Re: Je tu nějaký bastlíř, který tohle umí pochopit?
Jo, já tomu rozumím.
Kč 98 600,- - RCA signálový 2x 1 m
Kč 246 460,- - reproduktorový 2x 2 m
Kč 484 650,- - reproduktorový 2x 2 m (bi-wiring)
Kč 102 300,- - napájecí SILVER MAX 1,5 m
Ani kdyby byla hyperinflace
Ženský zase dají půl mega za kabelku...
tak to se v Náchodě mají moc dobře ... 
#6 3. 3. 2026 7:59 (upravil Tomanes 3. 3. 2026 8:00)
+ pocit, že se po jejich zapojení zvuk osvobodí, aniž by modifikoval charakter sestavy
To je fakt jen o pocitech... Když vysolíš takový balík, tak prostě ten pocit máš i kdybys nechtěl, že to bude hrát líp..
Četl jsem recenzi reproduktorů na zahraničních stránkách a musel jsem se pousmát jak komentoval recenzent jedny kabely -
přeloženo v překladači:
Moje reproduktorové kabely za 3 000 dolarů (bez soudu...koupené před mnoha měsíci s obrovskou slevou) s těmito nefungovaly tak dobře jako s párem reproduktorových kabelů QED za 200 dolarů. Synergie je skutečná věc.
Tomanes tak víš jak. Možná měly vyšší indukčnost a ubraly na výškách 0.1dB.
Použití na nesprávném zařízení.
Tak ono to opravdu muze byt slyset. Je jasne, ze u nestabilniho zesu bude kabel s mustkem delat utlumovy clanek a muze opravdu charakter prednesu slysitelne zmenit. Tak samo kabel s vyssi kapacitou. Ale porad plati , ze na dobre navrzeny a vyrobeny zesilovac , ktery je stabilni do komplexni zateze bude mit kabel jen naprosto minimalni vliv. Nez investovat tisice do kabelu je lepe investovat cas k ziskani informaci o technicke zpusobilosti zesilovace , ktery hodlam kupovat a ne se nechat zlakat pokakanou "uchometrii"
Stale tvrdim, ze mereni do komplexni zateze by melo byt jedno z hlavnich kriterii.....

Podpora webu
Nahrát obrázek