Téma: Bohyn (Laudmann)

Úvod
Dlouho jsem přemýšlel jaký tvar ozvučnice vyrobím, když už to bylo jakžtakž namalovaný, zašil jsem se do dílny a začal vyměřovat, řezat a řezat.

Výroba
Začal jsem dnem, potom boky, přední částí a zadní, která je skloněna kvůli zadním sedačkám a pak se řezaly proužky na zaoblení, u kterých jsem musel vždy jednu stranu řezat pod úhlem, aby byly co nejmenší spáry, které se potom stejně tmelí. Ještě než jsem přišrouboval proužky na zaoblení, tak jsem každou stěnu zevnitř úhlopříčně zpevnil. Potom jsem ještě vyřezal jeden oblouk, který bude přidržovat oblouk, to aby tuhost celé bedny byla co největší.

Teď k reproduktoru. Ten jsem koupil od kamaráda a právě proto o něm nic nevím. Jen to, že je to značka Laudmann, má 550W a 4Ω. Ani na netu jsem o něm nic nenašel. Ale hned jak jsem ho měl doma tak jsem se na něj podíval proti oknu a koukám, že membrána trochu propouští světlo no a tak mě napadlo, že dovnitř bedny dám modrou diodu, což jsem také udělal. Napájení diody je na 12V přes koncovku Cinch, která je hned vedle pozlacené svorkovnice.

Zvuk
Zvuk je perfektní, basy jsou hluboké, Xmax je tak 5mm což se mi líbí snad nejvíc, když se ten nápis Laudmann rozmazává. Zesilovač k tomuto reproduktoru používám Blaupunkt MPA400, který s nim pěkně ladí. Celkově jsem spokojen.

http://s19.postimg.cc/7wj7fcjfz/bohyn3_01.jpg http://s19.postimg.cc/u9qy25kdr/bohyn3_02.jpg http://s19.postimg.cc/rgxqi4k1b/bohyn3_03.jpg

Re: Bohyn (Laudmann)

Zvuk nechci hodnotit - ani nemůžu, ale vypadá to hrozně. Kdyby do toho dal soudek piva, vypadalo by to jinak smile

Re: Bohyn (Laudmann)

CrashPC: Podle mě finální verze s kobercem není tak hrozná jak píšeš, ale je to věc názoru smile

Re: Bohyn (Laudmann)

Naopak kdyby se raději vyprdnul na koberec a opalubkoval to bylo by to mnohem hezčí. Nemám rád koberec a už vůbec ne domů. Zvuk nehodnotím.

Re: Bohyn (Laudmann)

to je do auta...

Re: Bohyn (Laudmann)

To na věci nic nemění. Co pořád všichni máte s tím kobercem? Přírodní dřevo je tak krásný materiál.

Re: Bohyn (Laudmann)

proč je ta fotky tady zrcadlově otočená?

Web

Re: Bohyn (Laudmann)

Design se mi nelíbí a hrát to taky extra nebude ...

Web

Re: Bohyn (Laudmann)

chyna.cz: Všechny tyto uvodní obrázky jsou natočeny jedním směrem, jen estetický význam.

Re: Bohyn (Laudmann)

Při použití v autě bych asi ten koberec použil taky, zvlášť když pak vedle toho do kufru hodíš nákup smile. Použít dřevo nebo dýhu je pak škoda práce a peněz.  Snad jediná připomínka - možná to chtělo použít povrchově neupravenou dřevotřísku, takhle si nejsem jist, jestli přes tu barvu dostatečně chytne disperze (pokud jsi ji teda použil). Zvlášť u subwooferu, kde jsou tlaky... Ale jak autor píše, je spokojen a to je hlavní.

P.S. Jinak je to skvělý příklad toho, jak ten koberec umí krásně zakrýt to, co je pod ním. wink