Téma: Měření Spectroidem
Sranda měření Spectroidem na S24 Ultra jen pro představu. Soubor RDacoustic_sample_hdsweep_1Hz_44000Hz_-3dBFS_30s.wav kterej jsem u nich kdysi stáhnul. Dá se to brát vážně nebo koupit něco jako UMIK-1 USB?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Měření Spectroidem
Stránky: 1
Sranda měření Spectroidem na S24 Ultra jen pro představu. Soubor RDacoustic_sample_hdsweep_1Hz_44000Hz_-3dBFS_30s.wav kterej jsem u nich kdysi stáhnul. Dá se to brát vážně nebo koupit něco jako UMIK-1 USB?
Frekvenciu meria docela presne. Meral som sinus 1kHz z magnetofonu cez repráky keď som porovnával otáčky na magnetofone a porovnal z merakom rozdiel bol pár Hz .
Napríklad mne ukazoval stále niečo cez 20kHz
v izbe. Bol to menič v adaptéry pre napájanie routra.
Spectroid je fajn APPka, používám ji na mobilu.
Na měření beden ale potřebuješ mít mkrofon ideálně s rovnou frekvenčkou, nebo aspoň známou kal. křivkou. Ta se tam asi natáhnout nedá - IMHO.
Sweep je 1Hz-20kHz?
Edit:
Pro info měření bych použil bilý šum (min. 15s).
Spectroid používám orientačně už dlouho, ale jen tak na pomoc s identifikací "něčeho v terénu".
Je to v mém případě proto, že můj telefon nemá rovnou mic křivku.
Spectroid je fajn APPka, používám ji na mobilu.
Na měření beden ale potřebuješ mít mkrofon ideálně s rovnou frekvenčkou, nebo aspoň známou kal. křivkou. Ta se tam asi natáhnout nedá - IMHO.
Sweep je 1Hz-20kHz?
Meria od 3Hz do 22kHz či v linearnom alebo logaritmickom mode.
Len treba mat zapnuté otáčanie obrazovky.
V nastaveniach ide prepínať lineárne, logaritmicke, zobrazenie, obrazovka a iné rôzne funkcie. Ktoré som do detailu neštudoval.
Sweep - myslel ten soubor, co je popsán v prvním příspěvku. Jaký má parametry...
Sweep je 1Hz-20kHz?
https://rdacoustic.cz/cs/blog/2019/03/3 … mistnosti/
Na vlastní triko
https://rdacoustic.cz/wp-content/upload … FS_30s.wav
Sweep
bílej šum
Troels 3-Way Cassic
Stránky: 1
Audioweb.cz » Návrh, měření, software » Měření Spectroidem