Re: DHA2

28,9 V

To je OK

Myslel si, či to udržia 5534?

(upravil Peter_spx 14. 6. 2025 7:43)

Tie to udrzia, to je ok.
Skor ma zaujimal pokles  VAC na Taleme.
Aka je rezerva na stabilizaciu pri tomto zatazeni. Ten moj zdroj
som testoval max do tych 200mA.

Velky prud 120mA na kanal  je nastaveny na DHA2
pre nizkoimpedancne sluchadla,
Pre zataze od 300 Ohm pripadne ako linkovy preamp ,by som nastavil nizsi prud.

Tak tých skoro 7 Volt rezerva by malo byť v pohode.
Ja to budem používať výhradne ako HA.
Teraz poriešiť krabicu.

https://i.postimg.cc/FK9CnWwV/Hniezdo.jpg

Takéto hniezdo počúvam celý víkend
Ten prerobený zdroj pomohol neskutočne rozohrať ten HA. Počúval som rôzne zvukové žánre. S ničím nemal problém. Dynamika poskočila o kus ďalej. Ha sa zdá byť omnoho rýchlejší a presnejší. Basy idú hlbšie a majú presnú kontúru a pekne vás dokážu vtiahnuť do muziky. Môj testovací playlist som prehrabal hore - dolu, ale nenašiel som žiadnu skladbu, s ktorou by si HA neporadil na jednotku.
Skúšal som aj nejaké dynamické pasáže s akčných filmov, tam to bolo to isté. Perfektná kontrola a vyváženosť.
Teraz mám dilemu, či to dať do jednej veľkej krabice, alebo to rozdeliť na samostatné časti. Nie som rozhodnutý, ale pohrávam sa s myšlienkou oddeleného zdroja.

Zdravím bude na tie dosky pre zdroj nejaký group order? Prípadne aj na súčiastky?

Ak s tým nebude mať Peter problém, mám tri kusy, ktoré mám nazvyš.
Len podotýkam, že tie referencie, ktoré sú tam použité - LM329DZ sa už asi nedajú zohnať. Možno by sa to dalo zmenou súčiastok osadiť inými referenciami, ale to ja neposúdim.
A súčiastky - okrem tých LM329, sú úplne bežne dostupné. Všetko som kúpil z TME. Trafo je z Conradu.

Ahoj Milos, super že sa ti to pači ...ake maš sluchadla, impedanciu a bias? Zdroj k tomu je nič moc, ale ako zaklad stači, s lepšim by to išlo ešte dalej.

Ja teraz makam na jednom preampe/sluchatkači z delenym zdrojom (diskretny Ultra shunt, dual mono) ...len zdroje maju ztratovy vykon 30VA lol

BR smile

LM329BZ je dostupny na mouseri. A podla objednaviek vyzera ze este nejaku tu dobu.
Co na to Peter?

MOzes zaujemcom posunut pcb zdroja.

Referencia moze byt  LM329AZ aj BZ. 
Ackove bude asi drahsie.
V mouser-i ich maju.

(upravil Milos66 15. 6. 2025 20:18)

Oki.
Kto bude chcieť tie tri dosky, posuniem ich za náklady na výrobu + pošta. Na DPS je jedna drobná chyba značenia. Otočené dva elyty, nič strašné.
No a ešte teda na čom počúvam.
PC - Foobar, DAC S.M.S.L SU-9 PRO, USB Isolator Topping HS02. Káble do HA - netuším, nejaké hrubé CINCH, Káble z HA do slúchadiel - Viablue, typ neviem. Slúchadlá Hifiman Arya Organic.
@ analog_audio
Ty si ten zdroj videl? študoval? poznáš zapojenie? Počul si to hrať, keď usudzuješ, že je to na hovno?
A čo je Bias na slúchadlách to netuším.