Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Reproduktory » Tonyho měření 2 - výšky a drivery
Apropo, čím si to meral, v porovnaní s datasheetom aj mojim meraním je to nejaké hrbaté.
godz, viz první post. Je klidně možné, že by výsledky byly lepší, protože jsem při měření měl problémy a měl slabší baterku a musel jsem totiž i nově kalibrovat SPL.
Každopádně teď už je všechno ok a při tom jsem vyměnil i elektrolyt na desce za tantal. Možná je přeměřím znovu.
Každopádně co je důležitější, že tyto Bliesmy byly poslechově v krátkém porovnávacím testu lepší, než co mám k dispozici a 4mikovi díky za půjčení a zkušenost. Krátce bych to popsal jako vykreslený detail a schopnost bez stresu přenést komplexní signál, plus umí jít nízko a díky silnému neodymu mají velkou citlivost a dobře tlumenou rezonanci, takže ani tam zkreslení výrazně nevzroste.
Pokud bych nebral v úvahu peníze, tak jako top výšku bych ji bral okamžitě. Pokud bych byl ochotný trochu ze zvuku slevit, pak se dá ušetřit hodně, dobrá je 27TAC/GB, zajímavá může být TW025A20Mg a dobré jsou i levné CM25Nd z Ali. 22TAF/G je už "lenivá".
Akorát ten zlatej design u Audaxu bych asi stříknul na černo.
Membrána je AL*? Je tam celkem ostrá rezonance na ~ 26kHz.
* zdroje uvádí titan potažený zlatem (kočičím?)
antonio
Jak jinak lze popsat lenivost u výšky 22TAF/G?
To asi bude podobný jako Seas 27TBFC/G. Tupý a bez jiskry na konci pásma.
Je to prostě vhodně stažená plynulá kompenzace tak, aby vycházel průběh (takto to vypadalo na začátku; trochu je to poupraveno a za kolenem pokračuje pozvolně dál). V zásadě jde ale o doplňkovou informaci co se tam nad 20 kHz děje, +/- nějaké dB nejsou důležité.
AudioPur RT7040-03
vertikálně:
Planár z Ali. Lehoučká výška s čelní deskou z levného plastu, zadní kryt je po obvodu utěsněn zalepením, membrána je kryta jemnou "hedvábnou" síťkou, což působí už lepším dojmem. Při projíždění sinem je to zážitek. Doporučené dělení je "> 2 kHz", ale právě tam je zkreslení největší; měřil jsem od 1 kHz a při 2 V bylo tak děsivé, že jsem měření přerušil. Maximum, které jsem snesl, bylo už 1,41 V - kolem 3 kHz to bylo 14 %. Zkreslení se uklidní až nad 5 kHz a s 6dB filtrem se dá použít s kondenzátorem do 2,2 µF. Strmější filtr s použitím pro nevyšší pásmo nebude nikdy zrcadlit směrovky pásma pod ním; řešením by mohl být nepřímý zvuk směrováním mimo osu a odrazem o stěnu (pokud by měl sloužit jako supertweeter k většímu širokáči). Na krabičce hrdě a jak bývá zvykem i s překlepy "Designed and Engineeredin GERMAN".
Dovolím si přidat svoji zkušenost. Za mě fajn neseroucí vejška. Mám ji v 3P dost let a pořád je tam detail i jiskra na činelech. Nemá to kovovej charakter jak někteří větší bráškové a za ty prachy za mě cajk. Za víc peněz (nebo jinde, jak možná dodají jiní) asi máš tu jiskru nahoře jasnější...
Mám ji taky. Sice ve dvojpásmu a asi nejlepší kov od Seas a to i vzhledem k ceně. Jak píše Hanzi. Bacha má menší vnější průměr.
Audioweb.cz » Reproduktory » Tonyho měření 2 - výšky a drivery