Téma: Rezistory MT-0,25
Dostal jsem nezanedbatelné množství rezistorů různých hodnot made in CCCP
s označením MT-0,25, viz obrázek. MLT znám, ale tohle ne, je to k něčemu, nebo jsou to obyčejný uhlíkový rezistory?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Dílna » Rezistory MT-0,25
Stránky: 1
Dostal jsem nezanedbatelné množství rezistorů různých hodnot made in CCCP
s označením MT-0,25, viz obrázek. MLT znám, ale tohle ne, je to k něčemu, nebo jsou to obyčejný uhlíkový rezistory?
Odpory označené jako MT-0,25 bývají zpravidla metaloxidové (tedy metalizované)
Pokud si chceš být jistý, můžeš zkusit opatrně seškrábnout vrchní vrstvu laku – pokud pod ní uvidíš šedou nebo světle kovovou vrstvu, jde o metaloxidový odpor. Uhlíkové mají obvykle tmavší, téměř černou odporovou vrstvu
Sú to 0,25W metal film odpory, data
dík za info, tohle jsem nemohl najít.
Dám dohromady co mám za hodnoty a asi to dám do inzerce, v každé krabičce je 200ks, to mám zásobu na několik životů... Jediný, co je blbý, tak je špatně vidět černej potisk na té tmavozelené barvě tělesa rezistoru.
Su to velmi dobre rezistory, hlavne vacsich bratov velmi rad pouzivam. Ale obcas maju problem s toleranciami.
kaed: naopak, potisk je pořád lepší než barevné proužky. Stačí slušné brýle, u barev stačí blbá barva osvětlení a všechno je jinak
zdenoeddie: ano, MLT0.5 a hlavně MLT1 jsou super, protože mají větší tělísko, bez problému vyzáří i ten 1 watt a neupečou se. Já stařec zvyklý na uhlíkové +/-20% s tolerancí 5% u těch MLT nemám problém A u lampových věcí 5% úplně stačí, jen do RIAA filtru to chce 1%
Stránky: 1
Audioweb.cz » Dílna » Rezistory MT-0,25