Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

No moc sa mi nezda, ze TVM produkovalo nejakemodifikovane repraky a dodavali ich v takych malych seriach pre uvedene bedne. V com spociva ta modifikacia? ina membrana, iny former, alebo magnet? Co za para,etre vlastne menia a preco?

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Hop377:
Já si myslím že VOBA nemá od TVM modifikovaný ,ale vybíraný nebo nesložený a modifikace si pak dělají růčo ve firmě sami... o tom je asi jejich know-how spolu s precizním návrhem optimálních vyhýbek...

Brehowicz:
Já kdybych měl domado předělat např. TVM188 tak bych si ji objednal rozloženou... použil větší / nebo kvalitnější-účinnější magnet,jinej lak (impregnaci) na membránu, jinej vnitřní závěs v místě kde membrána přechází ve vnější gumovej závěs bych použil nějakej antirezonanční nátěr kvůli odrazům a interakci membrány a závěsu... a pak to precizně vystředil při smontování...myslím že by to pomohlo dost.... hotovej  koš bych až tak moc extrémně neřešil max olepit v kritických místech nějakým gumoasfaltem...

Není co dodávat...

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

To Dawsoo
Aj o tom silne pochybujem, asi ta ich modifikacia spociva len vo vybrani spravnych kusov, ktore nie su vyosene a podobne.
A ktomu, co popisujes domado predelane repro, ma to vobec cenu? Ved to uz bude uplne iny reprak a jednoduchsie kupit novy taky aky potrebujes.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

dawsoo: jinej, jinej, jinej... v podstatě jinej reprák, škoda námahy. Taky silně pochybuju, že TVM dělá nějaké modifikace, onehdá jsem se na to ptal AV a taky to byly sériovky, byť vybírané. TVM na ty "větší úpravy" prostě nemá, neumí. Napište někdo Vobě.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

a prečo si na konzultácie nepozvete priamo Ekiho?
myslím, že by to vysvetlil asi najlepšie.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Si myslis, ze pustia bozsku? To ako by sme chceli od Krauta zistit ako sklada molekuly do tych jeho zazracnych kablov. Keby priznali, ze tam davaju TVM a navyse tak ako idu z fabriky, tak asi by tazko predavali Haj-end za 20k.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Když už nepustí, tak alespoň TVM by mohla, dokonce ani těm polským ultrahájendovým hornám nedělá nic extra, jen sériovku ARZ.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Ty vado asi bych fakt chtěl slyšet ten jejich skoro zazrak bo to tak z recenze malem vypada a chtěl bych mit ale k tomu samozřejmě i konkurenci ve stejne cenové hladině a nedej bože zhladiny 60 tis.jak to pišou.Ať si na ten basak dali třeba i pětikilovy magnet tak memb.s tim zmrveným lakem tam je dál a zavěs jak by smet.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

A komerce do 60k je nějakej zázrak?

(upravil dokken 19. 7. 2007 23:00)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

tak jsem se probral celou diskuzí na fsportu a vážně to vypadá že to bude pecka,sešlo se na tom dost lidí.
zdá se že do novejch modelů cpou TVM pořád:" použitý  basový  reproduktor  o  průměru 188 mm  s    lakovanou  papírovou membránou,  do které je  vylisována spirála ..."
http://www.voba-acoustic.com/czmain.htm

(upravil dawsoo 19. 7. 2007 23:53)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Hop & Antonio: křížek 23 a 24

Já si myslím to samý chlapi že by to byla uplně zbytečná práce nah...o myslel jsem to spíš tak že kdybych byl skalní fanda TVM nebo že s pistolí (střelnou zbraní ne Tomášem) u hlavy, kdyby mě někdo řekl udělej z něj reprák... co bych změnil resp co je na tom TVM obecně asi nejvíc na Ho...o...

Dokken:
Já osobně bych to moc nepřeceňoval hodně lidí by bylo 20 a víc a nejen na tomhle fórku,kde mi připadá že se bavilo max 5-6 stejnejch dokola a tak nějak mi zdá že i trošku spřízněných s Eki-m... Srovnání s nejlacinější řadou na DK od Cantonu nemohlo dopadnout jinak smile

Perlička, najděte si jen tak z legrace polemiky o jejich superkáblech C4U,náš Furious je zlatej s Pemzou a spol proti tomu ... bylo tam napsáno taky více než hodně promakaností reklamních povídání jim může konkurovat už jen sám velký Franta Kraut lol

.... pro svůj náhled vycházím z toho, že jsem měl možnost v klidu slyšet VOBA NONA I ,Sforzato,A VOBA NONA SE a mohu jen říci jen toliko: že se výrobci povedlo z TVM vyrazit maximum....(precizní ozvučnice a dobře urobená vyhýbka) ale nic víc... důvod je jasnej ty měniče maj limity kerý nepřekoná ani pánbůh...v téhle třídě výrobci na to kašlou a VOBA to dělá poctivě... takže logicky zmršená bedna s mizernou vyhýbkou a slušnými měniči je vždy horší než špičkově udělaná s excelentní vyhýbkou a horšími měniči... to je snad každýmu jasný...

Není co dodávat...

