Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

(Stránka 5 z 5)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » RM+AW sraz 2024 - Dolní Loučky, Sobota 14.9.2024

Stránky: ««« 1 2 3 4 5

RSS

Příspěvky [81 až 90 z 90]

(upravil Wili 14. 9. 2024 22:14)

Re: RM+AW sraz 2024 - Dolní Loučky, Sobota 14.9.2024

Super akcia tak ako naposledy. Sice trochu mensia ucast ci uz bedynek alebo posluchacov ale stalo to za to. Cesta bola fakt hrozna a tak zlu nepamatam… ale pozdravit a podebatovat bolo pekne. Som rad ze som Vas videl a tesim sa na buduce.

Moj kratky suhrn:
- velke cierne low-cost 4-pasma super, myslim ze sme viaceri boli velmi milo prekvapeni.
- putovne antoniove vismaxy hrali neporovnatelne lepsie oproti minulemu roku. Pre mna to boli jedne z najlepsich stlpov. Vobec neboli ukricane ako naposledy, mali tiez akoby pevnejsie basy, zaujimave co spravi maly tuning vyhybky.
- porovnanie s mojimi bielymi alto line bolo zaujimave, (visaton low cost /vs/ hi end) cakal som ze tie moje budu vacsi pruser ale zvuk sa mi velmi pacil. Som zase prekvapeny co narobila miestnost, pocitovo trochu menej basov, cakal som viac na spodku ale mozno to bolo vyvazene hmm2
- malicke regalovky s kovovymi daytonmi boli take prekvapko, velky zvuk v malej budke smile

- dhamanove aktivy… fakt pecka prevedenie, to aktivne ladenie priamo na mieste aby to bolo pouzitelne pre ten zlozity priestor bola pecka, klobuk dole. Na spodku to hralo prekvapivo dobre vzhladom k tej otvorenej konstrukcii, tie najvacsie hlbky tomu chybali, teda boli tam ale zalezalo ide ste v miestnosti stali, ale viem si predstavit ze to bolo priestorom, cosi podobne robili moje velke “b&w”. Zvuk stredovysok mal ale dobry priestor, vzduch, lahkost. Trochu mi to pripominalo moje mini nautilusy ktorym ale zase chybali basy… mozno lepsie prirovnanie by boli horny, velke waveguide z minuleho roka hralo nejak podobne, mozno to bude dane aj profi basakmi.

Gulasek bol super, lepsi nez som cakal, papriky ako od madarskej vesnickej babicky, bomba.

Nizsie zopar fotiek, snad xichty nebudu prekazat. Ak ano napiste mi do sz a zmazem…

https://i.postimg.cc/94hfHk3x/IMG-9126.jpg https://i.postimg.cc/cvYJjSzg/IMG-9128.jpg https://i.postimg.cc/GBdb5sYV/IMG-9132.jpg https://i.postimg.cc/xcBCtC6V/IMG-9134.jpg https://i.postimg.cc/NykjsxBQ/IMG-9136.jpg

Smekám před každým, kdo byl ochoten se v tomto počasí někam trmácet a ještě sebou tahat bedny. Třeba v budoucnu budu mít co nabídnout a přijedu taky...

Díky organizátorům i zúčastněným za fajn poslechovku smile

Web

Ahojte, taky se přidávám k poděkování za akci. Letos jsem dorazil později, takže jsem nestihl regálovky.
Dhamanovy open baffle- zajímavý koncept, hrály výborně. Vismaxy taky super.
Díky za pochvalu. V tom prostoru mi přišel trochu uječený ten 3".
Chtěl jsem je hlavně otestovat vedle jiných beden. Po tom, co jsem slyšel minulý rok, mi přišlo, že by to nemusel být takový průšvih, tak jsem rád, že se mi potvrdilo, že nejsem úplně hluchý big_smile
Díky všem a na příště přivezu zase něco jiného.

