Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 16 z 34)

Audioweb.cz » K fóru » Přístroje na opravě u Sinclaira

  Stránky: ««« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 34 »»»

RSS

Příspěvky [301 až 320 z 679]

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Tak já se dobrovolně hlásím, že jsem skoro úplně hluchej. A další generace je zblblá ze zvuku mizernejch BT repráků, tabletů a podobnejch krámů. Ale to jsme úplně off topic...

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

maxell napsal:

ne, opravárenstvím elektroniky se živit dnes nedá

Dá, ale jen v ojedinělých případech. A čím dál víc v konfliktu se zákonem. Zákony jsou totiž cíleně šity tak, aby vyhovovaly globalizovaným firmám, ne malým, a už vůbec ne servisování.
Takže spíš neoficiálně a ještě líp za nefinanční plnění. |Pak ani nevzniká daňová povinnost a celý koblihář i se svojí bonzáckou lůzou může utřít (tu svou zarostlou nevymáchanou) tlamu.

(upravil mechanik 14. 12. 2017 3:07)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Tak k tomu napíšem poslednú vec. Sluchom to asi nebude, počujem 22kHz a takú výmenu OZ alebo aj rôzne šialenejšie veci bežne počujem... Keď mám komponent dobre napočúvaný... Počúvali sme to dvaja. Kamarát hrá na klavír a jeho sestra asi na 3 rôzne nástroje. Počuli sme to uplne rovnako, ani jeden sme od telefonu vela nečakali... Napríklad ten DENON DCD-3000 hrá "ako z prdele".

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Ja počujem do 27,652kHz!

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

22kHz  rofl

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Já dávám 16kHz,pak nastává ticho.To mne neva,líbí se mi basy  banana

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Crifo, to máš recht, zákonodárci jsou pěkní trotli, podmáznutí že jo, zákony jsou šité na míru velkých firem, pro živnosti namnoze
likvidační, až bude nezaměstnanost 20% jako v Řecku příkladem, kdo zadluženou republiku pak bude živit, he ?

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Živit se servisováním

Crifodo napsal:

za nefinanční plnění

???

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

PB: asi myslel výměnný obchod zboží za zboží, služba za službu atp. - prvobytně pospolná společnost smile

Web

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Přesně tak se to má dělat , zavázat si  lidi  co potřebuješ třeba na udržení  baráku v chodu  ,, instalatér ,,zedník ,, Já servis PC , oni servis na baráku ...  Pokud  přinde boreček že mu něco nejede , ptám se ho na kolik si cenní  hodinu svojí práce , a ten samo že vysoko , tak mu řeknu cenu  a hned mám pokoj . Dřív jsem  dělal servis PC za  200kč  bez rozdílu , ale  posední dobou  i tato směšná cifra  za několikahodinové  řešení problému se zdála vysoká ,,, tak už raději nedělám  lidem blbce . Pokud to není fakt hodně dobrý známý , tak nic .

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Tak teď jsem se ze zpráv na ČT1 dozvěděl, že už schází kromě servisáků i dárci spermií...

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

tak mazej darovat,pokud máš plný pytel.

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

dneska je filozofie podnikání jiná: starej krám vyhodit, dodáme nový ! se slevou ! jinak nebude zaměstnanost, obrat a marže...práce a díly drahé jsou, společnost konzumu a plýtvání, materiálem, energii i pracnosti

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Máš riešenie? Pičovať je ľahké...

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

Aspoň částečný - začnu u sebe. Z několka věcí se mi podařilo odstranit kurvítko. Něco spravím. Nekupuju věci, co na první pohled vypadají na jednorázovku, a dost často upcykluju - to jsem se dočet, že je o tom, že něco najdu na vrakáči, rozkuchám a část z toho použiju na něco jinýho. Ale když se dnes vyhazujou z fabriky celý špulky SMD, jenom proto, že ležely pár let v klimatizovaným skladu, tak to je něco fakt špatně...

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

staffy napsal:

Máš riešenie? Pičovať je ľahké...

ale mám, mám...pán je vtipkár, čo

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

pzwak napsal:

prvobytně pospolná společnost smile

tam to sice začalo, ale výměny jsou velmi praktické i dneska, nebo hlavně začínají být, totiž pokaždé když systém ztratí důvěru v peníze, nebo je s tím spojený čím dál větší opruz ať technický nebo úřednický. defacto ani barterem se nevyhneš vyměření daně, ale pro státní dráby už to není tak pohodlný.
Teď je mezi prostým lidem podpora kobliháře, protože jeho elektorát je nejvíc živ z přerozdělování. Skopová hlava si nespočítá, že za tisícovku kterou mu nezdaní, koupí sobě pivo, manželce zaplatí kadeřníka a dětem pastelky. On vidí heslo, že se zatočí se zlodějnou. Nevadí mu, že z tisícovky kterou zdaní, dostane ty pastelky za 150,- a zbytek jde na aparát Burešovi. Bureš navýší úředníky a založí pro příbuzný další státofirmy, a lopata v jeho masokombinátu musí živit pořád víc drábů nad sebou, teď včetně IT prostitutíků.
Já jsem ale nemyslel tohle nefinanční plnění, spíš to, že opravíš babce sousedce rádio nebo lustr, nic za to nechceš protože tě to baví. V daném účetním období nevznikne daňový základ.
A nebudu se bránit, kdy mi sousedky dcera v létě přinese tašku kompotů nebo mi skočí do lékárny, a nic za to nechce protože ji to baví smile
maxell: filozofie podnikání se úplně rozchází pro živnostníky a pro větší firmy. Živnostník chtěl tradičně živit sebe a rodinu a službama nebo výrobkama zásobit přednostně vlastní okolí. Po státu chtěl to, co skupina živnostníků ani zaměstnanců schopná obsloužit není: obranu, spoje, vyšší vzdělání, energetické sítě. Pro obchod se zbožím nepotřebuje milion úředníků nad sebou.
Současná filozofie podnikání je ignorovat potřeby konkrétních místních obyvatel, občan jako nejnižší ekonomický subjekt je dodavatelům u prdele. Tě je princip nadělat propojení dodavatel-lidi ve státní správě, a co nejvíc tlačit na realizaci zakázek pro veřejný sektor (s příslušným trousením vděku správným lidem). takže se vymýšlejí zakázky, nechávají se chátrat objekty až do generální opravy nebo havárie místo průběžný údržby, vymýšlí se sekání trávy v prosinci, frézování silnic a vybavení pro chráněný dílny a hřiště pro jistou menšinu. Na tom se dneska podniká a tvoří "zisky" - na další dluh.

