Re: Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)
By ma velmi zaujimalo ako to hraje. Dizajn je paradny. Cim to zivis ?
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)
By ma velmi zaujimalo ako to hraje. Dizajn je paradny. Cim to zivis ?
Hezký a šel bych i dál, na sokly mosazný štítky aby to evokovalo exponáty přirodopisného muzea
něco jako "Nautilus acusticus"
Dakujem za pozitivne ohlasy
Scoop zosilnovac pouzivam mini VA amp. Mam to schovane za suflikmi na vysku za stolom na zemi a krmi to TPA sluchatkac ktory je na stole a vsetko ovlada, niekedy v zimnych mesiacoch ho vymienam za lampovy podla nalady
Pred tym bednicky boli take vseliake... priestor to ma super, uhly pecka, problem ale bol ze na 150Hz bol strasny hrb a pri niektorych konkretnych pesnickach to bolo uhucane a nizke frekvencie uplne ziadne (maly objem).
Dalsi problem bol ze som to mal doladene na "flat response" co nie je dobre, bola zla faza + stredobas hral zbytocne vela, preto sa to mohlo zdat ukricane, co zase bola vyhoda ze to pekne vypichlo detaily ale na ukor ostatneho.
Teraz uz konecne pocuvam a moje prve dojmy novej upravenej verzie:
- cele sa to dost ukludnilo (takze ked to pred tym niekomu prislo ukricane teraz to nehrozi)
- uzasne zmizol nf hrb, sice to je taky kompromis (stale tam je ale je omnoho nizsi) aby impedancka nesla az nezmyselne nizko. Vdaka tomu to ma konecne basy. (vela ich nie je ale uz su tam ) asi by to aj tak chcelo nejaku ekvalizaciu na 50Hz
- vsetko je super ale na ukor citlivosti, treba do toho pustat viac ako som bol zvyknuty pred tym
- vdaka vyssim podstavcom to je asi o 3cm vyssie a vyskace mam presne vo vyske usi, takze zdanlivy ubytok energie alebo detailov vo vyskach vobec nepocitujem a hra to velmi pekne, kludne, detaily a vsetko tam je ale pritom to nie je otravne
Pomeral som celu sustavu a hodil do vituixu aby to urobilo pekne grafy od 0° po 90°... (no smoothing)
Horizontalny power response 180°
Vertikalne meranie berte s rezervou, polozene na boku sa to mera fakt blbo
Ten prepad dole pod velmi strmym uhlom je zrejme odraz od stojanu, pri posuvani IR sa to meni...
Super posun - ty vyšší podstavce mi k tomu okometricky sednou lépe.
Btw zrovna nedávno jsem si říkal, že jsi už dlouho nepotřeboval nic vytisknout koupils velkou Bambu?
na velku nemam miesto aj ked je teraz za skvelu cenu a stale vaham ale proste neni kde. Zatim se ucim s A1 mini
Inak mas na tej velkej kombo s AMS zasobnikom? Ja som velku zvazoval aj kvoli tomu, lebo zistujem ze uzavrety box na filamenty by bol super kvoli vlhkosti. Mam doma vela rastlin a vlhko a neni to moc dobre
AMS mám zrovna na cestě bo black friday, ale nevím nevím jestli by sám nějak výrazněji pomohl s vlhkostí, to se musí dál modfikovat.
Na druhou stranu - já nepoužívaný filamenty skladuju ve staré lednici, ale používanější válím dlouhodobě bez obalu v koutě, kde mám taky kytky, a nic se neděje (povětšinou PLA, PET a ASA). Samo že inženýrský prkotiny typu nylon a podobný citlivky ne, ale u nich si bez pořádného předsušení neškrtneš ani s AMS.
Ty dva propady kolem 2.2kHz a 4.3kHz a boule na 3kHz, to je tvarem korpusu?
jardag nie, to je blbym lacnym vyskacom ma rezonanciu na 1600 takze to je druha harmonicka toho a je tam hrb na 3,2k... neslo s tym velmi rozumne nic urobit, skusal som v simulacii delit vyssie alebo sa toho zbavit pripadnym RLC ale bolo by to uz prekomplikovane na ukor otazneho prinosu, tiez smerovky boli horsie, kedze stredobas od 4-5k zacina smerovat kdedzto ta kalota ide komplet... zase ak pusitm stredobas vyssie ten sa tam zacne hrbit tiez, kto vie mozno to bude aj tvarom ozvucnice ... neviem
tie rezonancie by samozrejme sli vyhladit komplikovanejsou vyhybkou, (1-2x RLC clen pre vysku, potom by bola hladka) prinos by bol otazny a cela vyhybka 2x vacsia...
tak ako som to naladil mi to prislo aj napriek tym hrbom celkom konzistentne, ono ak sa pozries na power response tak je to ovela hladsie prave vdaka smerovej charakteristike v tom mieste. Ak som delil vyssie bolo to ovela hrbolatejsie. Na druhu stranu treba brat do uvahy ze to nie su vyhladene krivky, priamo raw co som odmeral, a 1-2dB hore dole by sa dal zamaskovat napr. smoothingom
antonio dps ako stale v jlcpcb cina ... chces podklady na vyrobu a chces rovnaku vyhybku alebo ake data mas na mysli? ci pre vituix do simulacie?
Dosky kreslim v eagle a kazda suciastka je na miru… ak chces pomoct s dpskou mozem ti ju nakreslit to je chvilka. Posli mi do spravy seznam soucastek vcetne rozmeru (priemer/dlzka) jaky potrebujes a schemu a nakreslim ti
Alebo poslem ti aj moje brd podklady ak mas eagle kludne sa s tym mozes pohrat.
Na kontolu desky stačí gerberviewer, kterej máš u kicadu, pokud chceš jenom ověřit rozměry desky, tak to jde vytisknout a osadit zkusmo na paír, ale to je snad jasný. Kicad dokáže celkem pěkně naimportovat Eagle, když máš s .brd a .sch vyexportovýníý i knihovny. Občas to použiju, když resuscituju nějakej starej projekt...
Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Nautilusy k PC (Visaton B100, HiVi TN28-B)