Dolní Loučky se velmi vyvedli, cesta byla o fous horší , jak loni, ale jedu jen kousek , takže to berte s rezervou .
Projektů bylo méně , ale na každý bylo dost času , regálovky, splnily moje očekávání , vyčníval  projekt z Repromanie, ten se mi líbil hodně. Třípásma , zde dominoval putovní Vismax projekt Tondy, oproti minule  je o kus dál, a nemyslím jen šrámy z cestování. Open baffle měli chybu ,že mi neříkají pane, jinak velme pěkné, plný zvuk, i velkém prostoru, autor ochotný se podělit o jakoukoliv informaci, opravdu palec nahoru.
No a gulášek s pěti-- to se nedá popsat , to se musí zažít, poděkování organizátorům je samozřejmostí

(upravil dhaman 15. 9. 2024 8:12)

Jj 2 pásma úžasný súboj. Čakal som že KEFy budú držať krok ale boli na môj vkus v tom priestore ukricane.
Najviac sa mi tiež páčil Dayton projekt z repromanie a v tesnom zavese WG bednicky Číslo 4 prvé cierne z kraja.
Wiliho 3d tlačené bednicky by som si bez hanby vedel predstaviť k Pc poprípade s nejakým Subwooferom by to bolo super.
3 pásma mali každé svoj podpis veľmi ťažko by som vyberal víťaza. Tiež sa prikláňam k Vismaxom vzdušné otvorené.
4 pásma zvukovo neurazili a spodok bolo cítiť ten objem.

Čo sa týka OB. Keď boli dole tak bolo napodiv basov príliš veľa a s Antoniom a wilim me to umravnovali. Buď podlaha alebo sa možno zadná vlna odrazila od pódia a nascitala s prednou na spodkoch sa uberalo až -4dB 100Hz a nižšie oproti ladeniu doma. Čo sa týka priestoru a lokalizácie nástrojov veľmi podobné ako u mňa doma.

Následne keď sa na záver vytrepali hore tak bolo zase basov menej tak sa to nastavilo na -2dB Inak super možnosť si vyskúšať čo robia bednicky v tak veľkom priestore.

Tiež chválim guláš.

Prístup a ochota organizátorov prepínať, prepájať vyberať skladby. Klobúk dole.

OB 4 pasmo aktiv 2x15" W frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | Focusrite 18i20 | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

(upravil antonio 16. 9. 2024 7:54)

Co mě překvapilo, že se bedny pouštěly dost hlasitě, takže to byl zátěžový test jak na repra, tak na uši. V tomto prostoru jsme vlastně poslouchali z beden hlavně přímou vlnu; případné nedostatky směrového vyzařování se rozplynuly a vracely se zpožděním, nešlo se soustředit na jemné nuance, jako to jde doma. Rozdíl v charakteru na výškách rozpoznat ale šlo - detail KE25SC, podobně bas - byly tu bedny, které duněly, byly tupé.

Z malých budek si nejlíp vedly pet007ovy 2p s RS150. Už u 4mikeho doma měly velký bas. Byly zaměňovány s mými Uniboxy, ale s nimi nemají nic společného; petovy mají Al středobas. KEFy si vedly taky poměrně dobře, jen energie nahoře bylo víc než třeba. BlackRider vytáhl trumf s RFTčky a pasivem, nevěnoval jsem jim dost pozornosti, ale během chvíle, co jsem stihl, se mi zdály vyvážené. Pěkně zahrály i Wiliho BR šneci, u PC udělají dobrou službu.

Povedené byly mimadovy 4p s levným osazením - Dayton, Aiwa, Monacor. Tušil jsem, že ten 10" na polyuretanu bude dobrý a dobrý spodek se taky dostavil. Myslím, že to byl asi nejlepší bassreflex v testu. Přestože byla na středech jakási kombinace z Aiwa beden, spodní střed vypadal už na pohled nadějně - papír na textilu. Hrálo to vyváženě. Zklamaly mě Akyly, u 4mikeho je znám jinak, měly zahlcený bas, rozkřápnuté středy, detail na výškách průměrný. Přepnutím z Vismaxů bylo znát, že jsou uvolněnější, detailnější, bas byl lepší. Nutno poznamenat, že Akyly jsou s 6dB filtry a projevilo se tu asi zvýšené zkreslení při tak vysoko nastaveném SPL. Povedené byly Wiliho bílé sloupky, na basech nedělaly problém, poslouchaly se uvolněně.

