zkusil jsem to změřit rovnou u toho počítače, bylo to přes zesilovač s TAS5630 a docela dobrou zvukovku, posunul jsem bednu na kraj stolu a vypodložil jinou bednou aby byla ve středu výšky místnosti, mikrofon metr od toho ve vejšce mezi střeďákem a vejškáčem, myslim že měření docela v pohodě, do metru žádný odrazy...
No hned po prvnim propísknutí celý bedny bylo vidět že je to hodně zlý, zdá se že jak jsem to krmil rovnou ze zvukovky noteboku že její velká výstupní impedance vážně udělala svoje, takže jsem znovu proměřil všechny tři měniče, znova hodil do simulačního programu, znova naladil a znova celý změřil, takhle to teď je, simulace:
dílčí:
celková:
dokonce to už i hraje tak jak jsem si představoval, je tam ale pár věcí, kterých se furt nemůžu zbavit a sice ten hrbol na 16 KHz což je vlastnost toho vejškáče, nepomáhá ani ten RLC článek protože zesilovač i ten filtr maj tak nízkou impedanci, že to s tim prostě v reálu skoro vubec nic neudělá i bez toho odporu. Dá se to opravit jen parametrickym ekvalizérem, no a pak to nepříjemný bučení kolem 140 Hz, nevim kde se bere, bedny už jsou plný akustický vaty a nátrubek z odpadový trubky je oblepenej samolepícím bitumenem, pomáhá jedině -5dB v ekvalizéru, zkoušel jsem to pasivně RLC článkem, ale ten má jednak hrozně nízký Q a sebere to sebou skoro celý to dolní pásmo, musel bych mít tlumivku 12mH aby to mělo použitelný Q a hlavně to v tom místě srazí impedanci snad na 2 Ohmy, takže nevim, to musim odstranit nějak mechanicky, ale nevim jak