Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

Putovní 3p Vismaxy nově ve verzi 2.1 k dispozici k předání v Brně: link

Audioweb.cz » Teorie & praxe » LAMPY pro KYTAROVÉ ZESILOVAČE

Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: LAMPY pro KYTAROVÉ ZESILOVAČE

LAMPY pro KYTAROVÉ ZESILOVAČE

https://www.youtube.com/watch?v=xHB6ACenmPk

Web

Re: LAMPY pro KYTAROVÉ ZESILOVAČE

chudáci staří černoši bluesmani, co byli tak chudí, že nemohli měnit lampy ve svých bakeliťácích každý doporučovaný 3 roky...J.L.Hooker třeba pracoval jako uvaděč v kině (Mc-job) a jiní se potřebovali kromě hraní živit dokonce i manuální prací...fuj! smile i Hendrix byl po většinu svého aktivního hraní chudej jak kostelní myš...bylo by zajímavý se těch dnes ikonickejch nebožtíků zeptat na zvuk jejich starejch ojetejch lamp smile smile

(upravil dawsoo 16. 12. 2024 8:49)

Pěkný video, zajímalo by mne zda existují v týhle komunitě taky spory typu, že všechny lampy hrajou stejně a zda někdo tyto věci zkouší změřit. big_smile

znáš muzikanty ne? proti jejich zvukomalebné rozlišovací schopnosti jsou hifisti-netopýři hluší pařezové...
skutečnost je ovšem taková, že hluší jsou rockeři a hlavně jejich zvukaři - proč asi, že?  smile
já bych řekl, že existuje úměra: čím je dotyčný menší umělec, tím víc řeší zvukové voodoo

Kytaristi je jiná kategorie, oni si právě hrají se zkreslením..  U baráku mám Pavla Horkého https://www.hotamps.com/

Web

kal

Nezapomeň, že v 50-tých a 60-tých letech se elektronky vyráběly masivně a tudíž byly levný, v Ćeskoslovensku se ceny pohybovaly v rozpětí 1 - 2 průměrné hodinové mzdy, nespíš i v USA byly v tu dobu docela levné.

PB: jenom jsem tím chtěl říct, že si myslím, že to tak nehrotili a drtili ty svoje aparáty dokud v nich lampy hrály...taky nezapomeň, že potřebovali doláče hlavně na chlast, drogy, děvky etc... smile

(upravil jik 16. 12. 2024 18:09)

Jednou dávno byl v rádiu Dvojka rozhovor s Radimem Hladíkem a člověk by si pomalu začal myslet, že mluví o radioamatérštině, jak tam jmenoval ty různé EC, PCL a já nevím bůhví co ještě. Sypal to z rukávu včetně čísel. Myslím, že jsem podobné výroky zaslechl i od ...Michala Pavlíčka?... jistej si nejsem. Pak taky nějaký muzikant vyprávěl, jak nějak v sériiích skladeb během koncertu mění nebo snad přepíná v kombu elektronky. Tyto a podobné výroky jsem zaznamenal z rádia! (né jedna paní povídala). Ale na "omluvu" jim budiž to, že někdo z muzikantů říkal - publikum to ztěží rozliší a dělají to hlavně pro sebe. Nakonec oni slyší jenom to své vlastní kombo na pódiu, dál už je to záležitostí PA.
K tomu bych vyřkl můj vlastní závěr ale tak nějak po Halinopawlovsku: Každý jsme nějakém způsobem ujetí. A to je dobře.

(upravil PB 16. 12. 2024 20:09)

kal: jo, jo, souhlasím, jenom jsem zavzpomínal na dobu, kdy elektronky ještě vládly elektronice. Mimochodem ten zkreslenej zvuk vzniknul tím, že neměli na silnější zesilovač, tak ho prostě přetěžovali. Všimli jste si, že tvrdil. že GZ34 je přímo žhavená??

Však zdejší radioamatéři si možná pamatují že se říkalo. "Nejlepší tranzistor je elektronka".

Příspěvky [10]

Stránky: 1

Audioweb.cz » Teorie & praxe » LAMPY pro KYTAROVÉ ZESILOVAČE

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£