Téma: Hifiman Arya Organic
Ahojte.
Nejdem robiť recenziu na tieto slúchadlá. Len som chcel niečo napísať pre prípadných záujemcov o tieto planáry nakoľko sú teraz v akcii. Zakúpil som ich v utorok a dneska je sobota, takže už mám niečo napočúvané.
Zvukový reťazec je PC = DAC S.M.S. SU-9 PRO = HA DIY s Bufrom LT1010 podľa katalógového zapojenia, HA s TPA6120, HA s Diamond bufferom.
Porovnával som ich so slúchadlami Beyerdynamic T1 2G napájaných zo sluchatkaču od Williho s 6N2P a E88CC. A samozrejme som skúšal Beyery kŕmiť na porovnanie tiež z toho bufferu LT1010.
Zvuk je z planárov samozrejme odlišný ako u dynamických slúchadiel. No až taký rozdiel som nečakal. Beyery T1 som považoval za top model keď som ich kupoval. Teraz ich tieto planáry zakopali do zeme.
Zvuk je omnoho plnší, priestor je čitatelnejší, ženské vokály sú naozaj veľmi pekne prekreslené. Sú naozaj dominantné. Výšky a basy sú presné. Samozrejme záleží od nahrávky. Ja som skúšal ako PCM tak aj DSD. Rozdiel tam je, no nie až taký veľký ako u Beyerov. Priestor je presne definovaný. Nástroje sú v porovnaní s Beyredynamic akoby viacej rozoznateľné - lepšie umiestnené v priestore. Proste je toho okolo hlavy viacej a viac čitateľné a detailné.
Komfort nosenia - sedenia na hlave dosť dobrý. Nikde nič netlačí a ani nevyčnieva. Výhradu mám ku dodávanému kábliku. To číňan asi nemyslel ani vážne. Dĺžku neriešim, to je jedno, ale tá kvalita je hrozná. Tenká šnúrka ako od slúchadiel od mobilu obalená nejakou čiernou tkaninou ukončená iba Jack 6,3mm. Nič viacej. Po prehodení káblu od Beyerov je to omnoho lepšie a zdá sa mi aj o dosť kvalitnejšie.
Ak by niekto zvažoval kúpiť tieto planáry, nech si ich ide vypočuť a potom možno kúpi. Ja som ich počúval v posluchovke asi 40 minút a bolo rozhodnuté. Sú naozaj presné a prezentné. Nakoľko som už starší pánko, tak mi vyhovuje trochu prezentnejšie podanie a tieto slúchadlá to u mňa spĺňajú na 1000%.
Ak by sa chcel niekto niečo opýtať, tak von s tým.