Re: Actidamp MK3 V2
Shoda do 0,5mA
skupiny BL: 6.0~12 mA
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Actidamp MK3 V2
Shoda do 0,5mA
skupiny BL: 6.0~12 mA
Ved shoda ok, len ci nemaju byt vybrate aj na specificke Idss, ...kupujem naparovane od typka zo swedska, ma ich kvantá
https://www.diyaudio.com/community/thre … st-7823556
medzi 8-9mA
Pokud vím tak je to jedno, jelikož jsou předřazeny proudové zdroje, aspoň tedy v MK3 bez V2. Kdysi jsem psal dotaz na použití tesláckých KS4391-93, které mají Idss v rozsahu 5-150mA. https://www.teslakatalog.cz/KS4391.html
A myslím že přímo kazzatel mě odpověděl to co píšu na začátku, je to jedno, proudové zdroje si to podrží..
Tak pisal som mu nech mi posle s idss medzi 8 - 9 mA, ake uz to mal zabalene. Posiela mi s idss 7,2mA dufam ze to bude ok.
Mam moznost osadit stare 5534 od signetics, porovnaval niekno s novymi, 5534, ci lepsimi?
Skupina BL: 6.0~12 mA je OK
Ano stare hraji lip ale jdou osadit i moderni OZ...
do 10mA je to OK, co som skusal 11mA tak som uz musel doladovat hodnoty, ale nic hrozne.
Mam otazku ohladom IC3 v aktivnom tlmeni ako velmi ovplyvni zvuk. Ci stací aj nová 5534 od TI, alebo nieco lepsie LT1028?
Ked uz je predok diskretny asi dam aj IC1, IC2 diskret. Asi budu od burson V6 vivid.
Prvni to osad normalne, poslouchej a pak men jednotlive OZ...
Jakou mas prenosku?
Momentalne pocuvam len digital, gramec ani nemam. Gramec som mal ked boli platne na vrchole cca okolo roku 2000, potom ako prisla digitalna era som gramec predal, ale mam vela platni z 90 rokov (80% z toho co mam na vinyle nie je dostupne ani na streame), su malo hrane a hralo to vtedy lepsie ako cd. Vlastnil som vtedy aj actidamp mk4 osadeny na vystupe este BB 627, a hralo to super. Teraz banujem ze som ho predal, chcel by som znova oprasiť tento vinylovy zvuk a zacnem tym ze postavim actidamp mk3, potom by som dokupil nieky ten gramec, mozno z duhej ruky (bazos).
...su malo hrane a hralo to vtedy lepsie ako cd.
Bez obav, platí to i dnes. Postav si časem i MKIV pokud jsou desky. Každý hraje trošku jinak, ale každý má svoje kouzlo.
Starší gramec z bazaru je řešení, zejména ty s přímým náhonem. Kdysi to uměli udělat poctivěji.
... postavim actidamp mk3, potom by som dokupil nieky ten gramec, mozno z duhej ruky (bazos).
Este jedna vec, podarilo sa mi zohnat originaly Signetics 5534N maju cca 30rokov. Chcem to osadit tym najlepsim moznym, tak teraz som na vaskach co tam pichnem. Moc by pomohlo ak niekto testoval zvuk tych starych signetics vs nove operaky. Zvazujem este pouzit v aktivnom tlmeni opa134 bez kompenzacneho kondu a za diskretnym vstupom lt1115 a na konci lmko6171 so zablokovanim tantalom medzi 4 a 7.
Co je "nejlepsi" si musis urcit sám, tím že tam dáš patice a budeš přehazovat a poslouchat co vzhledem k tvé přenosce, koncáku, reprákům se ti bude nejvíc líbit. Psalo mi několik lidi a každému sedlo něco jiného.
Pozor u některých OZ, mají napájení jen +-15V (napájení nelze vzhledem k diskrétnímu předku jen tak jednoduché snížit, jako u Act Mk4)
Rezistory okolo LM317/337 som si upravil na 15V/OUT, ...škoda že na doske nie je možne osadiť na pozicii C14 kvalitny PP. Ohladom kapacit v RIAA, ak zoberiem 10% toleranciu kolko kusov objednať aby sa mi podarilo vybrať 2 rovnake? Neviem či 50ks z kazdeho bude stačiť
vybirane mam, kolem 1%
Jinak urcite kupuj 5%, nekdy se daji sehnat i 2,5% kondíky
Rezistory okolo LM317/337 som si upravil na 15V/OUT
bude treba upravit diskretni předek
Co se týká výběru kondů z 10% na 1% záleží na výrobci a na tom, jestli chytneš všechny z jedné série. Už se mi stalo, že z 20ks bylo 20ks +8% od nominálu a všechny téměř na chlup stejně. Proto je lepší skládat ze dvou hodnot paralelně, blbé je, pokud máš hotovou desku a nejde to tam dát. Takže těžko říct, kolik jich musíš mít, abys vybral. Ale myslím, že 50 by stačit mělo (to bys musel mít strašnou smůlu)
Ešte jedna otazka, ak to necham s pôvodnymi hodnotami ake napätie je na operakoch (piny 4 a 7 voci gnd)? OPA134 a OP07 čo mam su na max +-18V.
https://circuitdigest.com/calculators/l … calculator
asi+-19V ,operaky opa134 to kupodivu vydrží
Oki, vdaka. Takze na kapacitnom nasobiči ubytok 1V? Ak teda nastavim na 317/337 19V malo by to byt ok, na operakoch 18V.
Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Actidamp MK3 V2
Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!