Ovšem dhamanovy OB byly parádní a jsem rád, že byl ochotný je dovézt a dokonce tu přespat. Basově po vyladění na pódiu na basech Vismaxy jasně přehrály (raději bych tam ale viděl Mamby). Mají velkou výkonovou rezervu. Snad bych jen zkontroloval napojení středu na výšku, jestli nejde vymyslet líp - ono dělit na 7 kHz vždycky zavání problémem. A pak planár GRS byl sice dobrý, ale lepší pásek/kalota by to posunula dál; a nevadí, že to nebude zářit dozadu.

Já dostal guláš asi speciální. Dobrý segedín znám totiž jinak a tento navíc nebyl ani dost teplý. Slízl jsem si to od obsluhy dotčeným "Sto lidí, sto chutí". smile

Velké díky organizátorům, které to stálo spoustu času a práce, že do toho šli i přes nepřízeň počasí, kdy bylo zřejmé, že účast, jak "vzorků" k ochutnávce tak posluchačů, bude slabší. Já sám jsem se rozhodl až v sobotu ráno, že jsem pak po 10km vjel do pěkné průtrže a zpět potkával hasiče čerpající vodu, rozhodně nelituji. Slyšet naživo a mít přímé porovnání je za sto grafů. Hlavně člověk potká podobně "ulítlé" jedince smile.
Za co bych se přimlouval na příští akci je o něco nižší hlasitost, po relativně krátké době ucho otupí, ztratí cit pro detail a spadne to k tomu, že srovnáná jen, jak je to "plné" dole a "cinká" nahoře, aspoň u toho jsem sám sebe po čase "přistihnul".

Druhé velké díky patří dhaman-ovi a možnosti slyšet jeho OB řešení, celé to zabalit, dovést a na místě zprovoznit, zaslouží velké poděkování, přiznávám, že mě by se do toho v takovém počasí nechtělo. A hlavně, byla radost to poslouchat, ať se pustilo cokoliv. Ikdyž nebyla problém Metallica, ten hlavní formát se ukázal při spíše akustických nahrávkách.

Teď půjdu asi proti proudu. Byl jsem zvědavý na Vismaxy, jak se cca po 3 letech posunuly (nebo já smile). A za mě musím znovu říct, že bych je doma nechtěl. Jsou teď kultivovanější, Tonda je posunul k lepšímu, ale po chvíli poslechu řežou do uší jako cirkulárka. To není chyba autora, ale "plechových" repro. Naštěstí, co se nelíbí jednomu, zaujme druhého a pro metal to může být dobrá volba, šly dobře, dynamicky od spodu.
Naopak mě nejvíc zaujaly Mamby, možná na srazu trochu upozaděné, ale jsou to bedny, které bych chtěl mít doma. Vyspělé, kultivované, kde nic nechybí a nic nepřečnivá, poradí si s každým žánrem. Ikdyž uzavřenky, jdou pěkně od spodu, nic neduní, nedoznívá, na středech jasné až neutrální (což je dobře), čisté výšky, úplně nahoře by možná chtěly přidat, ale to už je mé postarší ucho. Za mě jednoznačně palec nahoru, good job Antonio.

Pár fotek
https://mega.nz/folder/w8dUlIAa#N37Lcpb9K0Yl5yO54L94Kg

(upravil BlackRider 16. 9. 2024 13:32)

Co se týče počasí, tak cesta tam byla OK, nazpátek jsem musel využít jiné cesty - ve vedlejší vesnici voda podemlela silnici a svezl se pod ní svah, takže to tam uzavřeli. Druhou cestou se zrovna projet dalo - se štěstím jsem vychytal okamižk, kdy zrovna v lesním úseku nespadl žádný strom.

