(upravil sinclair 25. 4. 2007 3:25)

Re: Diy kabely

Fedore, vysvětli své sqvav, že to ORG znamená lepší orgasmus a koupí Ti je sama:-)))

Kurva Franku já tohle vím, ale předveď mi nějak pochopitelně, jak poměrně málo ohebný výkonový koax rozumně připojit k bednám a zesilovači tak, aby to opravdu zůstalo souosý, bez přechoďáků, bez porušení char. impedance kabelu konektorem /a tím vzniku odrazů na nejvyšších kmitočtech/ a aby to zůstalo ve finančních mantinelech diy. Jinak se tu, co se koaxů týče, bavíte o píčovině.

Web

(upravil iMartin 25. 4. 2007 18:01)

Re: Diy kabely

Nešlo by to třeba koaxiálním konektorem, třeba BNC (ikdyž to asi není zrovna to pravý na silový kabely big_smile ) nebo nějakým speakonem?

Edit: Nebrat zas tak vážně ..

Re: Diy kabely

Vy zas vymejšlíte..
Kdo chce zkusit něco normálního, docela dobrou zkušenost mam s obyč. Tasker kabelem.

Re: Diy kabely

Běžně sehnatelný, pozlacený BNC přenese přes tu střední jehlu deset ampér? A Speakon je koaxiální a má definovanou impedanci? Co?

Web

Re: Diy kabely

8-10 amper bezpecne prenese 1mm2 kabel z medi :-]

(upravil Glatz 25. 4. 2007 17:51)

Re: Diy kabely

Já už mám kabely zbastlené. Jsou to rozkuchané dvojlinky kde jedna žíla má 3 mm a upletl jsem z nich "vánočky" smile Jen mi k těm kablům zatím schází celý zbytek audio řetězce. big_smile

Web

(upravil bastl 25. 4. 2007 20:53)

Re: Diy kabely

Slušný je tohle v 7x0.75 nebo 7x1 http://www.kabloelektro.cz/CZ/katalog_silove/35.htm
zapojit křížem a stínění taky s tim lichým drátem

Re: Diy kabely

resite kraviny smile

Tasker 4x4m2 na speaconech
http://img125.imageshack.us/img125/7182/taskerspeaconmb2.th.jpg
a je to vyreseny, kdyz by to melo vypadat highendove staci na kabel hodit flexo

Re: Diy kabely

Tasker nebo CYSY - to je fuk!

Re: Diy kabely

Wronski: Ten Tasker je kříženej?

Re: Diy kabely

Nejlepší je výkonový 1/2 " koaxiál pro vysílače, neznám nic lepšího...Stojí asi dvě kila v Gesu...

Re: Diy kabely

Ten článek od Sýkory je v Audio A. č. 1/93,  str. 6-9. Taky pár článků vyšlo ve Stereu videu, ale ještě za staré éry, kdy tam psal p. Sýkora a P.D. To se ještě člověk něco mohl dozvědět. Dnes je to podle hesla " čí reklama tě živí, toho výrobky vítězí" . Už si ani nevzpomenu, kdy naposled nějakej zesilovač prošel měřením.

Re: Diy kabely

Ten Tasker možná bude ohebnější a přece jen vypadá o cosi líp, než bílá CYSY /černou dnes sehnat je téměř nemožný/. Z elektrického hlediska jsou oba kabely úplně rovnocenný, pakliže jde o křížovou čtyřku, z cenového hlediska vítězí CYSY ... Neutriky chválím.

Web

Re: Diy kabely

antonio: Je to uplne normalni dvoulinka (nebo ctyrlinka), cely to ma kulatej prurez.
Je to krasne ohebny takze si to hned poslusne sedne, je to v cerny nebo sedy (seda je hnusna - ale porad lepsi nez bila, ze jo...)
Mam to podobne jak ukazal hot.shot - 4 x 2,5 a speakony. A s mym soucasnym usporadanim si to ani neumim predstavit jinak (2pasma aktiv, zesilovace v krabici - ne v bednach).

Jinak kdysi, kdyz se zacalo blbnout s koaxama na Lopuchu, tak jsem si ukroutil krizovy dvojce z Ecoflexu, ale nikdy jsem vlastne nezjistil, jestli je to nejak lepsi nebo horsi nez dvoulinka se stejnym prurezem.
Z tech dob mam jeste ve sklepe kus vykonovyho koaxu se vzduchovym dielektrikem, proti kterymu je Aircom tkanicka smile Kdyby se to pouzilo na regalovky, tak uz neni potreba stojan - drzely by na tech kabelech big_smile

Re: Diy kabely

kde v brne je k zohnaniu relatívne lacné CYSY? smile

Web

Re: Diy kabely

treba http://www.elfetex.cz/stranky3/kontakt/brno.htm

Re: Diy kabely

Daj se někde sehnat samostatný "hifi" hadrový oplety?

Re: Diy kabely

jo je to křížová 4ka. Tasker je docela hradej ale bílá CYSY to je hnus, aspon ta med by mohla být o něco čištější než u cysy. akorád si budu muset udelat nějakej "rozvadeč" protože PA zesy maj výstupy 2 pólový (4 pól tam je jako stereo výstup). Takže nějakou 1U krabici,  2pól vstup a na výstupu rozhodit do 4pólu. jinak nic jinýho než Neutriky nepoužívám akorád cinche mam od Adam Hall

Frank: hadrový oplety? co tím myslíš? flexo?

Re: Diy kabely

Co já vim jaký flexo smile Prostě něco, aby ten kabel vypadal jako horolezecký lano big_smile

Re: Diy kabely

co tohle?