Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


[Zamknuto] (Stránka 31 z 61)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Federmann

  Stránky: ««« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 61 »»»

RSS

Příspěvky [601 až 620 z 1,209]

Re: Zesilovač Federmann

Michle něco pro tebe, již mi dorazily fotky.

http://www.federmann.wz.cz/index_soubory/Page688.htm

#613  jinak se nechci opakovat, viz #513

(upravil kazzatel 6. 11. 2007 8:47)

Re: Zesilovač Federmann

Tak tys mu vykecal díru do hlavy, že to dá 500 ? Ze čtyř zasranejch TIPek ? To teda musí bejt úroveň tý vaší soutěže v Bečva Valley... smile Ten hoch je z komediantský rodiny, že si libuje v tomhle dyzajnu ? smile

(upravil kazzatel 6. 11. 2007 8:46)

Re: Zesilovač Federmann

Ale stejně mě nejvíc fascinujou ty napájecí konektory...to i Číňan by si něco takovýho nedovolil - viděl jsi někdy protikus ? Víš jakej je to druh kontaktu ? smile

Re: Zesilovač Federmann

Kazzatel: Tak tohle, panove, bude high-end. Podle poctu modrejch LEDek to bude pravy HiFi wink

(upravil Thales 6. 11. 2007 2:52)

Re: Zesilovač Federmann

Teď jsem si právě při pohledu na fotku "Pohled na můstkový 500Wattový koncový stupeň při montáži na chladič" poprskal monitor. Důkladně. Beze srandy fakt. Kdo to má čistit co?

Připomíná mi to trochu starou Tatramatku lol Měla úplně stejně udělaný ten panel s ovládáním a vepředu buben co se melel sem a tam. Nevím jaké označení ten model měl. Tohle ale bude určitě lepší protože Tatramatka neměly ty modré ledky. Hrát to nejspíš bude podobně - buben se převaluje sem a tam, tam a sem pod tvrdou taktovkou tvrdého zesilovače... Ale co - kolotočáři při pohledu na finále jásají. A to je důležité ne?

Pardon už fakt mlčím ale odpustit jsem si to v tom záchvatu smíchu nemohl. Jdu utírat monitor.

(upravil Sendy 6. 11. 2007 3:26)

Re: Zesilovač Federmann

Proč tam je "výpočet impedanční charakteristiky"  a "výpočet akustického tlaku" ? To je v Bečva Valley nouze o měřící techniku, srovnatelnou snad jen s dobou těsně po první světové válce, že ani tu impedanční charku není možné změřit ? A ten "akustický tlak" je za jakých podmínek ?

Je to opravdu vkusné řešení, až sem si ublinknul. Silně mi to připomíná leckteré fantastické konstrukce z http://www.dexon.cz/reference.htm  tam se taky někteří designéři snažili lol . Ale třeba se autor provedení poučil a ještě z něj někdy něco možná bude.

Web

Re: Zesilovač Federmann

Jo tak proto jsou koncové stupně schovány v chladiči.

Re: Zesilovač Federmann

Tak pane Federmanne, timto jste nasadil vsemu korunu.

Predpokladam, ze vas student tento subwoofer ladil podle zmerenych TS paramteru, pokud ne, je to hodne vedle. Vidim, ze tam je ventilator, ale nenepochopim, jak muze nekdo povazovat za chladic cokoliv s ZEBRY UMISTENYMI VODOROVNE. Proc tam ta zebra jsou? O Designu pomlcim, to je vec jednoho kazdeho z nas, ale vypovida to hodne.

Tohle neni PA subwoofer, tohle neni HIFI subwoofer. Ukazte prosim studentum, jak muze vypadat subwoofer z jineho testa.

http://audioweb.cz/vase-michal6.htm

Z hlediska menicu, koncepce, zesilovace. Netvrdim, ze provedeni je ukazkove, nejsem elektronik, elektrikar ani zamecnik ale inzenyr kybernetik takze tohle vse neni me zamestnani ale pouze hobby - jde zejmena o pouzite menice a konec, jejich sladeni co se vykonu, DF a ladeni boxu tyce.
Dovolte mi pozastavit se nad jednou veci a tou je DF vaseho zesilovace. Dve dvojice v mustku pouzite jako pohon relativne tezke membrany s opet relativne slabym pohonem (radovy autohificky gumak, se kterym mam svoje zkusenosti z autohifi a dekuji, stacilo) do extremni akusticke impedance.
Vy tohle neresite?
Proc potom nepouzit 500W zesilovac s LM3886, (min 50Wsinus, takze pri vasi jedne desetine - pokus o vtip) akusticky vysledek pri nizkych hlasitostech by byl troufam si rict podobny.