Sraz byl fajn i přes menší účast. Díky 4mike-ovi za zajištění dobrého prostoru pro tuhle akci a taktéž perfektní segoš - poctivý jako domácí. Díky ransomovi -Tomovi, že se nakonec ukázal vč. PA zesíku a mohli jsme splknout. Děkuji i všem, co se rozhodli dorazit i přes nepřízeň počasí.

Začínali jsme srovnáváním menších dvoupásem, zklamaly mě fabrické KEF LS50 meta a Q300 - nebyly díky mírně nafouklým, nepřirozeným středům žádná sláva (v aktivu naopak Q300 umí zahrát velmi dobře na mé uši). Naopak malé 4mike-ovo dvoupásmo s malým AL Daytonem myslím všechny velmi mile překvapilo.

V další kategorii jsem se nemohl rozhodnout, jestli jsou lepší antoniovy Mamby než Vismaxy (oboje velmi dobré). Pocitově se mi zdálo, že Mamby hrály spíš více monitorově (rovně), naopak Vismax mírně vytažené oba okraje pásma. V obou případech příjemné výšky, KE25SC se mi líbil charakterem opět velmi a hliník Seas je taky velmi dobrý. Oproti původnímu stavu Vismaxů se změnilo dost a nyní znějí velmi dobře, basy už jsou obsaženy více. Za mě je to hodně na těsno, ale asi bych se spíš přiklonil pro Mamby.
Naopak mě moc nezaujaly bílé Williho Visatoní 2,5 pásma. Spodky dobré, ale na mě už bylo moc energie na výškách a ani se mi nezdály nějak příjemné.
Williho Mini Nautilusy - tam bych ještě poladil výhybku (ubrat trochu střednímu pásmu a možná i výškám), pro mě by pak zněly lépe. Jinak hezký kousek práce a zajímavý design.
Překvapily mě Akyly, které jsem měl naposlouchané u 4mike-a (tam se mi zdály velmi dobré) v Loučkách mě nijak nezaujaly - hlavně kvůli výškám. Více v pozadí, jakoby málo rozlišující.
Prog-ovy 3p sloupky s ARN dole byly celkem příjemné jen ARN na basech v porovnání s ostatními vzorky zaostávalo.
Příjemné překvapení byly mimadovy 4pásma "co dům dal". Na první počin velmi ucházející, plnotučný, relativně příjemný zvuk. smile

Díky dhamanovi a jeho kolegovi, kteří i přes nepřízeň počasí dovezli aktivní OB 4 pásma (a velké dík taky patří za zapůjčení ref. zesíku Hypa 17). Hodnotím až zvuk na pódiu, který se mi velmi líbil a v provnání s Vismaxy se mi zdál jemnější a decentnější. Moc se mi líbilo podání basů - čistotou bych je porovnal k poslechu přes sluchátka.
Pásek jiskřivý a přirozený. Středy hladké a neutrální, scéna doširoka v rámci ± rovnostranného trojúhelníku. Radost poslouchat. Situace se poměrně změnila výraznějí mimo osu, tam už se mi podání nezdálo tak spojité a příjemné.

Ačkoliv by se to nemuselo zdát, prodloužené poslechové dopoledne bylo celkem vysilující, postupem času jsem ztrácel pozornost. Možná i vlivem vyšší poslechové úrovně u některých nahrávek.

Přidám ještě link na pár fotek:
https://1drv.ms/f/s!ApBhArJJwA_2gvxr45d … A?e=bl6kdM

Web

Příspěvky [81 až 90 z 90]

Stránky: ««« 1 2 3 4 5

Audioweb.cz » Nezařaditelné » RM+AW sraz 2024 - Dolní Loučky, Sobota 14.9.2024

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£