Re: Moje Nautilusy

hmm zaujimave, nenapadlo mi ze taketo prepojky by slo kupit hotove hmm2 dik za tip smile

@dfit vylite je to len v medzikruzi kde sa spajaju susedne steny zavitu toho sneku. Zpevnene su spoje tkaninou na niektorych miestach, inak celkovy objem vyliaty nie je. Nerezonuje absolutne nic.

(upravil jozy 29. 5. 2026 15:06)

Tie prepojky sú na prepájanie batérií. Ty potrebuješ prepojiť zvuk. To nebude fungovať. big_smile

Maš to že masaker. Predpokladám že sú v Prahe? Kebyže ich pritiahneš do KE, daj vedieť, stavil by som sa na posluch. smile

tie prepojky skus z medi a dat poriadne galvanicky pozlatit napr sperkarovi alebo  do zlatnictva.
inak krasny projekt, smekam klobouk.

Wili: Co ozvučnice - když tomu naložíš? Je to dost tuhý? Nepulzuje to? Já ten materiál neznám, tak si neumím představit jak se to chová. Ten tvar by na to měl mít zásadní vliv, aby to bylo ok. Při různých hlasitostech si to zachovává svůj "projev"?

(upravil Wili 16. 6. 2026 10:23)

naplno som este neskusal... tuhe to je urcite viac nez dost smile ale skusim nejake pokusy a dam vediet.

Pri roznych hlasitostiach to hra stredy-vysky dost konzistentne, basy mam pocit ze idu hlbsie ak sa tomu prida - mozno to lepsie prefukne zvukovod big_smile cosi podobne som zaznamenal aj pri merani frekvencnych chariek ak som testoval rozne tlmenia, ak som meral na nizkom vykone uplne chybal spodok, ak som pridal vykon slo to ovela hlbsie s daleko mensim poklesom.

Myslim ze tu je aj najvacsia vyhoda oproti mojim velkym 802, tie ked hraju potichu su dost nevyrazne, potrebuju trochu vykon aby hrali pekne vsetky pasma. Nautilusy hraju velmi pekne aj potichu.

Edit: Paf
- pri vysokom vykone a velmi hlbokych tonoch je citit na povrchu v zadnej casti za basovym repro jemne vibracie, nie je to uplne inertne.

Myslím, že díky tvaru to nebude zase taková divočina.
Pokud ti dělají radost tak ať si to třeba i bublá big_smile