Téma: Audio do imperialistického keplu
ahoj, cena mého vysněného vozu už klesla natolik, že už jsem si mohl dovolit jeho základní verzi, krom šuvajzu spojeném s přihlášením, kupou mikro závad a kupou zanedbaných věcí po původním majiteli a bazarníkovi, řeším abych tam měl ozvučení aspoň takové, jaké mám ve stávajícím keplu.
Ve stávajícím mám tří pásmové dveře, vejškáč DT-284, kalotovej střeďák HiVi, a středobas monacor SP8-150PA, v kufru pak dva 10" woofery pioneer, celý to řídí miniDSP a poháněj to tři zesilovače pioneer, dva 4 kanály 150W a jeden monoblok 1200W
V tom "novém" bych to chtěl mít plus mínus stejně.
Dveře by asi na 8" předělat šly:

místo v kufru jsem ještě neměřil, problém je trošku horejšek dveří, moc místa tam neni, takhle by to vycházelo se stejným osazením:

s tím ferrofluidovým vejškáčem ale nejsem moc spokojenej a tak sem našel náhradu, která by tam výkonově i rozměrově jakštakš šla, dayton ST603-4:

myslel jsem si, že bych ten vejškáč od vyššího středu dělil pasivně, protože se mezi nima nemusej řešit časový korekce a pak by mi stačilo jenom 6-ti kanálový DSPčko, který mi z předchozích pokusů nějaký zbylo (pioneer DEQ s1000a2), nějakou pasivní výhybku jsem zkusil podle simulace udělat, ale když jsem jí pak oměřoval, tak jsem zjistil, že fáze kalotovýho a tlakovýho měniče nejdou pasivně svázat, ten vejškovej rozdíl asi 3cm se pasivně ochcat nedá:
takže buď musim rozjet znova variantu s vejškáčem DT-284 a nebo koupit 8-mi kanálový DSPčko, miniDSP bych znova nechtěl, ten šum už je nesnesitelnej

Podpora webu
Nahrát obrázek