(upravil PB 15. 12. 2017 14:19)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

No opravdu pochybuju, že v současné době lze  živit se servisováním za nefinanční plnění.
Prostě si to nedovedu představit.

(upravil TigiGold 18. 12. 2017 14:52)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

miro napsal:

Asi jo, až na jednu věc, kterou napsal pepazdepa. Lidé, kteří tvrdí, že mobil hraje do sluchátek lépe něž nějaký stroj z 80 let, s těmi si nemám o čem povídat. Zřejmě nikdy nic podobného neslyšeli. Ale já jim to neberu, jen nesouhlasím.

Tak to bychom si bohužel asi moc nepopovídali. Abych si v této věci udělal jasno, nakoupil jsem před časem jsem různé "legendární" přístroje z 80. a 90. let, které byly osazeny známými převodníky jako 2xTDA1540, TDA1541, TDA1547, CXD2552Q, MN6474, PCM1710U, a podrobil je kritickému poslechu, mj. přes dosti analytická sluchátka Beyerdynamic T1. Ač se jednalo o mechanicky poctivě provedené přehrávače, na které byla radost se dívat, zvukově to byl vesměs podprůměr a někdy až propadák (např. Sony X33ES nebo Kenwood DP-7060). Naprosto věřím, že dnešní iPhone strčí tyhle legendy do kapsy. To není projev ignorantského frikulínství, ale prostá zkušenost. Jestli v nějaké oblasti hifi probíhá dramatický vývoj, pak jsou to DACy. A je to opravdu slyšet. Ano, ty staré přístroje jsou krásné a některé se hodí jako výborný transport, musím se však smát řečem z inzerátů o jejich úžasném zvuku.

A abych byl konstruktivní, lze konstatovat, že následující přístroje mají z hlediska subjektivního vnímání zvuku co říct i dnešnímu náročnému posluchači: Sony CDP-X779ES, Technics SL-PS7 a Philips CD930 nebo CD940.

(upravil mechanik 18. 12. 2017 15:57)

Re: Přístroje na opravě u Sinclaira

No super, ďakujem že si sa tiež podelil o skúsenosť. Možno tu ludia konečne prehodnotia svoje názory. Ja o tom píšem aj tu   https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 04#p340604   a pred tým tiež kdesi...

Ono velký vplyv, možno aj najväčší má na zvuk jitter. Tento telefon   http://www.myfixguide.com/manual/xiaomi … -teardown/   Má DAC ESS, tušim tam vidím tesne pri čipe DACu 2 oscilátory pre audio dosť slušné OZ od TI. Všetko odtienené. Je smiešne myslieť si že prastarý DAC v DIP28. Nejake mizerné prastaré OZ. Často jednovrstvová doska roztahaná a s milionom prepojok v hornej vrstve je neviem aké terno. S ktovie akým oscilátorom kilometer od DAC čipu. Stabilizátory sú často mizerné 7805... Cd prehrávač je velký len vdaka tomu že je tam velká mechanika a zdroj. Všetko ostatné dnes ide urobiť malé pre to že všetko sa robí v SMD a ešte k tomu v daleko vyššej kvalite.

EDIT: myslím že zmena nastane behom pár rokov aj v zosilňovačoch a to používaním D class aj na skutočné HiFi. Že sa niečo mení je už jasne vidieť. Nejden HiFista má alebo aspoň mal hypex, ktorý nie je hociaké Dčko... Keby to bol taký prúser ako sa o Dčkach tvrdí tak by si to ani nikto nekupoval alebo by to aspoň rýchlo predal. Ja len môžem povedať že som počul direct digital od lyngdorfu a od prúseru to malo sááákra daleko big_smile Ale zatial zostanem pri A/AB, kvalitné Dčka sú sakra drahé. Tak nevidím zmysel v tom opúštať lineárnu triedu... Ale väčšina ludí nebude mať do 10 rokov na výber. Tranzistory pre audio s ktorými malo cenu niečo stavať už takmer vymizli. DPAčko v speed verzií iste má cenu stavať, až na to že tie tranzistory tu za pár rokov možno nebudú. No tie podpriemerné zapojenia s krámami ako MJE350 v rozkmite, to by D class prehralo už dnes... To bude aldax a iné, osadené BDčkami a podobnými krámami. Citlivosť reprobední už klesá kdesi k 85db/2.8V/1m a to už bude problém uživiť ABčkom, 200-400W/4R v ABčku v rozumnej kvalite vychádza draho.

Minimálne k týmto zmenám dojde až tu nebude generácia ktorá si pamätá začiatky telefonov a D class a majú proste hlboko v hlave že to nemôže nikdy hrať. Bude to divoká doba, pseudo analog z vinylu, telefony, lampy a Dčka big_smile

Příspěvky [301 až 320 z 679]

  Stránky: ««« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 34 »»»

Audioweb.cz » K fóru » Přístroje na opravě u Sinclaira

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£