4X a liší se nejspíš koncem, našel jsem ve svém archivu vnitřek V4X a má jiný střevo než v4A.

Web

Re: zesilovač-bazarový

Jo beru to smile

Re: zesilovač-bazarový

Co znamena vlastne to pseudokvadro. Jak to funguje?

Re: zesilovač-bazarový

Klasický stereo, alu můžeš k zesu připojit dva páry reproboxů.

Web

(upravil Peter 3. 8. 2008 19:41)

Re: zesilovač-bazarový

OK diky, budu k tom muset sehnat tuner, nejlepe digitalni. Nemusi to byt nic extra, chcu to na obcasny poslech ale vubec se v tom nevyznam. Podle jakych parametru vybirat, co je nejdulezitejsi?

Re: zesilovač-bazarový

To není tak úplně pravda, ty přídavné zadní bedny hrají rozdílový signál L-R.

Web

Re: zesilovač-bazarový

Tak to potom sorry za mystifikaci. smile Stejně to ale málokdo používá..

Web

(upravil jik 3. 8. 2008 21:47)

Re: zesilovač-bazarový

Black Rider: Pseudokvadro je - jak píše Sinclair, odečtení levého kanálu od pravého (nebo naopak R-L -to je jedno, jde potom už jen o fázi). Když si dáš signál do protifáze, stejné prvky levé i pravé straně se Ti odečtou. To znamená, že v tom výsledném signálu Ti zůstane jenom signál specifický pro pravou a levou stranu. To, co mají hrát přední reproduktory společně (klasické stereo), tedy uprostřed, se vynulují. Jako dvě strany rovnice. A v tomto případě nastává nová složka signálu. Takže, pokud je nahrávka namíchaná s bohatými hally nebo vůbec nejlépe živě nějaká vážná hudba a do zadních kanálů si pustíš rozdíl L-P (tohoto rozdílu můžeš dosáhnout  v jakémkoliv stupni řetězce - tedy i na výstupu u samotných reproduktorů), dojdeš k velmi působívému efektu vtažení do scény. Hlavně se musí dbát na choulostivé vyvážení předních kanálů vůči zadním a mnohdy je lepší ty zadní kanály utlumit na výškách a někdy i na hloubkách. Mám velké podezření, že na tomto pricipu pracoval velmi reklamou prosazovaný a systém Dolby Surround. Přitom stačilo kdysi mít magnetofon B-73 nebo ještě jednodušeji si k tomu přijít doma sám s obyčejným jakýmkoliv stereozesilovačem, pokud víš jak. Já jsem se stímto principem v minulosti naexperimentoval až až. Nakonec funkce Karaoke (sólový zpěv musí jít pryč a bývá většinou právě uprostřed) u hifivěží je na stejném principu pouze s tím, že do toho rozdílu L-P se ještě přimíchnou basy, aby nahrávka byla kmitočtově kompletní (baskytara je totiž většinou společná levému i pravému kanálu a odečetla by se taky).

Příspěvky [21 až 40 z 41]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » zesilovač-bazarový

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£