Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » zesilovač s TDA 1562Q

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 24]

(upravil millano 19. 3. 2010 9:55)

Téma: zesilovač s TDA 1562Q

---

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

(upravil babakus 1. 3. 2010 12:47)

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Pěkný, ale mám jednu připomínku. Proč není IO na okraji plošáku? Takhle je zbytečně utopený a bude se špatně přidělávat ke chladiči. Hranolek je sice možnost, ale je to další přechod v chlazení.

Edit: Co položit ten obvod na ležáka? Například tohle řešení ala EZK se mi velice zamlouvá
http://www.ezk.cz/e-shop/img/det/kmj1562.jpg

Re: zesilovač s TDA 1562Q

To s EZK jsem dělal,a moc mi neštimovalo ohýbání nožiček toho švábu.Osobně bych to dal klasicky-na kraj "na stojáka".Pak se může šroubovat přímo na chladič nebo použít vingl.

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Navíc se zase musí udělat přechod mezi chladičem a švábem nějákým mezikusem, protože tam je výška kuprextitu a potom ještě nožičky součástek. Dodělávám svojí verzi, tak to sem můžu potom napostit.

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Takže IO naležato není teda úplně košér. Pak teda zbývá jen posunutí IO na okraj plošáku.

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Už to mám hotový, jenom dodělám pár úprav a řekl bych že do desíti je tu moje verze.

(upravil millano 1. 3. 2010 21:47)

Re: zesilovač s TDA 1562Q

mohl bych poprosit někoho šikovného kdo by upravil můj navrh desky ?

úpravy: rozlitá měd, cesty kondenzátorů nábojové pumpy a zdroje zdvojit až k IO ( tim se zmenší cesta +12 k IO a bude se moct posunout ke kraji ), upravit lehce umístění součástek nf vstupu a mute, mezi 1. a 2.elyt filtru napájení vložit cívku, např. z 12V vetve ATX zdroje ( rozteč 10mm ).

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Tak tady je moje troška do mlejna..
http://www.edisk.cz/stahni/76694/TDA156 … .53KB.html

Kdyby měl ještě někdo nějákou konstruktivní radu, rád se poučím a návrh předělám.

(upravil zuki 1. 3. 2010 22:58)

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Nevím s jakou rezervou jsou v knihovně součástek obrysy kondenzátorů (elektrolytů) u BigDrobka. Je dobré jim preventivně nechat trochu více prostoru (když to jde), aby se nedotýkaly pouzdrem a byla mezi nima aspoň malá mezera. Vývody kondů taky nemusí být přesně v ose a pak se tam při osazování mezi sebou "perou" o místo...

Re: zesilovač s TDA 1562Q

zuki: Udělám prototyp a podle toho to buď roztáhnu nebo nechám, jak je.. smile

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Jak to vypadá? Máš odzkoušeno?

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Praskla mi výbojka v osvitce, stavím UV osvitku, v pátek bych měl mít veškerej matroš, takže hned potom se bude stavit prototyp. Trochu nečekaná komplikace a dvoustranky nažehlovací metodou dost dobře nejdou. smile

(upravil sinclair 29. 3. 2010 22:13)

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Tak jsem zvědav, který frajer to první postaví, oživí, proměří a vyfotí smile

Kdyby někdo chtěl sakra vydatný zdroj UV záření, tak víceméně zadarmo /cca za dvoje Lucky Strike/ věnuju dotyčnému plně funkční horské slunce s hořákem /výbojkou/ 125W, pokud si zaplatí poštovné.

Web

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Jinak pro jaké kapacity to je navrhováno? Co jsem tady tak zahlédl, tak není dobré jít nějak moc výše, než na doporučovaných 4m7 resp. 2m2, ale já určitě nejsem ten pravý, co by ti to měl radit:) To proč jsou vyskládané z několika kyblíků, je mi samozřejmě jasné.

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Já jsem ale Milanovi říkal, že je zbytečné kýble do H-čka skládat z několika obyčejných kapacit, ale bohatě postačí kondenzátor Nippon 4.700uF/25V řady LXZ.
Na jednom značkovém kusu TDA1562Q, koupeném snad za čtyři stovky v ERA Components, jsem zkoušel, co snesou vnitřní spínače a kapacity nábojových pump jsem vyskládal v každé větvi ze tří kondů 2.200uF/25V LXZ paralelně. Šváb to sice přežil a dával výkon jako prase, ale u kusů, koupených jinde bych si tím tak jistý nebyl. Možná, že zrovna EZK, protože je sami používají, nakupují dobrou sortu, ale zrovna tenhle IO bych se v GME či GESu bál koupit.

