Re: Sluchátkárna

lada5 napsal:

Tak se omlouvám nevím jak to lépe popsat aby to neznělo povýšenecky ale prostě jsem si prošel nějakým vývojem a měl jsem to štěstí že jsem si mohl poslechnout velmi kvalitní sluchátka a cca min.rok jsem zkoušel nějaké okolo 20tisíc.Hrálo to dobře ale rada od kolegy byla kup to nejlepší na co máš ušetříš tím spoustu peněz za další postup tím že něco koupíš a pak prodáš se ztrátou a koupíš něco jiného atd.Podle mě měl pravdu samozřejmě jsem si sluchátka před koupí vyzkoušel a na stejném řetězci co jsem si chtěl pořídit.Lze na různých sluchátkových nebo audio video výstavách nebo akcích firmy Audigo poslechnout případně domluvit poslech u nich.Ještě si myslím že sluchátka je potřeba naučit se poslouchat, cca 1-2 roky mě trvalo než jsem dokázal dobře rozlišit rozdíly a jemné nuance a třeba rozdíly v da převodnících a zesilovačích.Jinak na sluchátka jsem přešel kvůli manželce ale bedny mám také.

Premyslam nad tym vyrokom kolegy uz druhy den a asi ma pravdu. Otazka je, ci presokocit tkzv. "vyvoj" je dobre alebo zle. Je lepsie odskusat viacero alternativ, alebo sa ozaj vrhnut na jedne sluchadla s cenovkou (a snad aj kvalitou) vysoko a dalej neriesit? Neprisli by sme tak trosku aj o radost z poznavania a vsetko s tym spojene? Neviem.

Někdy je to těžký. Pracně jsem sehnal starou verzi AKG 701 a hrajou fakt analyticky. Pak jsem zkusil nižší řadu Sennheiser, 555 a vyhrály to. I když technicky jsou asi 701 lepší, tak mě 555 víc baví. Takže asi vybírat ušima a to muže docela dlouho trvat.

jarga69
ale stále tu len ospevuješ slúchadlá s koncepciou vývoja spred cca 30 rokov dozadu.
Naozaj si sprav deň - dva voľna a skús si obehnúť nejaké shopy so slúchadlami. Budeš naozaj prekvapený.

To jsme se asi nepochopili. Já nemám "audiophile nervosa"

Tak ono je to celkem jedno, jaký je, či není vývoj, nebo technická úroveň "železa", nejdůležitější je, aby se to hraní přes něj líbilo a bavilo to dlouhodobě.
Já například rád Beyerdynamic, zatímco někdo jinej je nemusí a to je správně, neb každej máme jiné uši - jinak by všem stačil jenom jeden model sluchátek. smile

Hordek, to je samozrejme v poriadku. No ty máš tiež len skúsenosti s lacnými BD tuším 880 a 990?
Zvukový charakter Beyer veľmi dobre poznám.
Ja mám 880 aj 990 aj T90 aj T1. Musím na rovinu povedať, že T1 sú na míle vzdialené pred 990, 880 a pod.
Proste vývoj a cenu nezastavíš - neovplyvníš.

Ale jo, nemám nic proti vývoji, ani proti mnohem vyšším "cenovým" levelům a věřím, že jsou lepší, ale s tím co mám jsem spokojený, tedy nemám zatím tu potřebu "spořit" na dobrém alkoholu, abych si koupil nový lepší dražší model... smile

P.S.- mé "nedražší" Beyery jsou DT-1990 Pro, ale raději mám DT 990 Edition/600R.

(upravil Milos66 3. 7. 2025 18:45)

Áno, poznám zo pár ľudí s takým nadšením ako ty. Stačia im slúchadlá jedny za cca 10 rokov a sú spokojný. Výstup zo zvukovky v kompe a je vymalované.
Ja sa trápim a hľadám cestu ako nepredať oblíčku a pritom si užiť tú vysnívanú zvukovú nirvánu.

Zvukovou nirvánu znám jen jednu --- rybník, pruty, večer, klid a les se svými zvuky kolem, k tomu všemu vychlazenou 12-tku a není nic, co by tomu mohlo konkurovat. smile

Snad jen nazhavena osumnactka...

Přímo nebo nepřímo žhavená?

(upravil Hordek 4. 7. 2025 7:11)

Něco do sluchátkárny. smile Test začíná od 1:12.
https://www.youtube.com/watch?v=0rQkWxWoQ9c

Nechce niekto vyskúšať - obetovať sa?
Cena je celkom slušná
https://shenzhenaudio.com/products/moon … -headphone

(upravil BlackRider 7. 7. 2025 22:32)

Za kousek přes 4k CZK to vypadá zajímavě. Máš nějaký zvěsti, že je to dobrý?

Edit:
To natočení měničů na ucho si myslím má něco do sebe, mají to tak i HD 555, ale v tomto případě je to víc.

Natočenie meničov majú aj Beyerdynamic T1.
Skúsenosti s Moondrop Horizon samozrejme nemám a ani som nič nenašiel. Je to novinka, preto som písal, či sa niekto nechystá na nákup nových slúchadiel. Bola by to jedna z možností.

Do #1 příspěvku jsem přidal další poznatek ohledně Bell Rhyme.