Update - zmena vyhybky a poriadne meranie...
/////////////////////////////////////////////////////////////////////
po dlhsom case som sa vratil k tymto bednickam pretoze prerabam veci na stole a okolo PC, a tak uz ide vsetko pri jednom bordeli
po poslednej akcii v Dolnich Louckach vela ludi spominalo ze su tieto budky trochu ukricane. V dobe tvorby tychto bedniciek som este nevedel poriadne merat a vela akcii bolo pokus-omyl...
Premeral som vsetko nanovo - stredobas a vyskac horizontalne po 15 stupnoch, prepojil nearfiled stredobasu s farfieldami a dopasoval k tomu natrubok, takze by to priblizne mohlo odpovedat realite. Nizsie je nasimulovana povodne pouzita vyhybka. Vela energie v strednom vyssom pasme, ukricany zvuk, obrovsky hrb na "basoch"... blba faza okolo delicky a stredobas krici aj tam kam by nemal.
Zatial co som vymyslel v simulacii:
- Vyrazne som znizil delicku stredobasu a uz nekrici kolko vladze
- zladil som fazu s vyskacom
- vyskac som trochu stisil, stale je tam celkom vela energie v strednom vyssom pasme, ale uz to nie je hrbate, postavim prototyp a uvidim ake to bude.
- Pridal som kompenzaciu impedancie na tom velkom 150-200Hz hrbe a so spravnymi suciastkami sa podari zrejme z hrbu stiahnut skoro 5-6dB co by bola uplna pecka a bednicky by prestali bucat a je to cele pekne zrovnane. Myslel som ze to robil bassreflex (zvukovo) ale zrejme za to moze malo objemu a bolo to zle, velmi zle

Kedze je tam viac suciastok ktore nemam kam vopchat prerobim aj stojany, budu rovnake betonove ale o par cm vyssie, mozno to bude aj krajsie vyzerat a bude to stabilnejsie... az budem mat suciastky a budem betonovat poslem fotky