(upravil wenca 8. 5. 2007 15:05)

Téma: 5MP60

Do kolika litrů byste dali tuhle beymu? Původně jsem chtěl okopírovat tenhe projekt: http://audioweb.cz/vase-harry1.htm ale trochu mě zarazil objem pouze 3,8l s br. Osobně bych byl pro zavřenou budku, na bassreflex si netroufnu sad

EDIT: do budoucna určitě plánuji SW, takže by nemusela jít nějak hluboko.

Re: 5MP60

Zavřená nebude basovat ani náhodou...

Re: 5MP60

To by až tak nevadilo, ale musela by se asi upravit výhybka co?

Re: 5MP60

Nene, s timhle nemá výhybka moc společnýho.

Re: 5MP60

5MP60 jako středobas bych osobně asi zkusil v lehce podladěném BR. Ale čistě na supertichý poslech bez subu, pokud kino nebo do X.1 tak zavřenku bych dal já.

Re: 5MP60

pokud by nevadily 4 ohmy tak bych sel do D' Apolita s BR je to vcelku ověřená konstrukce. Slyšel jsem to hrát. Inu výsledek byl dost dobrý. Kdyby se to "podepřelo" subem byla by to pěkná kombinace 2.1

(upravil check 11. 5. 2007 14:24)

Re: 5MP60

BR u 5MP60 bych pod rezonanci neladil, ono to rovne nejde naladit ani tesne nad rezonanci... Dal bych 8l a 70hz. Ani do satelitů by BR nemusel být imo k zahození, při tomhle ladění to podříznout subsonikem a poslat do subu. Fáze už by se doladila.

Web

Re: 5MP60

check: Aha, tak ty se při simulacích snažíš vymáčknout vždy rovnou cháru i za cenu nesmyslného ladění nátrubku... to je ale špatně, naprosto ničemu nevadí když je tam pokles, ono se leccos dožene totiž umístěním v místnosti a hlavně, nátrubek "nesere".

Uzavřená hraje pěkně, nějaký náznak basu tam je. Bassreflex těch basů umí logicky víc, o dost, a jdou překvapivě docela hluboko když se to dá do většího objemu a naladí níž, poctivý BR to ale není. Finální budku bych volil středně vytlumenou 7l. Pokud to má jít do satelitů, klidně 5l uzavřenku, na té se nedá naprosto nic zkazit, ale vrchovatě vytlumit.

Michal: Proč "supertichý poslech"? 5MP poslouchám i na superhlasitý poslech a baví mě to. smile

Re: 5MP60

5MP60ku mam doma tak mesic zapojenou jen tak bez ozvucnice s T2030 a jsem mile prekvapen - ze zacatku ta 5MP byla takova nic moc - nijak me neprekvapila, ale ted uz ma za sebou tak 30 hodin cistyho hrani a perfektne se rozehrala - naprosta spokojenost - a rek bych ze jde i dost nizko - necekal jsem to - kdyz jsem ji donesl tak takhle nizko nesla - hraje perfektne - skvelej repron, co se tyce te 2030ky - pro me urcite skok - muzu porovnat akorat s arv104 - a to se snad ani porovnat neda - nadherne cista - z toho hliniku jsem mel strach ale nic agresivniho se nekona, akorat kdyz nekdo v hudbe piska tak to zahraje dost neprijemne - neco jako na zpusob chrceni - tohohle jsem si vsiml i u port(koss) - ale ne tak razantne - tak nevim jestli je to tou vyskou a portama nebo tim ze jsou to mp3ky - 256 kvalita

Re: 5MP60

No snažim, vim že je to vlastně k ničemu, ale zatim sem to měl jako standart, pokud chci dosáhnout nějaký univerzálnosti. BR bych taky rád ladil pod 50hz, ale zase pod rezonanci mi to je proti srsti, dost se tim zatěžuje repro, i když těch 5hz neni tolik. Možná právě proto psal Michal na tichý poslech. Tvoje ladění vypadá lépe, pokles by se dal případně kompenzovat větším zatlumením vlivu přední desky, ale asi by to chtělo ostrý subsonic.

Web

Re: 5MP60

pro mě docela zajímavej dred, chystam totiž do budoucna satelity s 5MP. jak píše antonio, mě baví i při superhlasitým poslechu, i když hraje jen jako střed. už tolik mě nebavila t2030, na hlasitej poslech je třeba jí trošku přidusit (ale je to spíš o tvaru charky, mezi 5-8Khz) . když byla 5MP nová, byla taková trošku uřvaná, ale to se brzy srovnalo. ladit jí pod rezonanci, to ne, ikdyž basy mam 3Hz pod.