A omlouvam se za styl tohohle prispevku, to uz fakt nejde. Takovy mustek bych bral v nejakem nenarocnem kombicku s rychlym profikem, ale dat na mustek ta nejpomalejsi repra na trhu je rekneme - odvaha. Pozdravujte studenta, verim, ze nemel problem tohle obhajit.

Predpokladam, ze ja bych se svym subem u vas neprosel.

Re: Zesilovač Federmann

Jen tak pro legraci (kterou cimrman nepochopí), jsou někde uvedeny TS parametry toho červeného kakáče ? Jestli se autor nespletl v označení, tak je nevidím ani na www.thielesmall.com , ani jinde. Myslím, že tahle řada má membránu těžkou jako konstrukčně podobné hrůzy Pyle a u nich bylo po měření vypočteno Sens. kolem 82dB/VA/m, zdaleka nedosahovaly parametrově "prodejních keců".

Web

Re: Zesilovač Federmann

Sendy, tohle je Rockford Fosgate, takze zase az takova sracka to neni, ale rozhodne to neni reproduktor "vhodny". Na hifi sub je to dost vysoko posazene a na PA to je blbost uz uplna. Je to takova ta trida autohifi, ktera uz ma smysl, ale porad je to ciste autohifi, asi mi rozumis. S citlivosti mas samozrejme pravdu. Klasika nizsi citlivost dohnana nizsi impedanci, kterou se asi nikdo nenamahal zmerit, vidim jen simulace. Bylo provedeno aspon kontrolni mereni naladeni basreflexu?

Tohle bylo to zemetreseni?

Re: Zesilovač Federmann

Ale jasně, do auta na pálení draze získaného výkonu bych to přešel s povšimnutím, ale na doma je to... jak jen to napsat... vhodný doplněk celého toho designu lol. Kdyby něco takového snad kdosi zkusil použít na PA, skotské střiky by ho neminuly, v každém případě by zaplakal.

Web

Re: Zesilovač Federmann

V PA kategorii by to dostalo akorát cenu za design. Modré ledky - záruka kvality.

(upravil Jarous 6. 11. 2007 12:20)

Re: Zesilovač Federmann

Já myslím, že přirovnání k pračce Tatramat, to vystihuje dokonale smile Jak se říká, proti gustu, žádný..., ovšem jestli to dostalo všechny ty ocenění, co tam Federmann vyzdvihuje, tak už vážně nevím, kam se tahle republika estetickým cítěním ubírá.

(upravil Thales 6. 11. 2007 12:55)

Re: Zesilovač Federmann

A co teprve technickým. To bych rovnou mohl dovnitř nacpat vnitřnosti ze subu Genius a plácnout na to nálepku 500W. Obtěžoval by se někdo to kontrolovat?

A k tomu chladiči - pojkud to stačí uchladit žebra naležato tak už to samo o sobě poukazuje jakého výkonu se můžeme dočkat.

Re: Zesilovač Federmann

Michale v projektu Ti chybí dvě fotky toho už zapojeného modulu

Web

Re: Zesilovač Federmann

Posilal jsem to antoniovi a on je tam nedal, zrovna tu s popiskem na privodu k reproduktoru...

Re: Zesilovač Federmann

Jo to jsou ony

Web

Re: Zesilovač Federmann

Jen si kladu otázku,

čím to asi je, že vše co není ALDAX a spol. je špatně, včetně ČSN, IEC, FAMU a všeho dalšího, proto je třeba bez znalosti věci preventivně vše urážet a všem nadávat?

Re: Zesilovač Federmann

Jaké ČSN, IEC, FAMU ????? Co tak se naučit základy výpočtů v elektronice, a pak kafrat ? Jediné štěstí je, že ty normy nemám po ruce, jinak bych vám v nich pořádně namočil nos jako pejskovi, co udělal loužičku. A kupovat je nehodlám, nemám sponzory na to, abych se zabýval podobnými 3,14ovinami.

Web

Re: Zesilovač Federmann

Asi to bude tím, že ALDAX zde platí za jakési dostupné měřítko kvality. Žádný High-End (myšleno cenově), ale poctivý kvalitní výrobek. Nikdo zde neříká, že všechno nealdaxové je shit, ale musí to mít úroveň, kvalitu atd. atd.

Příspěvky [601 až 620 z 1,209]

  Stránky: ««« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 61 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Federmann

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£