Téma: leedh psyché s vadným výškáčem
ahoj, dostal jsem za odvoz tyhlety bedny, vypadaj stejně jak tady akorád mají nefunkční jeden vejškáč, měřením má nekonečnej odpor, asi se tam přelámal drátek někde v přechodu z membrány do zalitýho plastu, pokoušel jsem se ho rozebrat ale nedestruktivně bez šance, všecko obstříklý plastem...
Ze zadu je na něm napsáno Audax AW010E1, tady se zdá že ho mívali, ale už neni k dispozici, navíc aby tam pasoval musela by se z něj na soustruhu sundat ta čtyřhraná příruba a pak ty tři mřížky co krejou membránu.
Moje otázka zní, co s tim, podle mýho názoru ty bedny zvukově zas takovej granát nebudou, vejškáč stejný koncepce sem viděl v renaultu laguna z 90. let, taky ferrofluid, má cívku 0.39" to zavání hodně vysokou dělící frekvencí což nemam rád, napadá mě několik variant:
- A: nechat je spát a čekat až se třeba někde na ebayi objeví ten vejškáč
- B: nabastlit tam jiný vejškáče a upravit podle nich výhybku, ovšem když se něco stane basáku, kterej se pravděpodobně taky už sehnat nedá, tak
celá tahle snaha letí do koše
- C: využít jen tu bednu (30mm MDF), dát novej vejškáč i basák a postavit si z toho něco z moderních komponentů a třeba i většim výkonem, na
výhybku se pak můžou hodit kondy a cívky z tej původní
- D: v podstatě totéž co C akorád se nesoustředit na výkon ale na vysokou citlivost a vhodnost k lampovýmu zesilovači
- E: nevim...