Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Třípásmo AT (SB17NRXC35, HiVi L6, HiVi TN28)

Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Třípásmo AT (SB17NRXC35, HiVi L6, HiVi TN28)

Tohle je mojí první zkušeností se sloupovými reproduktory a zároveň premiérou na tomto fóru. Velmi ocením jakékoliv konstruktivní komentáře, rady či tipy, co bych mohl zlepšit nebo udělat jinak.

Už delší dobu jsem přemýšlel nad projektem sloupového třípásma a letos přes Vánoce se mi konečně naskytl dostatek času na to, abych se do něj pustil. Inspiraci jsem čerpal z mnoha skvělých projektů na tomto fóru, a proto jsem se rozhodl podělit se o postup své práce, kterou zde budu průběžně sdílet.

Chtěl jsem vytvořit konstrukci, která bude nejen dobře znít, ale zároveň bude vizuálně přijatelná pro obývací pokoj – žádné velké „obludy“, které by neprošly "domácí inspekcí". Po pečlivém hledání a zvažování jsem vybral následující osazení:

Basové reproduktory: 2x SB Acoustics SB17NRXC35
Středový reproduktor: HiVi L6
Výškový reproduktor: HiVi TN28 (ve stylu Tweeter-on-Top)
Rozměry ozvučnice jsem navrhl na 1010 × 210 × 316 mm. Materiál bude 18mm MDF s čelní deskou o tloušťce 25 mm kvůli zaoblení. Středová komora má objem přibližně 9,2 litru a basová komora přibližně 38 litrů.

Jedinou věcí, kterou jsem zatím zcela nerozhodl, je umístění basreflexového portu. Preferuji variantu směrem dolů, ale uvědomuji si, že bedny pak budou muset být umístěny kus nad podlahou, ideálně na tvrdé podložce. Pokud má někdo s tímto řešením zkušenosti, rád uvítám vaše názory.

Momentálně jsem ve fázi návrhu v 3D softwaru. Plánuji začít s výrobou hned po novém roce a budu se těšit na vaše zpětné vazby, rady a připomínky.

https://i.postimg.cc/qqDwYyZF/Sloupy-AT.png

(upravil Anti 29. 12. 2024 20:15)

Re: Třípásmo AT (SB17NRXC35, HiVi L6, HiVi TN28)

Já ho dal na doporučení do dna, prý stačí cca 6cm na podlahou. Bednu mám na kolečkách. Basy jsou velmi působivé, přesně podle mých představ.Nicméně jsem se k tomu uchýlil jen kvůli tomu, že basreflex vycházel docela dlouhý, delší než hloubka bedny. Jinak by byl asi zepředu.

Ja len dve zvedave otazky.
Preco 2xSB + HiVi a nie napriklad 3xSB alebo 3x HiVi kedze vsetko su to 6,5"?
A to tweeter on top to ma byt ala Bower&wilkins?

jozy ano, zapomněl jsem napsat, že by to měla být “kopie” B&W. Složení reproduktoru se tak nějak odvíjí od vývoje, původně byl střed menší, taky SB, ale postupným vývojem padla volba na HiVi a nakonec se mi líbí i barevné oddělení - HiVi má stříbrnou membránu.

Příspěvky [4]

Stránky: 1

Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Třípásmo AT (SB17NRXC35, HiVi L6, HiVi TN28)

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£