Re: Bazarové ceny, co je ok a co ne
Tom_L
Dal som to len ako príklad extrému a nezmyslu, ktorý nemá žiadne opodstatnenie..A zvuk je zrejme nepodstatný, neexistujú ( nenašiel som..)žiadne merania, dostupné technické údaje, testy a posluchové dojmy testérov. Je to len symbol statusu majiteľa.
Tak pár testov zo zahraničných časopisov sa dohľadať dá, napr. Hi-Fi News jún 2015. Je tam aj meranie, žiaľ na ich webe som už podrobné meranie nenašiel.
Čo sa týka posluchových dojmov. Pár dní dozadu som si daný zosilňovač bol vypočuť v jednom hifi štúdiu na strednom Slovensku. Pripojený je na Focal Grande Utopia EM EVO a mne spadla brada až k členkom. Možno to bolo cenou, veľkosťou, hmotnosťou aparatúry, ..... . Ale z mojich CDčiek som počul všetko a ešte aj viac. Detaily ktoré som nikde nepočul, alebo som sa na ne len nesústredil. Tu to bolo všetko bez toho aby som to musel hľadať. Tak som len sedel a bolo mi jedno čo hrá, najlepšie by bolo keby som si mohol pustiť všetko! Áno, cena je nezmyselná ( pre moju peňeženku). Ale je to vlajková loď, ktorá nemôže byť postavená ako komercia, nedajbože v krabici od modushopu. Kór keď je to zosilňovač s výkonom jednej konskej sily. To ako to hrá už nezmysel nie je! Dá sa to postaviť za menej? Na to odpovedať neviem, na to sú tu kompetentnejší. Ja som len priemerný poslucháč čo si vie doma niečo poletovať a zlepiť bedne.