(upravil dokken 19. 7. 2007 23:40)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Jestli můžu k tomu něco..jak sem s celý diskuze vytušil,tak bych nepřikládal váhu toho údajně skvělýho zvuku až tak údajně modifikovanýmu tevemku,ale spíš si kucí rádně vyhráli s bedýnkou.Ta nenápadná poznámka Ekiho,o tom jak bedna na určitejch pásmech rezonuje a oni jak tohle vychytávaj a nějakým způsobem eliminujou.Tam bych viděl jádro pudla.
Rozhodně bych to ale dawsoo nezlehčoval,jestli lezeš i jinam tak znáš Acona a etc a jejich nekompromisní nárok na zvuk.

(upravil dawsoo 20. 7. 2007 0:28)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Dokken:
Ne naopak nenapadlo by mě zlehčovat ale naopak ani přeceňovat.... prostě za 20k z toho co jde koupit hotový v krámě to bude dobrá volba smile Jen nemam rád paušalizování typu "do 60k není konkurence"... to je kravina už z principu....bohužel ač by jsme si asi všichni přáli opak zázraky se ani v hifi nedějí.... pouze občas ulítne nějaká pěkná konstrukce a může se vymykat z průměru.... pokud je Comona tento případ jedinně dobře,ale stát nohama na zemi ... Jde přeci o CZ výrobce s CZ měniči tak jen držet palec a mít radost že aspoň někdo u nás dál dělá poctivý věci.

Není co dodávat...

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Chcelo by to porovnať s napr. Seasom alebo Scan-speakom. Myslim že za tu cenu bude hrať lepšie normálny (netuningovany) reproň od lepšej značky. No a už keď sa na ňom vymeni magnet tak už duplom! Inak nevidím zmysel v prerábaní hov.. na tortu.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

No poslouchali to lidi kterým se dá věřit.Skoro všichni se shodli na tom že bedna ničím nesere a nic tam nechybí(v rámci cenový kategorie do 20k).Zdá se že z TVM vyždímali maximum.Myslím že tam maximálně dali větší magnet co se týče repra a odladili pěčlivě výhybku.A o tom to je.Kámoš si před lety postavil Besie nevím kolik od Sýkory a hrálo to se žlutým Seasím géčkem na pikaču.Tím samo nechci zlehčovat jeho osobu.Spravila to výhybka na středobasech  o celej 1mH větší!Že to bylo správně a to sme to ladili uchometricky,jsme se pak přesvědčili podle podobnejch projektů.Ale jak říkám,nebylo by na škodu to slyšet na vlastní uši.

(upravil pistole 20. 7. 2007 23:08)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

1) Bessie nedělal Bohouš Sýkora ale jinej Sýkora (tuším že nějak spřízněnej) a Janura
2) Já jsem se o těch budkách co voba staví s majitelem firmy bavil a tvrdí že tam jsou dělaný ty změny o kterých jsem mluvil
3) pokud chcete slyšet jak by zněly Vobabudky se skenspíkam není problém - jmenují se Vact a používají 18W8535 a D29059700 - jsou uzavčený a strojí bratru něco kolem 200 tisíc CZK
4) Co se konstrukce beden týče vím o tom trochu víc, než tady mohu říct a taky mám něco změřeno a protože se jak jsem již dříve  řekl známe s majitelem tak konstrukci nebudu komentovat a ani naznačovat. Snad jenom takový PMA by mohl být sdílnější, tuším že se knim vyjadřoval někde na f-sportu nebo na slovanetu.

Jo a ke zkušenostem různejch hifistů s poslechem bych se raději nevyjadřoval. Je jenom málo lidí co dokážou poslechem něco poznat. o něco víc dokáže poznat něco poslechem s podporou měření. a zbytek jsou tetřevi.

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

teď to pistole obalil ještě větším tajemnem smile

(upravil mechanik 21. 7. 2007 22:24)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

môj otec má reprobedne značky DENON raz na nich odpásol 1 výškač dal tam teslu a čo sa stal nestalo tá tesla hrala ako origoš DENON!!! a ten denon neni žiaden šmeid,má ešte jedno 3 pásmo od tesly je tam ten istý reprák!! a hrá to strašne...inak teslu vôbec nezbožnujem ale toto ma proste prekvapilo! yikes čo na to poviete???  dakedy tam dám tesla basák iba tak pre skúšku....

(upravil dawsoo 21. 7. 2007 23:56)

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

Denon nemá vlastní měniče a není to žádný tradiční výrobce beden pouze pro něj dělá někdo levně OEM k věžím nebo DK a nějakou HI-FI stereo řadu - kvalitou asi  jako SONY/Technics,Pioneer a spol.  což je stejná písnička ... to že denon hraje lépe i s TVM ARV104 než 3p komplet Tesla je vcelku možný a nezamená to nic než to že Denon může mít stejně mizernej vejškáč nebo třeba o fous lépe vyřešenou vyhýbku kerá k ARV náhodou sedne a drobet lepší zbylý měniiče....to na to řeknu já...

Není co dodávat...

Re: Něco pro pobavení - VOBA Note Commona

tak to že ten DENON nemá vlastné reprá ma dosť sklamalo sad aj to že to asi lepšie než tesla asi neni sad ale hlavne že to má pekný zvuk smile je jedno či je to výhybkou alebo reprákom.