Web

(upravil intel4ever 30. 3. 2010 10:44)

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Někde jsem od tebe narazil na tip na ERA Components, ale ti už tyhle šváby nevedou. Včera jsem je objednával z EZK, tak doufám že jsem neudělal chybu. Navíc to plánuji využít jako čtyřkanál pro dvě kompa a dva ovály, takže se TDAčka nebudou trápit do subu.

Re: zesilovač s TDA 1562Q

Sinclair- malý UVIR ?

Web

Re: zesilovač s TDA 1562Q

No je pravda, že já to TDAčko ze zvědavosti kupoval už tak před třemi lety a až nedávno jsem se dostal k pokusům s ním.
Ano, všiml jsem si, že i ERA Components, jako bývalá velmi solidní firma, už prodává jen to, co se jim hodí a co jde maximálně na odbyt.
Podle mě tak skončí většina solidních českých firem /možná i ECOM/ a do několika let budeme muset slušný materiál nakupovat výhradně v zahraničí , za draho u Farnella, RS Components a bůhvíkde jinde, což obyčejné bastlíře opět zažene do ohavných zasmrádlých bastlšopů typu GME, GES a podobných.
Bludný kruh, ze kterého není úniku, slušná česká firma se prostě prodejem v kusovém množství neuživí, je to ztrátové a bude to první, co budou šéfové českých firem eliminovat. Vidím to sám na Aldaxu a je dost dobře možné, že Aldax bude se svými kontakty u výrobců a výhradních zástupců v zahraničí suplovat Ecom a podobné firmy.

Vemte si příklad: chcete v ČR prodávat Nippon třeba 10G/80V. problém není objednat a koupit, problém je, že balicí jednotka je 100ks u větších elytů a 1000ks u menších  a můžeme se jen dohadovat, jak dlouho nám to RobinHoodovské nadšení vydrží a jak dlouho budeme ochotni platit DPH ze skladových zásob... a jsme ve stejné prdeli, ve které jsme byli na začátku....

Nelíbilo se mi už to /kdo viděl tištěný katalog Ecomu/, že takováto firma začala prodávat prachsprostou čínskou bižuterii, například jacky a zásuvky, které do sebe nepasují ani násilím, nejdou pájet, na jackových zásuvkách do panelu jsou stržené závity a podobně. Tenhle sprostej šrot, i když levný, by se do tohohle státu podle mě vůbec neměl dostávat a už vůbec ne do takových firem.
Určitou oázou by na čas mohla být firma Cliff, která opajcovala něco od REANu, něco od Neutriku, ale dělají to poměrně solidně, za rozumný ceny a dá se s tím pracovat. Odkaz na prodejce Cliffu:
http://www.gwacoustics.com/index.php
Na stránkách není úplně všechno, dělají i Speacony, Powercony a protějšky k nim. Je dobře tam zavolat.
XLR konektor Cliff po rozebrání není k rozeznání od Neutriku a to včetně pokovení kontaktů.

Edit: Ano, myslím, že je to UVIR, ten skládací.

Web

Re: zesilovač s TDA 1562Q

ok,skúsim dohodnúť s Martinom alebo jožim keď pôjdu na návštevu, by som si ho vzal.jedno doma mám ale bohvieako dlho vydrží.

Web

Re: zesilovač s TDA 1562Q

... ke "zdvihovým" elytům samotný výrobce Philips/NXP v technické podpoře sděluje, že za optimální hodnotu považuje 22000µF, další zvětšování kapacity už nemá vliv na výkon na nižších frekvencích (<100Hz)
-> co ale zdůrazňují, je potřeba nízkého ESR elytů, rozdíl je vidět na grafu ->
(ostrý zlom charakteristiky na nízkých frekvencích a celkově nižší dosažitelný výkon)  wink

http://s4.postimg.cc/tk5cobwhl/1389_tda1562q.jpg

Příspěvky [1 až 20 z 24]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » zesilovač s TDA 1562Q

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£