Téma: Wondom JAB4

Není tu nějakou velkou náhodou někdo, komu prošla rukama tahleta konkrétní věc? Zajímá mě jen a pouze typ JAB4, a výhradně praktická zkušenost. Co je na webu si umím dohledat sám.

Re: Wondom JAB4

V pár projektech jsem JAB4 použil, co potřebuješ vědět ?

(upravil ransom 27. 8. 2026 17:13)

Tak kdybys náhodou věděl, jak v nově založeném projektu zprovoznit BT přijímač. On to asi ne úplně každý potřebuje.
Deska mi přišla s nahraným demo programem. V tom byl BT přijímač zprovozněný. Když jsem si ale na zkoušku udělal svůj první jednoduchý projekt a nahrál ho (ne do pevné paměti, jen jako testovací), BT nejen že nehrálo, ale i po chvíli přestalo být zařízení viditelné. Po restartu naběhnul zpátky demo program a BT zase chodilo. Pekloval jsem se s tím dobu, trápil výslechama AI, ale nehnul jsem s tím.
Vykoukal jsem z továrního programu veškerá nastavení kolem jádra (moc toho není) a použil je, ale nic.
Svůj projekt jsem nakonec vyřešil tak, že jsem si ten demo postupně ozobával, zmenšoval a upravoval, a průběžně zkoušel, že BT furt funguje. Nakonec jsem si ho uložil pod jiným názvem a nakreslil svou vlastní signálovou cestu (z původního nezbylo vůbec nic). A šlape to. Přesto bych radši věděl jak na funkční BT v nově založeném projektu.

(upravil Dzin 27. 8. 2026 23:24)

Jo jo, je to lehce neintuitivní, protože BT modul běží ve slave režimu, je potřeba nastavit nejenom vstup, ale taky zapnout sériový výstup a nastavit na Master Mode, bez něj to nejede, protože hodiny z něj se používají jako hodiny pro BT modul a zároveň jako synchronizace pro sériový vstup. Stačí tohle nastavení a hle modul ožije, protože má díky tomu hodiny a pak na vstupech 4 a 5 se objeví případný BT stereo (data jsou na vstupu Sdata_in1 nikoliv na Sdata_in0, jak by člověk očekával, takže po analogových 0 a 1 na vstupech 2 a 3 nic není, proto až na 4 a 5).

https://nobomi.cz/hiend/imgs/JAB4_BT.jpg

Jo, že to je na vstupech posunutý, to jsem vykoukal.
Ještě přebejvám většinu času na chatě, ale jen co se dostanu do kutírny, kouknu na to.
Díky moc!

K tomuhle všemu mě napadá ještě doplnění, že samplerate v SigmaStudiu musí sedět se sampleratou vstupního I2S signálu, jinak to buďto vůbec nehraje, nebo z toho leze strašně hlasitý bordel trochu připomínající původní signál.
ADAU1401/1701 nemá ASRC/SSRC, takže neumí resamplovat cokoli nesedícího se sampleratou projektu. Chtěl bych někdy vyzkoušet ADAU1466, který má ASRC a snad by dokonce měl umět I2S slave na vstupu (.

BT receivery mívají na I2S většinou 48 kHz, co jsem tak zatím vysledoval.

Web

(upravil ransom 28. 8. 2026 16:01)

Beru na vědomí, dík oběma!